annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
Forsøg
Hvem er online?
0 registrerede 318 gæster og 306 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Anonym
Emne: Re: Oles tro

ole bjørn: Det må være omkring 55 år siden at Arne tog filosofikum, og det har han åbenbart glemt alt om. Han kender derfor endnu mindre til de ændringer, der blev indført i 1971.

ole bjørn: Kære Arne. I stedet for at pådutte mig en religiøs indstilling til videnskab og kalde mig "profet" ville det klæde dig at forholde dig til min saglige og logiske argumentation. Du kan næppe finde en eneste videnskabsmand, der vil være uenig med mig.

ole bjørn: Og du kan næppe heller finde en eneste person, der deler dit besynderlige hjemmestrikkede verdensbillede.

Michael: ''hjemmestrikket''. Undskyld, Ole Bjørn, men jeg respekterer ethvert mennesker der har mod nok til at danne sig sin egen mening. Trods alt er dine helte blot fjolser, som ingenting forstår.

Michael: Ligesom du selv heller intet forstår.

Michael: Hvis man har mod nok til at kigge ud af sine øjne vil man møde det mnest skræmmende der findes. Det virkelige liv.

Michael: Det, som er.

ole bjørn: Hvad er der galt i min argumentation, Michael, ud over at du åbenbart ikke forstår den. Og livet har nu aldrig skræmt mig, Michael, for det følger enkle regler, som er lette at forstå.

ole bjørn: Et hjemmestrikket verdensbillede, som du jo også har, er grunden til at du ikke kan kommunikere med andre mennesker. Hvis alle var som du og Arne ville samfundet opløses i anarki.

ole bjørn: Så fortsæt du bare med at studere din egen navle her i nuet, mens resten af verden kommunikerer med hinanden. Det er en fælles forståelse, vi har brug for, ikke dit sære hønsestrik.

Michael: Hej ole Bjørn, der er kun én ledetråd hvadend det gælder naturvidenskab, som du interesserer dig for.
Michael: Eller menneskelige forhold som jeg interesserer mig for. Og det er sandhed,

Michael: Er det så svært at forstå hvad sandhed er. jeg vil aldrig lade mig nøje med mindre end sandheden.

Michael: Dette indebærer også mine gene eller andres følelser eller forestillinger. Er det, hvad de er, så vil jeg tikl enhver tid foretrække sandheden.

Michael: Men sandheden er ikke en konklusion.
ole bjørn: Dine personlige illusioner om "sandhed" er ligegyldige for andre mennesker, Michael. De har helt andre opfattelser af begrebet. Der findes nemlig ingen absolutte sandheder.

Arne Thomsen: " ligegyldige for andre mennesker" - det er vist "at tage patent på" dette noget imaginære begreb - og i øvrigt er påstanden ikke funderet

ole bjørn: Det var da Michael, der fremsatte en række vilde og ufunderede påstande, f.eks. om at jeg havde "helte" som "intet forstod". Deler du selv Michaels opfattelse af "sandhed", eller kan du henvise til nogen, der gør?

ole bjørn: Hvis ikke, så er din kommentar jo helt ufunderet.

Arne Thomsen: Du "tager patent på", hvad andre mener. Det er ganske enkelt under lavmålet

Arne Thomsen: Jeg behøver ikke at være totalt enig med Michael for at anerkende hans standpunkter, men han har, set med mine øjne, helt bestemt en særdeles væsentlig pointe
ole bjørn: Næh, Arne, det gør jeg jo netop ikke, når jeg hævder, at opfattelsen af sandhed er individuel. Prøv nu at mobilisere et minimum af sprogforståelse.

ole bjørn: Måske skulle du sætte dig lidt ind i elementær logik, inden du farer frem med bål og brand i debatterne.

Arne Thomsen: "ligegyldige for andre mennesker, Michael. De har helt andre opfattelser" - dén ka' du ikke løbe fra!

Arne Thomsen: Ligesom du heller ikke ka' løbe fra dine "profetiske" udtalelser om videnskab

ole bjørn: Den løber jeg ikke fra, eftersom jeg allerede har svaret på det. Kan du i øvrigt underbygge dit nye postulat om Michaels "særdeles væsentlige pointe"?

ole bjørn: Min udtalelse var ikke mere "profetisk" end din egen om, at mennesker aldrig vil kunne forklare, hvad der startede Big Bang. Tværtimod lader jeg muligheden stå åben for, at alt kan forklares på et eller andet tidspunkt.

ole bjørn: Foreløbig er alle indikationer på min side, eftersom videnskaben i dag kan forklare en masse ting, som man tidligere anså for uforklarlige.

ole bjørn: Du mangler efterhånden at forklare en lang række af dine postulater her. Hvad bliver det til, Arne?

Arne Thomsen: " En dag vil vi blive i stand til at forklare, hvorfor verden er som den er i dag." Du "snyder på vægten" - åbenlyst for enhver

Arne Thomsen: Jeg fremsætter ikke postulater - og da slet ikke på andres vegne

ole bjørn: Drop nu alle de værdiladede betegnelser og påvis, at min udtalelse er forkert. Det er iøvrigt blot dine egne postulater, som jeg har bedt dig underbygge med logisk holdbare argumenter.

ole bjørn: Du har postuleret, at jeg "tager patent på andres meninger" og at Michael har "en særdeles vigtig pointe" og at jeg "åbenlyst for enhver snyder på vægten". Det er jo postulater, der helt savner underbygning.

Arne Thomsen: Så er du nok den eneste, der ikke kan se, at det er underbygget Ang. Michaels pointe overser du "set med mine øjne". Det jo sådan "Fanden læser Bibelen"

ole bjørn: Et nyt postulat om, at "jeg nok er den eneste, der ikke kan se din underbygning" er da ingen forklaring på dit postulat. Jeg har da ikke overset "set med mine øjne". Jeg har blot bedt om en forklaring på, hvad du anser for "en særdeles vigtig pointe".

ole bjørn: Er der i øvrigt nogen her, som kan få øje på Arnes "underbygning" og kan forklare logikken i den?

Arne Thomsen: Læs dine egne ord. Så behøver du ikke at spørge. Slut med dette pjat herfra
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Stormen Nelson raser flere steder i Euro..
29/03/2024 00:31
Pavens tætpakkede påskeprogram: Vasker..
28/03/2024 23:53
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
Nyheder fra Religion.dk