annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4758305
Et andet syn 1196444
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 970502
Jesu ord 832430
Spirituel omsorg 783128
Galleri
Blitz your Bliss
Hvem er online?
0 registrerede 62 gæster og 65 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder
Som svar til:
Skribent: Gerth
Emne: Re: Har kristendommen patent på kærligheden

Kristendommen er den protestantisk danske folkekirke, som jeg ikke er medlem af og så er der også andre typer kristne trosretninger. Bibelen er offentligt tilgængelig for alle borgere på biblioteket. Et ordsprog har sagt, at selv Fanden kan læse Bibelen. Disciplene senere Apostle var med deres ord ikke ligeså rene som Jesus, fordi de ikke var profeter. Deres genfortalte budskaber blev redigeret af Kejser Konstantin, hvor nogle andre evangelier ikke blev accepteret af ham ligesom med den katolske kirke idag og først århundreder senere lavet på skrift til Bibelen til fortolkning ?

Biblen Det Nye Testamente, mørke citater uden ligeværdige menneskerettigheder for alle og mere af det samme i den, som jeg ikke nævner:

Paulus 1 brev til Timotus 02 vers 09: " En kvinde skal lade sig underordne sig i alt."

Paulus 2 brev til Tessalonikerne 01 vers 09: " Vantro, De skal straffes med evig undergang." Jeg truer ingen med helvedet.

Paulus 1 brev til Timoteus 02 vers 12: " At optræde som en lærer tillader jeg ikke en kvinde." Jeg synes ikke, at kvinden generelt er skabt dummere eller mindre intelligent end manden.

Paulus 1 brev til Timoteus 02 vers 12: " En kvinde skal ikke bestemme over sin mand. Hun skal leve i stilhed." Ok, der er ro mellem et par, når de ikke skændes.

Paulus 1 brev til Korinterne 06 vers 09-10: " Hverken ægteskabsbrydere eller mænd, der ligger i med mænd...skal arve Guds rige." Her er der ingen tilgivelse til folks skilsmisse og homoseksuelle.

Paulus 1 brev til Korinterne 06 vers 09-10: " Ingen drukkenbolte, ingen spottere, ingen røvere skal arve Guds rige. Det lyder som ingen tilgivelse af folks synder men, syndere kender ikke helt til Guds rige alligevel, hvilket er synd for dem ?

Jesus om sig selv - Johannes 14 vers 06: " Jeg er vejen og sandheden og livet. Ingen kommer til faderen uden ved mig." Det er synd for eksempelvis de døende eller sultne i fattighed med sygdom og mere elendighed uvidende børn i Afrika, som ikke har haft muligheden for at kunne lære Jesus Kristus at kende i en skole eller familie. Det er jo ikke deres skyld og andre lignende folk samt de undertrykte + ondt hjernevaskede. Den maskuline treenighed afstammer fra de patriarkalske samfund, hvor manden som herren i huset dominerede over kvinden.

Paulus 1 brev til Tessalonikerne 02 vers 14-15: " Jøderne der slog både Herren Jesus og profeterne ihjel, og som har fordrevet os...er imod alle mennesker." Det lyder som en religiøs fordom, som både den nazistiske kristne Martin Luther og Hitler ? Idag håber jeg, at også jøderne enten ved om eller kan lære demokratisk at respektere fredeligt alle andre folk. De lever da forskellige steder i verden uden at være i krig imod nogen, hvor kun en troendes ord kan vinde eller tabe overfor en modstander.

Johannes 15 vers 06, Jesus: " Den, der ikke bliver i mig, kastes væk som en gren og visner. Man samler dem sammen og kaster dem i ilden, og de bliver brændt." Jeg tror ikke, at han så selvhøjtideligt mente noget i hans krops eget navn altså som mennesket Jesus. Han repræsenterede istedet Gud som en kilde til alt liv og den evige ånd. Ingen idag hedder som identitet på sygesikringsbeviset Jesus Kristus og derfor er ingen dette selv personligt som individ ved navn. Jeg er ikke Jesus og hedder ikke Gud. Men ifølge Johannes Døberen ligesom med Apostlenes mission og deres tunger med ord skulle Jesus istedet for vand døbe med ild.

