annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
IKON AF KRISTUS
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 370 gæster og 318 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Spiritualitet - Synkretisme

Hej Arne

Du skriver:

Citat:
Jeg anerkender - selvfølgelig - at du (sammen med andre) har din/jeres særlige mening(er) om, hvad kristendom er, men jeg anerkender bestemt ikke, at du/I - af alle - skulle "have patent" herpå.


Nej men ingen kristne, uanset hvilken kirkeretning vil godkende den her vi taler om:


Citat:
Ifølge den kristne tro findes der en himmel, hvor gud befinder sig, og dermed er mennesket placeret fjernt fra Gud, langt væk. Via ceremonier eller ritualer mødes man med eller kommer tæt på det ophøjede.


Spør eksperterne over på religion .dk, ingen, absolut ingen Kirke i hele verden vil godkende den formulering, den er direkte forkert arne, og det er lidt katastrofal at du ikke selv straks ser det. Hvordan pokker kan du ukritisk bringe et sådant citat, det er jo præmis for resten af dit indlæg og en præmis skal være saglig og holde vand. Så det er ikke mig og nogle få andre der mener noget andet.


Arne skriver:

Citat:
Kender du mon f.x. den romersk katolske, den lutherske og den ortodokse kristendoms forskellige opfattelser af "Gud som treenighed" (for nu ikke at tale om Karl den Stores rolle heri).

Hvis du gjorde, kunne du ikke skrive: "Desværre er det jo blot påstande og de fleste af dem er alle kristne teologer jo enige om -" (Hvad "påstande" angår er det hele jo påstande - fremsat af teologer/præsteskaber - og mere eller mindre accepteret af alle andre).



Alle væsentlige og store kristne kirkeretning har en treenig Gudsforståelse og en Treenighedslære (og ja jeg kender godt uenighederne i forhold til den ortodokse østkirke og jeg kender din kredsen eller kæren herom, jo min hukommelse fejler ikke noget). Men lad os nu debattere det vi er blevet uenige om, lad os dog holde os til debatten. Vi kan da ikke i den her tråd gennemgå hele den kristne dogmatik og troslære. Og hvorfor skulle vi dog også det.

Nej det er ikke blot påstande, nu må du holde, det er en eftertænkning og reflektion troens virkelighed, som alle enkelte kristne troende erfarer den og har del i den og oplever den.


Du skriver Arne:

Citat:
Det ville for mig være skønt, hvis du præsenterede den form for kristendom, du bekender dig til - enkelt og klart - det burde ikke være umuligt - men det er selvfølgelig dit valg.


Den synes jeg ikke vi skal gentage, jeg har været inde på forholdet i et indlæg (men du læser måske ikke hvad jeg skriver). Jeg har redegjort for at de fleste mennesker faktisk mener det stik modsatte af hvad du igen igen påstår, at det skulle være uklart hvad jeg står for. Jeg bliver rost for det stik modsatte. Men du har jo også nægtet at læse mig i årevis, så du sov jo i timen, hvordan pokker skulle en mand som dig kunne forstå mit ståsted. Endvidere har du jo tydeligvis antipati imod mig og har haft det siden 2003, og det er lidt trættende i længden.






Du skriver arne:

Citat:
Derimod interesserer din "religionskrig" mod andre former for kristendom - og mod andre religioner - og mod andre spirituelle inspirationer mig ikke - og det er jo nu engang mit valg, hvad jeg gider at læse.


Det er ikke religionskrig at du bringer et citat du bruger som præmis og tar for gode ord, når den er stik forkert og ingen kristne kirkeretninger i hele verden vil kunne godkende den, men som mig totalt afvise påstanden som direkte og lodret forkert, det er jo det stik modsatte der er sandt.





mvh HansKrist.

Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Menneskerettighedschef i FN advarer: Sul..
28/03/2024 11:40
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Nyheder fra Religion.dk