annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15653468
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379763
Et andet syn 1989185
Jesu ord 1522295
Åndelig Føde 1513090
Galleri
Strandbumse livet
Hvem er online?
2 registrerede somo, ABC 311 gæster og 49 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Åndelig Føde

I mennesket Jesus kan Gud komme til udtryk (iøvrigt derfor Jesus er Kristus), åbenbare sig selv som "han" er og vi er - så ikke alene er der en Guds Åbenbaring der er sørme også en åbenbaring af de nye skabninger vi er i KRISTUS - i det Guds billede vi er skabte. Altså det Spirituelle menneske med Ånden fra Gud - den hellige Guds Ånd - Gud Helligånden.

Begivenheden KRISTUS er både en Guds Åbenbaring men sørme også en åbenbaring, det nye menneske - det SPIRITUELLE menneske. Så der sker noget nyt på begge banehalvdele; på Guds og på vores, menneskets. Det spil ja den leg med bolden over nettet bliver sjovere og mere ligeværdigt - mere intenst og spændende - ja der er vindere og tabere skiftevis på begge sider. Vi kan ikke fremstille den ene som altid vinderen og den største.

Det er os der er faldet fra eller gik vores egne veje men gennem Guds Kærlighed KRISTUS vi blev fundet - Gud nåede os - vi det vildfarne får, eller 🐑 får på afveje der er kommet langt hjemmefra - væk fra Gud.

Hyrdelignelsen er udmærket og dog er der den fejl at vi ikke skal tilbage i folden men at hvad vi, dette får, er lykkedes med i sin eventyrlige eksistens og vildfarelse af erfaringer det går ikke tabt. Vores frivillighed og egen vilje knægte Gud ikke og ifald Gud gjorde var forholdet til Gud ikke et kærlighedsforhold for kun hvor der er frivillighed kan der være tale om ægte kærlighed. I den åndelige sammenhæng vi finder at hvor ÅNDEN er der er også FRIHEDEN hvilket udtrykker lidt det samme nemlig at Gud ikke æder eller opsluger os eller opløser os i sig selv.

Mennesket går i kristendommen ikke til grunde i Gud som en dråbe der opløses i havet (nyreligiøs østens mystisk med opløsning af ego og personlighed) nej sådan er det ikke (1)* - derfor er kristendommen også kærlighedens religion pr se - fordi Gud anerkender vores selvstændighed - vores unikke enestående særkende og personlighed (selv Jesus havde sin personlighed og temperament) - og bestemt ønsker vi ikke graver vores talenter ned. Jo mere vi tør livet - jo mere er vi i overensstemmelse med den kærligheds relation der er mellem Gud og os som Guds Børn.

Lykken står den kække bi - så Gerth det gælder bare om at få kridtet skoene og droppe hyklerisk neurotisk fromhed da det ikke behager Gud at se sine børn gå glip af livet i misforstået religiøs fromhed.

At alting samvirker til gode for dem der elsker Gud = dem Gud elsker - betyder ikke at vi skal være artige små dængsebørn.

Ja det er virkelig som en forælder der ønsker alt det bedste for deres børn og altså ikke er jaloux og besiddende og magtfuld dominerende og som ej har den tåbelige idé at børnene skal underkaste sig i så fald var vi ikke i den ny væren (under KRISTUS) men stadig under loven.

Hvad jeg her skriver er åndelige erfaringer alle mennesker kan gøre sig. Jung's Psykologi er jo på mange måder nøjagtig det samme. Da også derfor Jung var så glad for 1 Kor 2. Selvfølgelig får vi fra Gud os selv i det ubevidste hvad vi behøver af ARKETYPER MOTIVATIONs ENERGIER og KRÆFTER vi behøver for at lykkes med vores bestræbelser, realiseringen vores talenter, vi jo som nævnt ikke skal grave ned.


Nelson Mandela:

Vor dybeste frygt er ikke
at vi er utilstrækkelige.
Vor dybeste frygt er
at vi er grænseløse kraftfulde.
Det er vort lys, ikke vort mørke
der skræmmer os mest.

Der er intet oplyst ved at gøre dig mindre
så andre mennesker omkring dig ikke vil føle sig usikre.
Vi er født til at manifestere det guddommelige i os.
Det er i os alle.

Vi spørger os selv:
”Er jeg virkelig strålende begavet,
vidunderlig, talentfuld og eventyrlig”?
Er det i virkeligheden ikke det du er?
Du er et guds barn!
At gøre dig mindre, tjener ikke verden!

Når vi lader vores eget lys skinne giver vi ubevidst
andre mennesker lov til det samme.
Når vi frigør os fra vores egen frygt
befrier vores tilstedeværelse automatisk andre.

-0-0-0-


Alt hvad jeg og Nelson Mandela er inde på bliver til fulde bekræftet af GUD HELLIGÅNDENS KARISMATISKE EKSTATISKE NÆRVÆR med hendes vidunderlige FRUGTER og Karismatiske Nådegaver i vores liv.

Hvilke ARKETYPER SJÆLS KRÆFTER og ENERGIER fra GUD vores essens og/eller SELVET i det ubevidste vi behøver for at blive raske dem kan vi bare bede om og vi vil få endda mere end vi har bedt om og ofte i en anden rækkefølge end vi havde forestillet os det. Gud svigter ikke nogen.

-0-0-0-0-

Pludselig efter at have læst dig HansKrist forstår jeg hvorfor vi taler om evangeliet - den gode nyhed.

GUD i KRISTUS er sørme en anderledes SPIRITUALITET end vi almindeligvis bliver præsenteret for af de religiøse tilbud og retninger og meget anderledes end bibelfundamentalisme.

Vi må takke Paulus for at han i den grad formåede at becifre mem'isk i kultursfæren begivenheden KRISTUS: den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Derfor findes et alternativ til religiøs amatørisme og makværk som er så udbredt nemlig den urkristne paulinske SPIRITUALITET - ægte oprindelige tidligste kristendom.


-0-0-0-

(1)*:

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.
Seneste indlæg
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
18/04/2024 13:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Nyheder fra DR
To personer anholdt i Polen - mistænkes..
19/04/2024 10:32
Russisk bombefly er styrtet ned i eget l..
19/04/2024 09:09
Sidste år uddelte politiet næsten 4.00..
19/04/2024 08:52
Omstridt stutteri ryger på tvangsauktio..
19/04/2024 08:34
Minister annullerer besparelser på inte..
19/04/2024 08:20
Nyheder fra Religion.dk