Paulus 1 brev til Korinterne: " Kvinderne, hvis de vil have noget at vide, skal de spørge deres mænd hjemme." Skal ? Med ligestilling mellem kønnene idag kan kvinder være selvstændige i samfundet uden mænd.

Paulus 1 brev til Korinterne 11 vers 05: " Enhver kvinde, der beder eller taler profetisk med utildækket hoved ...Hun kunne lige så godt have raget håret af." Her i dette land må kvinder demokratisk som en rettighed i samfundet ifølge staten gerne være skaldet og korthåret uden at være forkert sådan. Mener Paulus, at den kristne kvinde skal ligesom de ikke moderniserede muslimske damer bære en burka, slør eller klæde sig ligesom de katolske nonner ? Helgenen Jeanne d´Arc blev brændt på et bål af kirken men, hun havde jo heller ikke fredelige intetioner som en hærfører ?

Mattæus 05 vers 32: " Den der gifter sig med en fraskilt, begår ægteskabsbrud." Skal denne kvinde så bare leve alene og ensomt i skam uden en mand ? Han kan ellers måske godt være med til at forsøge hendes børn, hvis hun har en eller flere af disse. Tilgiv dette. Desuden kan hendes tidligere ægtemand have behandlet hende det for meget dårligt og det burde hun ikke fortsætte med at lide af. ligesom Markus 10 vers 11 om mandens rolle.

Mattæus 10 vers 34: " Jeg er ikke kommet for at bringe fred, men sværd." Ok, konflikt kan føre til et personligt eller i verden større godt vendepunkt ligesom med kriser ? Men Guds Helligånd symboliserer fred. Og Jesus sagde også noget relevant et andet sted til dette om at vende nogen imod andre og sætte splid mellem forskellige folk, fordi det er som at gøre oprør imod noget for mere frihed ligesom med frelsen. Jesus som rebel blev derfor også korsfæstet af modstandere.

Mattæus 10 vers 37-38: " Den, der elsker far, mor, søn eller datter mere end mig. Den der ikke tager sit kors op og følger mig - Er mig ikke værd." Alle er lige og jeg elsker også de, som er uvidende om Gud og mig. Følg ikke mig som mere ophøjet end jer, fordi det havde været en egoistisk forfængelighed eller personlig narcisisme. Jeg vil ikke tilbede ligesom Gud. Jeg vejleder blot om Gud. Det er muligt kun at tro på Gud uden at bede til menneskelige profeter, fordi Gud er vigtigere som det tidløse og sande budbringere fra Gud er bare til inspiration.

Mattæus 15 vers 13, Om vantro: " Enhver plante som min himmelske fader ikke har plantet, skal rykkes op med rode." Dette kan blandt andet handle om et sinds problemer, lidelser og psykisk sygdom. Men religion kan også af folk dyrkes ligesom enten en smuk blomst eller ukrudt i en have.

Paulus 1 brev til Korinterne 14 vers 35: " det sømmer ikke for en kvinde at tale i menigheden." Nå, kvinder burde ikke være under mænd ligesom i vers 33-34, hvor de skal tie stille. I nutiden er der nogle kvindelige præster.

Jesus, Lukas 14 vers 26: " Hvis nogen kommer til mig og ikke hader ...sit eget liv, kan han ikke være min discipel." Ok, Jesus ville sandsynligvis hjælpe folks med lidelser. Ja, man burde ikke kæmpe for kun at nyde sit eget liv og dens ting som en primitiv evolution og frygt for døden. Men udelukker Jesus lektioner folk, som bare har det lidt godt eller er mere lykkelige end andre ? En glad person kan vel også være åben for Helligåndens visdom ?

Markus 16 vers 16: " Den der tror og bliver døbt skal frelses, men den der ikke tror , skal dømmes." Tilgiv og elsk spirituelt de ikke troende, som de er istedet for fordomme, fordømmelser og religiøse love. Selv Jesus var rebel imod Jødedommens love fra dens gud. Egoistiske folk dømmer psykisk sig selv og andre forkert. Dog er der i verden i samfundet gavnlige bedømmelser ved job, uddannelse, det sociale, andet og politiske love.

Lukas 19 vers 27: " Mine fjender der, som ikke vil have mig til konge, før dem herhen og hug dem ned for mine øjne." Hellig krig, Korsridderne erobrede i Guds navn, Den spanske inkvisition og mere ligende af brutalitet.

