annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 508 gæster og 262 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: ole bjørn
Emne: Re: Hvem ejer lykken??


Hej treram.

Du har helt ret i, at vi ser ens på tro/overtro, og vi er også begge tolerante nok til at acceptere, at nogle mennesker åbenbart har et behov for at tro på noget overnaturligt for at få styr på deres liv, selv om det får os ateister til at ryste på hovedet. Der, hvor vi begge står af, er når troen holder op med at være en privat opfattelse, og ændrer sig til et intolerant overgreb på andre menneskers verdensopfattelse. Så må man kalde en spade for en spade og sige ligeud, hvad man mener om dem og deres missionsvirksomhed.

Jeg har f.eks. intet imod at Arne fortæller om sin ikon oplevelse, og om hvad den har betydet for hans liv, men når han begynder at rakke ned på ateisters livssyn og rationelle tankegang og udlægger det som om vi "mangler noget", så er han gået over stregen, og det får han så at vide. Det kan aldrig være en "mangel", at vi ikke har haft en psykisk krise, der har fået os til at klamre os til en fantasi om kærlighed for at få styr på vores liv. At vi kan acceptere virkeligheden selv i svære stunder, er tværtimod et sundhedstegn.

Det er der så kun ca. 10% af verdens befolkning, der kan, men der ville være mange flere, hvis man kunne afskaffe religiøs indoktrinering, især af børn. Psykologisk er det ikke svært at forstå missionærerne. Det er i virkeligheden deres behov for tryghed, der driver dem. Hvis de kan få omverdenen til at tro det samme som dem selv, kan de føle sig trygge. Enhver anden tro er en potentiel trusel mod deres verdensbillede, så derfor må de bekæmpe den.

Det er faktisk heller ikke svært at forstå Hansemands psyke, for han er ikke noget enestående eksempel. Vi har alle været gennem en oprørsperiode i puberteten. Det er jo en forberedelse til at frigøre sig og flytte hjemmefra og skabe sit eget liv. Nogle kommer aldrig ud over dette pubertetsstade, og søger at identificere sig som evige oprørere. De gør en dyd af nødvendigheden, for det er aldrig lykkedes dem at frigøre sig fra autoriteterne og tænke selvstændigt.

Hansemand tror, at han tænker selvstændigt, men når man ser på det han skriver, så gør han ikke andet end at tilslutte sig andres tanker, og nogle endda med flere tusinde år på bagen. Da han ikke arbejder videre med dem selv, kan han heller ikke levere nogen argumentation, men henviser os til at læse de bøger, som han selv har læst og erklæret sig enig i, men han kan ikke godtgøre, hvorfor netop disse filosoffer og teologer skulle have mere ret end de, der siger noget andet. Det bliver han selvfølgelig meget såret og ophidset over, at man påpeger, så derfor hælder han som mange andre troende en skidtspand ud over de formastelige.

Når Hansemands intolerance så følges op af det usympatiske tvillingpar, Thomas/Harly, godt hjulpet af deres "adopterede halvbror", Arne, så står det sløjt til med alsidigheden og kvaliteten af debatten. De overdænger hæmningsløst debatterne med religiøse citater af enhver art, så saglige debattører mister enhver lyst til at deltage. Jeg er derfor holdt op med at forsøge at starte mere bredt orienterede debatter, og vil nøjes med at kommentere de religiøses udgydelser.

Hvad andet kan vi gøre, som forholdene er, treram, end at acceptere debattens virkelighed?

Mvh

Ole Bjørn :o)


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er lukket i retning mod..
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Nyheder fra Religion.dk