annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15696883
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383021
Et andet syn 1992443
Åndelig Føde 1527744
Jesu ord 1523947
Galleri
Sne, sne og atter sne
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 472 gæster og 102 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Videnskabens mirakuløse fremskridt.

Hej Treram..

"Har du ikke læst koranen, den er jo på forkant med videnskaben og giver "klar" besked om alle de tekniske fremskridt videnskaben gør, her er der skam ingen slingren i valsen, alt er tilrettelagt af den store allah".

- ;) Der er jo stadig en væsensforskel mellem et åbent sind og et hul i hovedet, og faktisk tror jeg mange mennesker i lande hvor islam er udbredt, tænker mere kritisk over religioner end vi får at vide - derfor de stramme regler og off. sanktioner overfor regelbrud osv.

"Man kan tilsyneladende ændre så meget i teksten at den fremstår som et rent videnskabeligt værk, hvorfor mon der så er så få eller ingen videnskabsforskere indenfor islam, måske fordi det ikke er nødvendigt, man kan bare læse koranen".

- Faktisk er det ikke så svært for forskere i fx. Iran at fungere, det går jo fint an for fx. geologer, kemikere, marinebiologer osv. at beskrive deres opdagelser, forklare sammenhænge i perspektiver og så afvente reaktionen internationalt, uden overhovedet at komme i kontakt med politiske præsters vrede. Det er sandsynligvis ikke særlig interessant for forskere indenfor de fleste arbejdsområder, altså i lande hvor et præsteskab styrer butikken, hvad de stærkt religiøse måtte mene.
Det er jo også med fællesskabet om en optik som fx. politik og religion, som det er med alle andre former for kredsløb, at de aldrig er stærkere end de svageste led. De stærke reaktioner vi ser fra det muslimske broderskab osv. viser noget om angsten for den fragmentering politiske sammenhold altid må imødese, og må derfor gå forandringer i møde med større åbenhed før eller siden. Ignorante meddelelsesformer som fx. dem fra lindo, er komplet uinteressante - debattøren er ikke interesseret i andet end at reklamere for sin tro, og reflekterer derfor ikke på spørgsmål. Også det må vi ha' med i forventninger, så debattøren indgår bare i forventningen.

Det rigtig interessante i forskning begynder jo når forventninger ødelægges af pludselige opdagelser med betydning for en sammenhængende forståelse. Her kan bedre forklaringer få stor betydning for en hel kulturs udvikling, fx. indenfor højenergifysik. I dette lys er fantasier fra meddelsomme fantaster egentlig bare et socialt output uden betydning for selve naturen eller verdensbilledet. Diskussioner i debatter flytter i bedste fald synspunktet, men udvider ikke nødvendigvis selve synsvinklen, som er noget ganske andet. Den slags kræver tid, læsning og masser af indbyrdes diskussion om en videns forhold til den faktiske virkelighed omkring os. Her må man bare indse, at nogle debattører bare er mere intereseret i at tilpasse sig verdensbilleder der indgyder en form for tryghed, hvorfor debatter her og dér mere handler om social tryghed. Fx snakker enkelte jo en ko ud af kløvermarken om kærligheden som det helt essentielle i livet deres. Forstå mig ret, kærlighed er en vigtig del af vores liv, det ved vi alle, den er bare ikke særlig interessant som (politisk) menneskesyn og verdensbillede betragtet, og altså heller ikke når vi skal formulere naturen på en fornuftig måde.
Lindo ka' sikkert få nok at gøre, hvis han skal bruge tiden i sit liv til at indskrive viden i sin tro, problemerne tårner sig imidlertid opover ham, når han omvendt vil indskrive sin tro i videnskab..;)

mvh & god weekend ;)
Simon
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
26/04/2024 12:57
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Admin
26/04/2024 08:08
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
25/04/2024 21:42
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
USA's militær skal holde øvelse på Bo..
26/04/2024 16:29
Folketinget foretog ulovlig søgning i m..
26/04/2024 16:14
Hovedvej mellem Viborg og Holstebro spæ..
26/04/2024 15:35
Tidligere landsholdsspiller Stig Tøftin..
26/04/2024 14:38
Beboer på Christiania tjente 20 million..
26/04/2024 14:32
Nyheder fra Religion.dk