annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15536443
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372315
Et andet syn 1980797
Jesu ord 1518396
Åndelig Føde 1465686
Galleri
Symbol
Hvem er online?
1 registreret ABC 323 gæster og 331 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: fem ting

Hej Treram..

Det har altid været praksis hos disse fanatiske muslimer, ja de anser det ligefrem for god etik, at gemme sig blandt så stort et antal civile, dog helst spædbørn og mødre, som overhovedet muligt, for på denne måde at skabe et had til de lande der valgte at rydde op i diktaturet. Ja bare tænk på al den råddenskab der kom til syne, da man begyndte at rydde op i det tidligere Jugoslavien!
Der er faktisk ingen grænser for hvad disse outrere mennesker med deres koran i den ene hånd og våben i den anden, mener at skulle gøre for at tilfredsstille deres blodtørstige gud. Det er faktisk ret uhyggeligt. Og du kan være fuldstændig sikker på, at ethvert argument for deres grimme handlinger, altid består af lutter henvisninger til netop deres koran. Selvstændig tænksomhed ligger bare ikke til mennesker, der fra de var små bæbser blev hjernevasket i troen på at deres liv skal vejes og måles af en gud efter en række uhyrlige middelalderlige grundprincipper.
Det er svært at forestille sig livet i Afghanistan, men man skulle mene at en stor del af befolkningen er mennesker med nøjagtig de samme behov for social tryghed og indbyrdes ro i familielivet som hos alle andre mennesker her i verden, og mon derfor ikke, at særdeles mange mennesker er umådelig trætte af alle disse mørkemænd med deres tåbelige idealer, som de jo selv bare er vokset ind i, og som styrer hele beboelsesområder med selvjustits. Det vil jeg helst tro, for dermed er der håb forude.

Ak ja, det ville i den grad være et gode at få adskilt religiøs tro fra rent politiske idealer, altså fra forhold som alle mennesker og uanset livssynet skal leve under, i også denne del af verden; for hvor er det dog et sørgeligt syn at se hvad sådan en flok mørkemænd egentlig kan komme afsted med, alene ved at skabe angst og frygt i miljøet omkring dem. Et sådant terrorregime skabte også Kyrillos i Alexandria kort efter år 400, udelukkende i kraft af et rent vanvid om sig selv som den forlængede arm af en retfærdig guddoms meninger om menneskelivet. Århundreder før havde mennesker med uens livssyn ellers lært at leve side om side med hinanden, men næh nej, som mange gange før og siden, skulle en overtroisk tosse tilføre sin gud en række politiske formeninger med blodsudgydelser o.m.a. som konsekvens. Det er åbenbart det eneste disse overtroiske tossemagere kan finde ud af, at slå andre mennesker ihjel, for igennem frygten at blive hørt. Vi ser den slags mange steder i verden idag: de evner ikke gennem politiske tilgængelige virkemidler at argumentere for fredelig sameksistens, og glider derfor ud i tomrummet, hvorfor den eneste måde de kan skabe opmærksomhed på, er at terrorisere mennesker som vi så det sidst i Boston. Og hvor er det ækelt at se så feje de er: det ene øjeblik blæser de sig op med selvsyn som ”guds krigere”, for så i det næste øjeblik at flygte til alle sider fra deres gerninger, nøjagtig som små børn der har lavet ulykker og godt selv er klar over det. Man må jo spørge sig selv, om en sådan adfærd er udtryk for et voksent menneske der villigt påtager sig et ansvar for sine handlinger og måske i kraft af en ideologi, eller om der i realiteten er tale om uansvarlige børn der altid løber deres vej fra det personlige ansvar. Faktisk minder det lidt om synet af Saddam Hussein der havde gemt sig i en jordhule, at tænke sig, en såkaldt præsident der bare flygtede fra den befolkning han året forinden ville beskytte med sin egen krop ;) Tja, som jeg ser den slags, står de til et gratis medlemskab i foreningen ”guds (små-)børn”!

