annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15538991
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372510
Et andet syn 1980929
Jesu ord 1518467
Åndelig Føde 1466259
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
0 registrerede 285 gæster og 91 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Numinous Ekstatisk Kreativ Spontanitet

""Some part of life — perhaps the most important part — must be left to the spontaneous action of individual impulse, for where all is system there will be mental and spiritual death." - Bertrand Russell"

Sensus numinis er det vi mangler, ikke energi, men spontanitet og kreativitet. New age, mindfulness, er ved at drukne i energi (energi arbejde), og ja dette gir depressioner på den lange bane, spontanitet er de vitaminer, vitaDOPAmin'er vi i den grad mangler. Men prøv overfor en new age og mindfulness flipper at præsentere dem for de kreative spontane numinøse forhold og de er totalt hylet ud af den, fordi de ingen sensus numinis overhovedet er i besiddelse af, den FRIHED, ÅND, ejer de ikke, for alt er energi.


spontanitet (spontaneous action of individual impulse) overgår energi (sentiment og sanselighed (dette at være i sine sanser udelukkende, fx at leve i sød poesi)), fordi det er frit, årsagsløs og kreativt, skabende, ekspressiv skabende; expressionistically, as a living force which transforms reality, from above vertical, det er overvældende, det overvælder os, og ja det er Ånden der griber os, eller Helligånden der antænder os, grundlagt på kenotisk inkarnations Kristus kreativitet, den ny skabelse, der manifesterer sig på emergent vis, pludselig (noget nyt der ikke kan findes i det gamle eller udledes af det gamle). Det er i den sammenhæng vi finder Badiou's interesse for begivenheden Kristus som en i verden 'sandheds indstiftende begivenhed' og ja i det hele taget Badious interesse for 'event', begivenheden, i hans filosofi og ja politiske filosofi ikke mindst.

Kristus er det Skabende Numinøse Kenotiske Kairos øjeblik, NU, i vestens historie hvor alle har/får Ånden (pinsen, Helligånden) i lige rigt mål åbenbaret vertikalt, fra oven, på overvældende gribende vis. Hvorefter ingen er mere åndelige end andre. Hvorfor der ikke er forskel på træl og fri mand; kvinde eller mand; jøden, grækerne eller hedningerne, etnicitet og religiøsitet har ingen som helst betydning ifølge Paulus.

Nå men det er denne form for "sensus numinis" jeg i den grad mangler her på trosfrihed, der er stort set ingen der repræsenterer disse forhold eller kan forholde sig dertil, selv om det findes så udtalt hos flere af mellemkrigstidens europæiske eksistentialister, ikke mindst Berdyaev og Max Scheler (men bestemt ikke Heidegger, så snarere Sartre).

sensus numinis finder vi i udtalt grad hos Paulus (det er nøjagtig hvad der adskiller ham fra grækerne og gør at han, paulus, i den grad befrugter og videreudvikler den græske filosofi, han er den impuls og friske pust, den græske filosofi mangler); Luther; Berdyaev. Ja i Kairos linien af europæiske filosoffer, modsat logos linien.


vi lever i en kultur hvor vi kun har sans for de forandringer og den vækst og den helbredelse, vi 'tiltusker' os nedefra og op på møjsommelig vis, men vi kunne forandre os endnu mere radikalt om vi tog imod den vækst, den forandring, og den helbredelse, og ikke mindst FRIHED, der kommer oppefra og ned til os. Men det kræver at vi ÅBNER OS, åbner op og tar imod Guds Ånd. Altså at vi lader os og vores liv også blive styret oppefra i forbindelse en åbning, åbenbaring, der så vil strømme eller flyde ind i os på spontan diskontinuert vis som Ånden eller beGEJSTringen der overvælder os, og er over os og ja endda i forbindelse Kristus, i og med og ved Kristus, takket være inkarnationen, tar bolig i os, hvor vores legeme bliver tempel for Guds Ånd, Helligånden. Hvorfor vi også i og med begivenheden Kristus, får hele guddomsfylden i kød og blod og altså ikke kan mangle noget i den sammenhæng længere, vi er fuldt forsynet og Gud er kommet nær som begivenhed i vores liv, som Åndens ekstatiske nærvær og emergente manifestation i vores liv.


mvh HansKrist
Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af Anonym
29/03/2024 03:03
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Med Obama og Clintons hjælp når Biden-..
29/03/2024 05:47
Luftalarmer over hele Ukraine i nat: Én..
29/03/2024 02:41
Økonomisk hjælp på vej til amerikansk..
29/03/2024 02:03
Verdens glemte konflikt: FN-opfordring o..
29/03/2024 01:28
Stormen Nelson raser flere steder i Euro..
29/03/2024 00:31
Nyheder fra Religion.dk