annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15648183
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379329
Et andet syn 1988801
Jesu ord 1521946
Åndelig Føde 1511041
Galleri
Himmellandskab
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 158 gæster og 52 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: ole bjørn
Emne: Re: Fremtidens samfund.


Overvågningssamfundet.

Man hører jævnligt bekymringer udtrykt over myndigheders ønske om at samkøre databaser, så de kan føre mere kontrol med borgerne. Mange ser det som et indgreb mod den menneskelige frihed, men som jeg skrev i det foregående indlæg, så må vi ofre dele af vores frihed, hvis vi vil have et velfungerende samfund.

George Orwell's "1984" skrækscenarie med "Storebror holder øje med dig" er selvfølgelig en teoretisk mulighed, men i stedet for at kæmpe imod udviklingen, var det måske en bedre idé at forberede sig på den, så vi nemmere kan styre den.

Hvad enten vi vil det eller ej, så er vi stensikkert på vej mod et overvågningssamfund, hvor myndighederne med computerteknologi vil følge hver enkelt borger fra vugge til grav i et hidtil uset omfang. Vi ser de første tegn allerede i form af flere og flere overvågningskameraer, dataregistre med fortrolige oplysninger om os, som vil blive sammenkørt, og det nyeste 'Big data', som er et fremragende værktøj til at forudse og begrænse skadelige hændelser af enhver art, har nu vist sig at indeholde identifikationsmulighed af enhver borger, hvis gøren og laden er en del af det oprindeligt anonyme statistiske materiale.

Viden er magt, og viden om borgerne giver magt over dem, men hvis vi ikke overlader denne magt til samfundsinstitutioner, vil den i stedet blive erobret og brugt af privatpersoner. Teknologien til at udspionere mennesker udvikles i rivende tempo, og det er ikke kun industrispioner og efterretningstjenester, der kan benytte sig af den. Enhver kan i dag på nettet købe avanceret udstyr til at filme mennesker i intime situationer og aflytte alt, hvad de siger. Vi kan ikke engang i vores eget hjem føle os sikre på, at vi ikke bliver belurede.

Vi kan lige så godt begynde at vænne os til, at i fremtidens samfund vil privatliv være en illusion. For ældre mennesker, der som jeg er opvokset i et samfund, hvor blufærdighed var en dyd, kan det være en svær kamel at sluge, men de nye generationer ser ud til at tage det med blufærdighed mere afslappet. De vil have betydeligt lettere ved at vænne sig til det.

Men hvad galt er der egentlig ved, at samfundet vil overvåge os 24 timer i døgnet, ligesom vores hjerne overvåger kroppen hele tiden, for at afværge trusler mod vores eksistens. Det kan da kun være et problem for de, der ikke har rent mel i posen, og som vil snyde samfundet eller berige sig på andres bekostning eller øve vold mod andre borgere.

Jeg er tilhænger af et overvågningssamfund, men det er jo let at sige for mig, for jeg har ingen skeletter i skabet, som ikke tåler dagens lys. Det ligger selvfølgelig tungere for de, som har begået en dumhed i deres ungdom, som de helst vil glemme alt om, så vi må selvfølgelig have love, der fastsætter, hvad oplysningerne om os må bruges til, og det er jo et godt emne for diskussion.

Så hvad mener du taler for og imod at vi bliver overvågede døgnet rundt, og hvordan skal de love udformes, der regulerer brugen af oplysningerne?

Mvh

Ole Bjørn :o)

Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
18/04/2024 13:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
USA nedlægger veto mod fuldt palæstine..
18/04/2024 23:42
Omkring halvdelen blev sorteret fra: 12 ..
18/04/2024 23:15
Atalanta sender Liverpool ud af Europa L..
18/04/2024 22:54
Tre mænd varetægtsfængslet efter poli..
18/04/2024 21:15
Tagbrand i Nordvest i København: Tre op..
18/04/2024 20:36
Nyheder fra Religion.dk