annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15538991
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372510
Et andet syn 1980929
Jesu ord 1518467
Åndelig Føde 1466259
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
0 registrerede 285 gæster og 91 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: ole bjørn
Emne: Re: Fremtidens samfund.


Voldssamfundet.

Hver gang man siger, at volden i samfundet er i stigning, er der mennesker, der står parat til at nægte det og sige, at det er bare fordi pressen blæser alle tilfælde af vold op, for at sælge flere aviser. Men det er en grov løgn. Volden er eskaleret, og i stedet for at få flere anmeldelser af vold, får vi i dag forholdsvis færre, fordi ofrene er bange for repressalier.

Da jeg var ung i halvtredserne og tresserne var piger ikke bange for at gå alene hjem en sen aften på øde steder. Voldtægt var en sjældenhed og når unge mænd skulle have afløb for deres aggressivitet, så gjaldt der en række uskrevne regler. Man slog ikke på folk, der lå ned og man sparkede dem ikke. De få, der brød disse regler blev betragtet som kujonagtige bøller og mødt med åbenlys foragt af alle.

Knivstikkeri forekom kun, hvis der var udlændinge involveret, og selv om mange gik med dolk, kunne i ikke drømme om at bruge den i et slagsmål. Skydevåben var noget, man brugte i USA, og hvis nogen offentligt slog på en kvinde, ville omgivelserne gribe ind og stoppe voldsmanden. Nørrebro i København var et af de fredeligste kvarterer, og ungdomsoptøjer indskrænkede sig til et enkelt masseslagsmål ved KB hallen efter en rockkoncert, fremprovokeret af en journalist, der betalte nogle bøller for at starte det.

Sammenlign det med situationen i dag, og sig så en gang til, at volden ikke er steget.

Hvad der kan undre mig er, at unge mennesker ikke forstår, at fremtiden er deres, og hvis de ikke afholder sig fra vold og bekæmper tendensen, så vil volden fortsat eskalere, og de skal leve deres liv i et samfund, hvor man konstant skal frygte for sin kærestes liv og sikkerhed, hvor ens børn kan få livsvarige psykiske skader af at blive moppet, og hvor man nårsomhelst risikerer selv at blive dræbt. Er nutiden allerede blevet et så stort psykisk pres, at man ikke har overskud til at tænke frem?

Det er ikke et problem, som politi og domstole kan løse, selv om politistyrken og antallet af fængsler blev tidoblet. Et samfund bliver, hvad dets medlemmer accepterer det skal være, og lukker man øjnene for problemet, og mener, at det er andres opgave, så forstår man ganske enkelt ikke, hvordan et samfund fungerer. Hvis de unge ikke over en bred kamp arbejder for et ikke-volds-samfund, så ender de med at leve i et voldssamfund, hvor angst vil præge hverdagen resten af livet.

Hvis du er ung i dag, så kommer det dig ved, for det er dit fremtidige liv, det handler om. Hvis ikke du aktivt gør noget for at bekæmpe voldsmentaliteten, så giver du den bedre vækstbetingelser. Det er den realitet, du må leve med.

Så hvad gør du i dag for at forbedre det samfund, som du og dine fremtidige børn skal leve i?

Mvh

Ole Bjørn :o)


Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af Anonym
29/03/2024 03:03
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Med Obama og Clintons hjælp når Biden-..
29/03/2024 05:47
Luftalarmer over hele Ukraine i nat: Én..
29/03/2024 02:41
Økonomisk hjælp på vej til amerikansk..
29/03/2024 02:03
Verdens glemte konflikt: FN-opfordring o..
29/03/2024 01:28
Stormen Nelson raser flere steder i Euro..
29/03/2024 00:31
Nyheder fra Religion.dk