Paulus 1 brev til Korinterne 05 vers 09: " I må ikke have med utugtige mennesker at gøre." Øh, Jesus var i selskab med syndere nok for at hjælpe og elske dem som lige. Nej, nu er de ikke fine nok til Paulus.

Paulus til Korinterne 07 vers 1: " Det er bedst for en mand ikke at røre en kvinde." Cølibat for alle mænd er ikke et plus for menneskehedens videreførelse som art. Guds helligånd kan være ligeglad med livet på Jorden og kroppenes overlevelse, fordi den er evig. Ja, for meget seksuelt begær er ikke godt og i hans samtid var kvinden på grund af religiøse love både en fødemaskine og handelsvare og uden en ægtemand intet værd.

Paulus 1 brev til Korinterne 11 vers 09: " Manden blev ikke skabt for kvindens skyld men kvinden for mandens skyld." Så hun skal bare kun i en underkastelse som en slave behage og tilfredsstille den magtfulde mand uden en gensidig kærlighed ved deres forhold til hinanden ?

Paulus 1 brev til Korinterne 11 vers 14: " Det er vanærende for en mand at have langt hår." Det er ikke et krav i det tilsyneladende men ikke rigtigt kristne land Danmark idag.

Paulus brev til kolossenserne 03 vers 18: " Hustruer, I skal underordne jer under jeres mænd." Det lyder ligesom nogle religiøse love i Hinduismen, Islam og Jødedom.

Paulus brev til Titus 02 vers 09: " Slaverne skal underordne sig under deres herrer i et og alt." Dengang forsørgede Herren sin slave og Gud omtales vistnok også som Herre men, profeten Moses befriede et folk fra slaveri og mishandling ? Jeg synes som noget andet heller ikke, at en sexslave skal misbruges. At tjene Gud er dog også som at ville adlyde Guds vilje.

1. Peters brev 02 vers 13-14: " I skal underordne jer under enhver menneskelig ordning, hvad enten det er kongen som magthaver eller statholdere." Jeg er ikke en tilhænger af monarki, enevælde, totalitarisme, diktatur og andet lignende imod demokratiske menneskerettigheder.

Judas brev vers 05: " Husk, hvorledes herren først frelste sit folk ud af Egypten, men senere udryddede dem, der havde vist sig vantro." Vil det sige, at kristne stadig forsøger at true ikke troende med Guds straf ? Elsk dem, fordi de ved underbevidst ikke hvad, de gør.

Johannes andet brev vers 10-11, Om vantro: " Byd ham ikke velkommen. For den, der byder ham velkommen gør sig delagtig i hans onde gerninger." Det lyder ligesom i de andre med Abraham som stamfader for deres religioner, hvor en religiøst troende kun må være sammen med folk fra den samme religion som en selv. Er det på grund af bekymringer om hykleri og øget frafald ? Jeg lever mit liv blandt ikke troende, som en troende på Gud. De kender mig ikke endnu som, jeg er.

Alt dette virker ikke for mig som kærlighed til folk.
Seneste indlæg
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Gerth
31/05/2020 05:38
OPLYSTHED ( ny version )
af Gerth
31/05/2020 02:59
Vi læser det Nye Testamente
af Thomas
30/05/2020 18:26
Kristendommen og Buddhismen.
af Thomas
28/05/2020 17:39
glad Eid
af Simon
27/05/2020 22:55
Nyheder fra DR
Minister skal redegøre for tankfly på ..
31/05/2020 11:00
Københavns Vestegns Politi efterlyser v..
31/05/2020 10:08
Clint Eastwood fylder 90 - og er stadig ..
31/05/2020 10:02
Justitsministeriet ændrer overnatningsk..
31/05/2020 08:35
'Flyvende benzinstationer' skal lette fr..
31/05/2020 08:05
Nyheder fra Religion.dk
Religionsanalysen: Troens rolle i nutide..
28/05/2020 09:21
Tema: På tværs af religionerne
28/05/2020 09:08
Har religiøsitet været en evolutionær..
27/05/2020 07:29
Naiha Khiljee: Velgørenhed skal være b..
20/05/2020 06:08
Halal smelter sammen med bæredygtighed
19/05/2020 06:22