annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15532982
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372074
Et andet syn 1980581
Jesu ord 1518197
Åndelig Føde 1464857
Galleri
Rødhus hedeklit
Hvem er online?
0 registrerede 228 gæster og 259 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: ole bjørn
Emne: Re: Marxistisk grundkursus i konfiskation.

Kære Hansemand.

Jeg forstår da godt, at du som "professionel" mangeårig modtager af offentlig forsørgelse er forarget over, at nogle arbejdende samfundsstøtter er trætte af at bidrage til dine dyre bogindkøb, mountinbikes og Garmin pulsure m.m. Det er jo ikke deres deres skyld, at du forlod dine studier til fordel for et liv, hvor du kan koncentrere dig om at pleje dig selv og meditere på det arbejdende folks bekostning.

At få dig til at forstå hvordan samfundet fungerer for andre end dig selv, og hvori de virkelige skævheder består, er nok en helt umulig opgave, for det forstod hverken Karl Marx eller Berdyaev, som jo er nogle af dine mentorer. Du kan dog rose dig af, at du ikke adskiller dig væsentligt fra den middelklasse, som du mener rager til sig. Ligesom du vil de helst have så meget som muligt for så lille en indsats som muligt. Når de får flere penge end dig, skyldes det kun, at de trods alt medvirker til, at gavne samfundet, og det skal jo honoreres på en eller anden vis.

Forskellen på marxisme og kapitalisme er ikke særlig stor, når det gælder om at rage til sig. I de marxistiske lande er det dem, der har magten, der har pengene (læs; de materielle goder). I kapitalistiske lande er det dem, der har pengene, der har magten. Penge og magt er uløseligt knyttet sammen, og sådan har det altid været, og sådan vil det fortsat være medmindre en genial filosof kan udtænke et system, der kan adskille de to. Det har hverken Marx eller Russell eller Berdyaev kunnet klare.

Forskellen for den upriviligerede del af befolkningen er kun, at kapitalismen har forstået, at man kan tjene mest, hvis man handler med en befolkning med købekraft, så det er en god fidus at spille på grådigheden efter en højere materiel levestandard, for så arbejder folk hårdere og producerer mere. Men de fleste gider ikke gøre en ekstra indsats, hvis de intet har ud af det.

Det er vi dog en del pensionister, der gør, som selv om vi har arbejdet i 50 år for vores pension, stadig har overskud til at bidrage med forskellige former for samfundsnyttigt arbejde, selv om det er ulønnet. Men vi er jo også opdraget med, at man skal yde før man kan nyde.

Jeg under dig skam gerne din offentlige forsørgelse, Hansemand, for i ethvert samfund er der nogle, som ikke er i stand til at bidrage med noget af værdi til fællesskabet. Dem skal der også være plads til, og Danmark er rigt nok til at rumme et pænt antal gratister, selv om nogle fra middel- og overklassen rager meget til sig. Men selv kontanthjælpsmodtagere er i Danmark priviligerede i forhold til størstedelen af verdens befolkning.

Så løb du bare videre nordenfjords, Hansemand. Du skal nok få til et par nye dyre løbesko, da de gamle åbenbart klemmer en hel del at dømme efter dine klager over arbejdende borgere.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Frygter udslip af farlige materialer eft..
28/03/2024 09:26
Fire personer dræbt i Illinois efter kn..
28/03/2024 09:22
Nyheder fra Religion.dk