annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
0 registrerede 380 gæster og 308 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: VÆREN - IKKE-VÆREN

Hej Gerth og andre, her er et rigtig godt indblik i det psykiske og spiritualitet.

Jesper Hjøllund's recovery historie fra skizofreni er så livsbekræftende. Læs her:

Jesper Hjøllund's recovery historie


Og Gerth ud fra hvad du har fortalt os selvbiografisk er det også lykkedes dig at slippe fri af psykiske vanskeligheder, sindets mørke kræfter. Eller ihvertfald har du flere gange berettet om hvor lidelsesfyldt et liv du havde indtil omkring dine de 40 år.

Jesper Hjøllund's recovery vidnesbyrd og den visdom manden har fået med hensyn til at forstå, og skabe og organisere sit eget liv kan vi alle lære af. Det er iøvrigt hvad SPIRITUALITET (det religiøse spirituelle) alle dage har drejet sig om. Hvordan mennesket finder ind til eller frem til det lykkelige himmelske guddommelige raske vidunderlige jordiske liv vi alle burde kunne få del i (nemlig er i Kristus det himmelske og jordiske igen forenet; mennesket og Gud igen forenet).

Det religiøse spirituelle har aldrig, ALDRIG, haft at gøre med overtro og overtroiskhed, dette at tro noget usandsynligt blot fordi det står i en bog, bibelen fx, og bliver læst forkert, nemlig bogstaveligt udenom enhver åndelig eller spirituel forståelse. Dette er vor tids ateisme forvirring som skyldes det moderne menneskes mangelfulde spirituelle intelligens. Kun et menneske uden Gud som en virkelig eksistentiel størrelse i sit liv vil i denne sin gudløshed og åndelige fattigdom finde trøst i overtroiskhed og bibelen kan blive en hel besættelse for dette menneske, ja blive det slør der skjuler Gud fuldstændig. Bibelfundamentalisme er afgudsdyrkelse af værste skuffe, der gør noget primært suverænt, ubetingede anliggender, til noget afledt og betinget. Omsonste neocorticale ligegyldige mentale forestillinger.

Den religiøse spirituelle dybdedimension er og har alle dage været eksistential ontologisk begrundet, begrundet i menneskets eksistens, eller i verdens værens tilstedeværen, vores dilemmaer konflikter og fremmedgjorthed og fastlåsthed, dødhed og åndsformørkelse, og fortabelse, synd og skam (at vi forfejler vores liv), som vi møder det fra vugge til grav. Det religiøse spirituelle har ikke rod i overleverede religiøse tekster, i noget sprogligt fiktivt, fiktion og myte, men alene i vores eksistens, vores eksistential ontologiske erfaringer, hvor så overleverede religiøse tekster kan være svar på alle vores eksistentielle dilemmaer hvis vi formår at tyde de religiøse tekster, forstå dem i dets åndelige, spirituelle, rette betydning. Det sidste afsnit for at påpege hvor lodret uenig jeg er med Simon og Tikka og RoseMarie, i deres ateistiske forståelse det religiøse spirituelle, hvor det hele havner ude i absurd overtroiskhed og en latterlig parallel virkelighed som selvfølgelig til enhver tid kan pilles ned og fra hinanden. Men dette beror jo på en kæmpe misforståelse det religiøse spirituelle som de alle tre operere med, så når udgangspunktet er forkert så ender alle deres efterfølgende konklusioner langt ude i skoven (ja de tre er længere ude end vi der er seriøst beskæftiget med den religiøse spirituelle dybdedimension da vi formår at have en forstandig og videnskabelig og ikke mindst eksperimenterende fri, altså åndelig, tilgang til det, hvorfor vi kan gøre daglige fremskridt og opnå forløsning og healing, hvorimod de tre har fastlåst sig selv på alle disse spørgsmål eller de må nøjes med overtroiskhed (at overtro noget uden at kunne eksperimentere med det) eller at det hele bunder i overleverede sproglige fiktive fortællinger). Det hele bunder i at de tre sætter lighed mellem sprog og tænkning (intelligens og problemløsning) og mellem sprog og virkelighed, men tænkning (intelligens og problemløsning) og virkeligheden har en primær suveræn stilling i forhold til det sproglige, som det netop udvikler konstant på, ja der kommer hele tiden ny viden og forståelse til vi kan beskrive, sprogliggøre og give videre til hinanden, dele med hinanden, hvorved vi uddanner og skoler næste generation

Ifølge Paulus bør der ikke være nogen modsætning mellem tro = vores spiritualitet og viden, videnskabelig erfaring.


Mange kærlige hilsner HansKrist
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Letlands udenrigsminister trækker sig e..
28/03/2024 14:45
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Menneskerettighedschef i FN advarer: Sul..
28/03/2024 11:40
Nyheder fra Religion.dk