annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
at rejse er at leve
Hvem er online?
0 registrerede 458 gæster og 143 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker...

Vi er langt på afstand i tid fra Jesus liv og korsfæstelse, og på det tidspunkt er alle enige om at vi nu kan tale om en såkaldt Kirke (præster biskopper (overapostler) og en mere eller mindre officiel teologi) der ønsker af angst eller bekymring for at Kristusbevidstheden skulle gå i glemmebogen at få nogle stærke Jesus Kristus biografier. Hvad kalder du skabelsen, frembringelsen, af disse? Det er et stykke litterært arbejde der skal gøres, ikke? Der skal en eller flere forfattere til for at skabe, forfatte, konstruere, skrive, disse, ikke?

At det er ikke er historiske dokumentariske øjenvidner beretninger er alle klar over og det står 100% sikkert for os med jomfru fødsel, at ærindet er andet end en historisk virkelighedstro biografi vi er ude i. Det er teologiske biografier portrætter, for det er Kirkens Jesus der er Kristus der er tale om, der er på tale.

Hvor meget der peger på noget der skulle kunne være historisk korrekt og er historisk korrekt vil vi aldrig opnå sikker viden, hvilket alle forskere er enige om. Men vi kan ud fra historisk forskning og viden om livet der i verden, i Mellemøsten, på det tidspunkt, og ud fra Paulus breve, vide noget om hvad der med stor sandsynlighed kunne pege på noget historisk korrekt. Men nok ikke tolv disciple, ej heller jomfrufødsel, ej heller himmelfart etc, her er vi ude i teologisk tænkning og ja konstruktion, man konstruere ud fra Kirkens Jesus Kristus tro, det skal jo stemme med Kirkens idéer om Jesus som Guds Søn, som værende KRISTUS i ham der er frelse og Gud kommet os nær, ihvertfald i sin Ånd, den hellige Livgivende Guds Ånd der virker i vores liv.

For min skyld hvis du afviser at vi kan tale om en konstruktion, hvilket andet dækkende begreb, ord, vil du være med til at godkende. Skabe og skabelse, forfatter og skrive, men et litterært kreativt produkt er der tale om. Og helt fri i "kreativitet" er forfatterne ikke, for hvad de skriver om Jesus skal svare til Kirkens opfattelse af ham som Kristus, Guds Søn og vi igennem hans "gerning" eller igennem ham også Guds børn. Derfor jeg og nok også Anders Klostergaard har brugt ordet konstrueret. At det er et "bestilt" og/eller ønsket arbejde der skal tilfredsstille Kirkens idéer om Jesus "guddommelighed" er ret tydeligt ellers fx ikke snak om jomfru fødsel fx.

Kirken har et ønske pga frygt for at Kristusbevidstheden går i glemmebogen, vi/Kirken har brug for stærke billeder og/eller biografier af Kirkens Jesus der er Kristus (ikke nødvendigvis den historiske Jesus (hvilket er tydeligt at dette ikke er hvad der kun er tale om) da han er langt væk i tid og man har nok kun mundtlige beretninger og måske lidt skriftligt (her er visse teorier i omløb)). Hvis det der skrives ikke stemmer overens med Kirkens idéer om Jesus Kristus vil de selvfølgelig kassere det. Det er på kirkens foranledning og initiativ at disse evangelier kommer til verden, og de skal godkendes ud fra at de indeholder eller portrættere Kirkens Jesus der er Kristus, dette er kriterierne, så altså bestilt arbejde er det, da kirken ved med sig selv ret meget om hvad de ønsker slutresultatet skal være, ihvertfald hvad det ikke må udmønte sig i, nemlig at være for meget på kollisionskurs med Kirkens Jesus der er Kristus.

Hvorfor er denne hypotese som er meget udbredt ret sandsynligt? Fordi vi nu pludselig forstår alt det med Jomfru fødsel og meget andet, dette bliver jo forståeligt når vi ved at det er Kirkens Jesus der er Kristus der er på tale. Ja med den hypotese er evangelierne pludselig forståelige og vi behøver ikke rive os selv i håret over alt det vi ikke kan komme overens med, som jomfru fødsel, vand til vin, gå på vandet, himmelfart og andre ting. Nemlig er evangelierne teologiske biografier, ikke hverken øjenvidner beretninger eller forsøg på en dokumentarisk historisk korrekt livsbiografi for Jesus.


Mange ting bliver pludselig forståeligt når man læser Paulus først for at forstå hvad der er ældst, og hvor vi er tættest på Jesus i tid og stadig har mennesker der har kendt Jesus, Paulus omgås uden tvivl mennesker der har omgås Jesus, levet med Jesus.
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Endnu en busulykke i Tyskland - 21 perso..
29/03/2024 09:27
Støtteforening til overvægtige: 'Børn..
29/03/2024 09:05
Grønland har inviteret dansk sundhedsmi..
29/03/2024 09:04
Nyheder fra Religion.dk