annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Paul Tillich
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 310 gæster og 306 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Grantræet

Grantræet.

Langt ude i skoven stod et nydeligt, lille grantræ. Alle, der kom forbi og så det lille træ, ville tro, at det var et glad lille grantræ, men det var ikke tilfældet. I virkeligheden var det et meget ulykkeligt, lille træ.
Det var ikke så meget på grund af global opvarmning og syreregn og den slags, men man kan godt sige, at det var miljøskadet, for træet var i virkeligheden et uønsket træ, fordi far-træ i sin tid havde glemt at bruge træbeskyttelse.

Mor-træ var flyttet, og det betød ikke, at mor-træ ikke kunne lide far-træ
længere: De var bare vokset fra hinanden, og derfor boede mor-træ nu i en anden skov med en splinter ny fyr. Han havde en meget større gren og et par kogler så store som rundetårn, og som han aldrig kunne holde for sig selv. Han stod og svajede med dem i tide og utide.

Det lille træ havde svære vækstbetingelser. Da mor-træ flyttede, tog hun rub og stub med sig, og far-træ fik et alkoholproblem. Tit fik han drukket sig vissen i træsprit og kom hjem med en ordentlig kæp i øret, lugtede af billig parfume og havde pollen i hele hovedet. Nej, det lille grantræ var i sandhed ulykkeligt.

Efterhånden som det voksede op og blev ranglet, kom det i dårligt selskab.
Det begyndte at stamme og i planteskolen kom det i specialklasse sammen med nogle værre rødder. Det tillagde sig den - for et træ meget uheldig vane, at det begyndte at ryge, og det var bare den mindste af de trælaster, den tillagde sig. De to værste af rødderne, Lille Birk og Aske, fik tilmed det lille grantræ ud i en kriminel løbebane som skovhugger.

Samtidig skulle det lille grantræ kæmpe med en spirende seksualitet.
Pludselig skulle der ikke mere end en sagte, lun sommerbrise til, førend det sitrede i koglerne. Sidste efterår - efter en voldsom storm - var han blevet hel rød i barken, fordi han ikke kunne se skoven for 'bare træer'; og den slags havde han ellers kun set i kulørte blade, som lille Birk havde liggende hjemme på kvisten.

Der var også problemer med det lille grantræs fætter - ja, det vil sige, han var nu en granfætter fra en anden gren af familien - han var for nylig sprunget ud, og det lille grantræ blev meget interesseret i, hvordan det dog måtte være. Men så gik far-træ fuldstændig i spåner og gav det lille grantræ en ordentlig gang høvl. Hans søn skulle ikke være 'bøg'.

Heller ikke far-træ var længere den stolte nordmannsgran med store barkede næver. Han var blevet kroget og knastet og noget tynd i toppen, så nu havde han fået et skånejob på noget, der hed Junckers, hvor han bare stod og vegeterede og sagde 'Gooori', men der var ingen der hørte på ham - og det var da også noget af en træbehandling at give hæderlige, gamle graner .....

Det var efterhånden blevet tydeligt for enhver, at det lille grantræ havde brug for at blive plantet om. Derfor kom social-skovvæsenet og fjernede det lille grantræ og satte ham i plejefamilie. Det blev sat på den allerfineste plads inde i familiens stue, og børnene kom og så på det med store øjne og smilede til det. Men ak, den gode stemning blev ikke ved.
Pludseligt begyndte plejefamilien højlydt at gøre nar af det lille grantræ og hænge fjollede, kulørte papirsager på dets grene, danse rundt om det og synge smædesange om 'dets grønne top' og truede med først at vise det og siden - gys - at spise det. Og de sang, at de ville blive ved lige til påske!

Dagen efter var det lille grantræ ikke spændende længere. Det blev smidt i rendestenen - ud i den kolde sne. Hvis ikke den lille pige med svovlstikkerne har sat ild til det så -----ja, så er det nok blevet til flis på genbrugsstationen.

Og moralen: Træerne vokser ikke ind i himlen, og æblet falder ikke så langt fra stammen - alle gode gange træ: GLÆDELIG JUL.

Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Kreml beder populært russisk socialt me..
28/03/2024 10:21
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Nyheder fra Religion.dk