Nå, det vil tage generationer for Iraks befolkning at blive disse ultimative islamister kvit, måske de kan glæde sig over at mange børn der vokser op i det desværre stadig krigshærgede Irak, har udsigt til en individuel frihed de ikke før ville kunne forestille sig. Sørgeligt er det, at så mange har en række uhyggelige barndomsminder i bagagen at slås med, ja det er slet ikke til at forestille sig. Den afghanske befolkning står vist stadig i vadestedet, hvor der dels skal gøres op med en række indre dæmoner (fra koranen) og dels skal skabes et selvstyre hvor kvinder frit kan uddanne sig og mennesker i øvrigt kan leve side om side uden frygt for disse landevejsrøvere, som i virkeligheden tjener til dagen af vejen ved at sælge den opium der havner på verdens bord. Det vil tage århundreder at blive den slags kvit.

Der er for mig at se intet bemærkelsesværdigt i det kvindesyn der gemmer sig i Somos menneskesyn og verdensbillede. Det glædelige er, at der mange steder underneden stråler en interesse for naturen, ja for selve mennesket, selv om jeg nok må sige at han tillægger naturen i og udenfor mennesket en lang række motiver naturen selv slet ikke er i besiddelse af. Men det er en glæde at vi ikke i vores del af verden er tvunget til enighed, at vi i heftig uenighed udtrykt med nok så stort et temperament, kan hvile i en grundlæggende respekt for ethvert menneskes ret til uden frygt at udtrykke sig, hvilket jo præcis er hvad mange islamisk troende slås for rundt om i verden.

Der er i den forbindelse ingen lande der skal påtvinges demokratiet, hvis og såfremt en befolkning redeligt ikke selv ønsker selvbestemmelse. Det var frygtelig at se den cowboy, den yngre George Bush, svinge med seksløberen for at indføre sine idéer om demokratiske spilleregler på den anden side af verden, og dette med de barnligste forklaringer. Det er svært at sige, om Saddam Hussein kunne være væltet af landets egen befolkning, men noget sir mig, at pengestærke oliemænd- og kvinder i US dels vildledte og dels misbrugte deres egen befolkning, hvor mange yngre mænd og kvinder har mistet deres liv, for ikke at tale om hvad dette kostede af liv i den arabiske del af verden. Og når vi så sidenhen hører hvordan soldaterne og deres familier er blevet behandlet i US, så er det bemærkelsesværdigt at vreden overfor senatorerne ikke er større idag, og da i særdeleshed i lyset af den recession de senest har været meddelagtig i, og som i den grad har påvirket verdensøkonomien, ikke så meget som en undskyldning har vi set!
Vi kan rigtignok blive godt trætte af at se disse islamister, med deres egentlige middelalderlige menneskeforagt rundt om i verden, men den foragt US strutter af i alle verdenshjørner, er godt nok lige så trættende et syn. Man skulle jo ellers tro de havde fået nok af at lege ”verdenspoliti” efter Vietnam-skandalen, men lige nu skærper de altså konflikten i både Nordkorea og Iran, og med midler der kun forværrer livet for i forvejen fattige mennesker i begge lande. Jeg synes stadigvæk, at de landes ledere der er så forhippet på at vise verden hvor store de er, skulle være de første til at træde op i bombefly, de første i fronten og på barrikaden, men når det kommer til stykket, er de jo ikke andet end små ængstelige drenge med lige så forkvaklede selvsyn som dem de bekriger. Vi kunne fint være begge slags foruden!

mvh
Simon
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
International domstol beordrer Israel at..
28/03/2024 17:51
Pingvinerne i Guldborgsund Zoo har fået..
28/03/2024 17:33
Sam Bankman-Fried får 25 års fængsel ..
28/03/2024 17:08
Rusland: Gerningsmænd bag formodet terr..
28/03/2024 16:27
Holland vil bruge 18,6 milliarder kroner..
28/03/2024 16:05
Nyheder fra Religion.dk