annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15535776
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372279
Et andet syn 1980771
Jesu ord 1518378
Åndelig Føde 1465535
Galleri
Narcissisten og legebarnet!
Hvem er online?
1 registreret somo 335 gæster og 305 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: disciple
Emne: Re: Budskabet i Korsfæstelsen

Hej tros

Citat:
Hvordan kan dette uforståelige udtryk 'dø på korset for vore synder' begribes. Det må være en efterrationalisering.
Hvordan kan man dø (blive henrettet med vilje / begå selvmord) og derved klare alle menneskers synder.
Det er en fortænkthed ud over alle grænser. Mon der findes nogen anden religion med sådan en omgang næsten psykedelisk påstand?

Citat slut.

Kommentar:
Som en begyndelse kunne du jo læse bibelen NT, der står det klart hvorfor det var nødvendigt, at Gud måtte sende sin Søn Jesus som vandrede omkring i Israel og forkyndte at Guds rige kom nær.
Det brød fuldstændigt med det religiøse system, som jøderne hidtil havde fulgt helt tilbage fra Abraham og Moses.
Jesus handlinger og ord var ikke i overstemmelse med Torahen, den jødiske Lov, som Farisæerne skulle sørge for at overholde. Der var strenge regler for dit og dat og noget af dette kan du finde selv hos muslimerne den dag i dag, fordi Muhammed efterlignede (næsten)den jødiske tro ca. 600 år efter Kristus.
Koranen er en dårlig kopi af jødernes oprindelige Lovtekst og traditioner.

Med hensyn til Jesu forsonende død på korset, så var det en henrettelse, fordi Ypperstepræsterne i Sanhedrinets råd var bange for, at Jesus ville skabe problemer gennem det han sagde og fordi han helbredte på sabbaten m.m som var forbudt og fordi Jesus erklærede, at han var Guds Søn og at han var kommet for at vise Guds rige i funktion.

Der er intet psykedelisk over dette, for mennesker er som du sikkert ved onde, grådige, egoistiske m.m af natur og det er ikke Guds vilje at det skal være sådan. Men da skabningen Adam og Eva startede med at gøre noget som de var blevet advaret imod og at deres ene søn Kain slog den anden søn ihjel, så var skaden sket.
Der blev udgydt blod og derfor tilsagde den jødiske Lov at jøderne ved påsketiden skulle ofre et lydefrit lam, som skulle slagtes og blodet stænkes på alteret i templet, som et offer til Gud for den skyld som lå på den enkelte.

Jesus blev som et lydefrit lam slagtet/henrettet på korset af de Romerske herskere ved påsketiden i Jerusalem, fordi Ypperstepræsterne ophidsede folket i Jerusalem, som forlangte af Pontius Pilatus, at Jesus skulle korsfæstes selv om han ingen skyld havde.
De vidste ikke, at det var Gud som fra tidernes morgen havde planlagt det hele for gennem Jesus død og opstandelse, at forlige Guds eget folk Israel og hedningerne med sig selv.
Og dermed engang for alle at aflive Adams og Evas og deres sønners ulydighed.

På grund af dette offer, som Gud gjorde gennem Jesus Kristus kan ethvert menneske,som i tro vil tage imod evangeliet om Kristus blive en kristen og efterfølge Kristus og bringe det glade budskab om, at Gud er kærlighed og at Han elsker hele verden. se det er der ca. 2.8 milliarder mennesker globalt som tror på.

At blive en kristen er at følge efter Kristus, og det er eksistens så det batter noget, det skal altså tages imod og leves ud.
Alt andet er blot religiøsitet og ydre skin.

mvh
disciple
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af Anonym
28/03/2024 17:32
Ramadan-måneden
af somo
28/03/2024 16:34
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Pingvinerne i Guldborgsund Zoo har fået..
28/03/2024 17:33
Sam Bankman-Fried får 25 års fængsel ..
28/03/2024 17:08
Rusland: Gerningsmænd bag formodet terr..
28/03/2024 16:27
Holland vil bruge 18,6 milliarder kroner..
28/03/2024 16:05
Frankrig genoptager støtte til palæsti..
28/03/2024 15:25
Nyheder fra Religion.dk