annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
HansKrist Tigerens Rede :) Have
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 313 gæster og 155 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

Har lige et par ting angående BØN i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk sammenhæng.

Husk de urkristne paulinske samfund var TERAPEUTISKE SAMFUND eller fællesskaber - hvor HELBREDELSER og RECOVERY = OMVENDELSER var en integreret del af det urkristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

BØN er at vi holder kæft og GUD = GUDS ÅND beder i os = arbejder i os (se Rom 8 (1)*) - altså nøjagtig den Jungianske Psykologis metode at vi skal være i proces med det ubevidste og ikke kun vores bevidsthed.

Paulus skelner klart mellem "menneskets ånd' og "Guds Ånd" - hvilket Jung (Freud og psykoanalysen og dybdepsykologien) og Paul Tillich har fulgt op på og der arbejdes ud fra at vi har bevidstheden som menneskets ånd hos Paulus og vi har det ubevidste som Guds Ånd hos Paulus.

At der er denne store overensstemmelse mellem moderne empirisk videnskabelig psykologi nemlig psykoanalysen og Paulus er noget Jung giver udtryk for i hans store påskønnelse 1 Kor 2 (se længere fremme (2)*)

For at forstå BØN i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk sammenhæng må vi forstå det som dette at være i proces med det ubevidste - hvor drømmene vores er en kendt metode, men også BØN hvor vi vores bevidsthed (menneskets ånd) holder kæft så Guds Ånd det ubevidste kan komme til orde i vores liv, gøre sig gældende som: inspiration og motivation - motiver og arketyper - urbilleder (der igennem BØN og de ofte ledsagende trancedagdrømmerier og fantasier kommer os i møde) fra det kollektive ubevidste kan nå frem til vores bevidsthed. Især selvfølgelig ARKETYPEN GUD der er lig med ARKEÅNDEN - den bagvedliggende ÅND i ALT - der gør sig gældende i alt - der dog ikke er nogen tilbagestående ÅND trods betegnelsen ARKE - ja som gør sig gældende overalt i et menneskes liv - noget psykoanalysen har ført empirisk videnskabelig bevis for, det kollektive ubevidstes selvstændige eksistens der formår på en lang række måde at meddele sig til menneskets ånd = bevidsthed.

Derfor lever jeg selv rigtig meget i BØN for at følge Paulus og Jung - den Jungianske Psykologis metode. Det er at tage Gud med ombord i sit liv sådan at gå i proces med det ubevidste som vi kender det fra den psykoanalytiske metode fra Freud og Jung.


(1)*:


Citat:
I er ikke i kødet, I er i Ånden, så sandt som Guds ånd bor i jer. Den, der ikke har Kristi ånd, hører ikke ham til.

alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn. I har jo ikke fået en ånd, som giver trællekår, så I atter skulle leve i frygt, men I har fået den ånd, som giver barnekår, og i den råber vi: Abba, fader! Ånden selv vidner sammen med vores ånd om, at vi er Guds børn.
Men når vi er børn, er vi også arvinger, Guds arvinger og Kristi medarvinger, så sandt som vi lider med ham for også at herliggøres med ham.

Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, og han, der ransager hjerterne, ved, hvad Ånden vil, for den går i forbøn for de hellige efter Guds vilje.

Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud,









(2)*:

Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.



Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Bemærk det (det kristne trosliv og dets tilhørende SPIRITUALITET) er VIRKELIGHED - empirisk virkelighed vi gennem naturvidenskabelige metoder kan udforske.

Så vi render ikke rundt og tror noget (overtror noget) - fx ordret hvad der står i Bibelen eller Kirkens Dogmatiske Trosbekendelseslære - gjorde vi det, rendte rundt og troede dette blindt lydigt var det hele mentalt gøjl fordi det ikke nødvendigvis har noget med VIRKELIGHEDEN at gøre som det altså har. Ingen kristne render rundt med bibelkonkordantiske mentale trosforestillinger.

Og det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET har ej heller kun noget at gøre med subjektivitet da kategorien ÅBENBARINGER og SPIRITUALITET kun gælder for mennesket i dets HELHED - i vores TOTALITET - i vores CENTER - COR = HJERTE ❤️ tilstand hvor det subjektive ikke er adskilt det objektive - (nemlig er vores subjektivitet = syndefaldet hvor vi selv udenom Gud og enhver objektivitet skal kunne kende forskel på godt ondt - netop ophævet når vi befinder os indenfor kategorierne ÅBENBARING og SPIRITUALITET).
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk