annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 313 gæster og 155 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Ipso Facto
Emne: Re: ER LØSNINGEN OBLIGATORISK MALTHUSIANISME?


Som tilhænger af Malthusianisme tror jeg, at løsningen på overbefolkningsproblemet er at få Malthus’ lov gjort obligatorisk. Tvangsmæssig affolkning ved hjælp af abort, drab på spædbørn, selvmord, planlagte hungerkatastrofer og folkedrab, samt andre indlysende foranstaltninger, der umiddelbart springer i øjnene. For eksempel skulle AIDS nok kunne klare sagen. Hvorfor skulle bøsser være fredet?

Jeg er også tilhænger af overdreven cigaretrygning, kolesterol, alkohol, kulilte, fri narko samt sove- og nervemedicin uden receptpligt. Af masturbation, Kunstakademiet, kernevåben, dagbladet Politiken, postmodernisme og kulturrelativisme samt utilstrækkelig mærkning af dødelige giftstoffer; men først og fremmest tror jeg på den ene ting som altid strømmer ud af folks munde: BRÆK.

Skrevet med diabolsk inspiration fra et replikskifte i Dennis Potters drama: ”Den syngende detektiv.”

Debattens kristne vil måske nok undre sig over, at det netop var en kristen præst, Thomas Malthus, der i 1799 formulerede den berømte lov, hvorefter befolkningen vokser eksponentielt mens produktionen af livsfornødenheder vokser proportionelt. Dette betyder at befolkninger har en naturlig tendens til at forøge sig hurtigere end midlerne til dens underhold, og at en tilværelse på sultegrænsen, om ikke den absolutte sultedød, derfor er en naturbestemt skæbne for den store part af menneskeheden.

Præsten Malthus mente, at når Skaberen selv havde indrettet verden således, at der umulig kunne blive mad nok til alle, var det jo ørkesløst at forsøge på at forbedre de fattiges kår. Selv om den rige bogstavelig gav alt sit gods til de fattige, ville det intet hjælpe; thi de fattige ville da blot formere sig så meget des stærkere, og formeringen ville ikke standse, før sult og sygdom, laster og elendighed atter havde bragt deres tal ned mod den grænse, hvor de til nød kunne friste livet. Med ubarmhjertig konsekvens forlangte Malthus derfor, at endogså loven om fattigunderstøttelse skulle ophæves; thi, som han skrev, nøden mangfoldiggøres i det forhold, hvori den afhjælpes.

I den industrialiserede og især den demokratiske postkristne verden gik det ikke så galt som Malthus lov forudsagde, mens loven fortsat synes at gælde i store dele af det tredje verden. Kunne det tænkes, at den faktor Malthus ikke tog i betragtning var, at væksten i viden og know how også er sket eksponentielt siden den videnskabelige og industrielle revolution?

Så hvis alle blot blev som os ville det måske være muligt, at skabe en verden uden sult, fattigdom og krig hvor det ikke var nødvendigt at gøre Malthusianisme obligatorisk?

Hilsen

Ipso Facto pifter


-----
Mit diabolske indlæg er inspireret af følgende replikskifte i dramaet: ”Den Syngende detektiv”, hvor forfatteren af detektivromaner Plilip E. Marlow, hårdt plaget af en alvorlig hudsygdom ligger hjælpeløs i en hospitalsseng, er endt i dyb depression og underkastes pyskiatrisk evaluering:

Doctor: I know it's an embarrassing question, even between husbands and wives, but what do you believe in?

Philip E. Marlow: Malthusianism.

Doctor: Come again?

Philip E. Marlow: Malthus, but mandatory. Compulsory depopulation by infanticide, suicide, genocide or whatever other means suggest themselves. AIDS, for example, that'll do. Why should queers be so special?

Doctor: I see.

Philip E. Marlow: I also believe in cigarettes, cholesterol, alcohol, carbon monoxide, masturbation, the Arts Council, nuclear weapons, the Daily Telegraph, and not properly labeling fatal poisons, but above all else, most of all, I believe in the one thing that can come out of people's mouths: vomit.

Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk