annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15658548
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380186
Et andet syn 1989576
Jesu ord 1522444
Åndelig Føde 1514655
Galleri
Mad for sjov
Hvem er online?
0 registrerede 448 gæster og 38 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: morsomheder..

Du er hverken nogen større eller mindre plattenslager end den vi så på religionskanalen, men stadig afviser jeg altså at stimulere dette abnorme opmærksomhedsbehov, for øvrigt duer det ikke du gir den i rollen som forfulgt uskyldighed, for uanset dine fantasier i den retning, ja så har du altså aldrig skrevet noget der hos mig ku’ honorere en sådan interesse, og Arne tog desuden den rolle på sig længe før du fik bukser på.

Det er det originale og ikke plagiaterne, der har min interesse, også hvad angår det helt personlige, der jo helt fortrænges til fordel for dine private små skærmydsler, som udover at være mig fremmed også er ganske underordnet på en debat som denne. Mich mangeårige snak om det at være sig selv, er jo netop så elementær en del af den psykologi du altid gerne snakker om, men hvor du i kraft af en sådan selvindsigt for længst ville ha’ indset dine ”knibeøvelser” som spildt ulejlighed og altså praktiseret selvforståelsen, også i skrift – en skrift der ikke blir spor suffisant fordi du foregiver et stort drama med dig i hovedrollen, for heller ikke det er tilfældet. Der er ikke noget drama nogen steder her, folk hverken kommer eller går fra debatten på grund af dig, dramaet findes m.a.o. kun i din egen indbildning, som du så til gengæld gerne måtte se at få lidt styr på!

Virkeligheden har jo den fordel at den er konkret, den er der når du vågner op af fantasier og drømme om en anden verden, og foruden en noget dybere selvforståelse, må man også ha’ en god kontakt med sig selv, hvis man skal leve af at vejlede og hjælpe andre mennesker med virkelige problemer. Så alle de små fantasier med dig selv som psykologen, lægen, teologen, filosoffen osv. støder jo slet ikke på virkeligheden, og i grunden er det jo bare det du blir så vred over at nogen påpeger.
Så heller ikke jeg ka’ støtte dig i forvanskninger af virkeligheden, hvorimod jeg sagtens ka’ anerkende måder hvorpå man udtrykker sine indtryk af den, det er bare så sjældent du begrænser dig til dét. For netop du, er den der irriteres så overmådeligt over en hudløshed der såmænd bare er produktet af din egen selvoptagethed, og det er nu engang dén og ikke din personlighed nogen her anbringer i et komisk lys, og sikkert lige indtil du selv en dag sætter en parentes omkring den. Vi andre er m.a.o. ikke skyld i dine problemer, for øvrigt ser børn jo altid mere på skammen end på selve skyldkomplekset, og du må jo på en debat behandles som en voksen der evner at styre sig – forestil dig nu du havde børn, og derfor måtte udsætte dine behov til fordel for deres, bare for en stund… ;)

Nu er du selvfølgelig ingen stor tragedie, selvom du sikkert har mange forestillinger om dig selv i den retning, men Oscar Wilde skrev noget ret interessant om netop mennesket med det særlig forstørrede selvbillede, og dertil, at ”det er en meget udbredt misforståelse at antage at mennesker der bliver årsag til eller giver støtte til store tragedier, også har følelser af samme dimension som tragedien”. Og som du nok ka’ ane og måske ligefrem indse, tænker han her på mennesker med stor indvirkning på mange menneskers liv i historiske brydningstider, ikke mindst på de forestillinger vi gerne danner os om deres følelsesliv. Imidlertid ved vi jo du strutter af følelser, ja du ka’ jo slet ikke snakke om andet, og du aner derfor nok selve forholdet og den morsomme vinkel mellem dig og mennesker der ka’ flytte stor virkelighed.
Så hvad dig angår, tja, du arrangerer dig jo altid i små komedier, og slår gerne en bestyrtet mine op når nogen undrende spørger til meningen, svaret må de imidlertid altid selv gætte sig til. Selv har jeg nu altid gættet på at du bare keder dig, men er egentlig uinteresseret i grunden, nøjagtig fordi det jo ikke har min interesse at blie rullet ind i et ukendt menneskes privatliv, og det er jo det komedien altid handler om. Jeg har det nok med det som andre debattører, er bare en tilskuer, der endnu ikke rigtig har set noget der gav mig anledning til at klappe, og synes ærlig talt du er lige så pinlig som førhen. Så jeg forstår altså udmærket Oles harme, han har dog medvirket til at skabe portalen og føler nok et vist ansvar for dens virke som egentlig debat, den debat du behandler som var du i gruppeanalytisk praksis ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Så er der linet op...
af Anonym
20/04/2024 07:19
Kom op på bjerget...
af Anonym
20/04/2024 06:35
Til papirkurven?
af Anonym
20/04/2024 06:04
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Nyheder fra DR
Razziaer på Vestbredden: Mindst fem har..
20/04/2024 05:38
Russisk guvernør: To personer har miste..
20/04/2024 05:08
Er du vågen? Hvis du er heldig, kan du ..
20/04/2024 03:04
Efter et døgn med massiv hastighedskont..
20/04/2024 02:43
Folkekirkens Nødhjælp: Rekordmange pen..
20/04/2024 01:18
Nyheder fra Religion.dk