annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 508 gæster og 262 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker...

Jeg talte ikke om "mismod og forvirring"

At kunne magte forvirring og usikkerhed (og frygtelig spænding) viser netop at man har masser af mod på livet, mod til livet, livsmod. At man er robust nok til at fravælge den neurotiske livsstrategi som så mange mennesker desværre vælger til deres egen ugunst.

Netop religiøse fundamentalister magter ikke at give andre mennesker frihed. Også derfor Frihedens og Åndens Apostel Paulus er så forhadt og frygtet af religiøse fundamentalister. Hvorfor de misbruger ham i bibelfundamentalistisk overfladisk læsning, men alle der går dybt ned i de ægte Paulus tekster finder overraskende nok det modsatte af hvad han typisk fordomsfyldt bliver skudt i skoene, vi kan bare tænke på Luther, Rudolf Steiner, Albert Schweitzer, Karl Barth, Paul Tillich, Alain Badiou der alle har studeret Paulus meget grundigt for at være retfærdig overfor mandens tekster, breve.


Istedet for syndige fristelser har jeg et skæbnebestemt kald med Helligånden, selv om du virker meget ligeglad med projekt OPLYSTHED og mit åbenbaring.

Nej Gerth det er ikke sandt - jeg har netop rost dig og anerkendt dig fra dag 1 og påpeget at i ovennævnte sammenhæng er du interessant og værd at respektere, værdsætte, og holde et vågent øje med.

Dette er noget der meget sjældent sker på internet debatter at nogen får den anerkendelse som jeg gav dig. Især når man tænker på hvor aggressivt og nedladende overfor os andre du troppede op her på stedet, normalt, for år tilbage siden, ville du blive slået omkuld til tælling af de få men dog dygtige og kloge debattører der var på stedet her, men den skæbne gik du fri af, du har kun mødt berettiget kritik, du er virkelig blevet taget vel imod.

Men jeg har også kritiseret dig når du ikke vil være i forstandig (gerne også kritisk) dialog med traditionen og med moderne videnskab. Vi kan ikke først vælte alting og så bygge op fra ny på en enkelt mands ideer. Alle nye fremskridt sker hvor vi dværge står på skuldrene af andre kæmper, derfor vi kan se langt og skue nyt land. Hvilket også er det helt store problem for Arne, der til trods sine utallige wikipedia studier alligevel ikke formår at være i kritisk dialog med traditionen og moderne nutidig videnskabelig erkendelse.

Du har fat i noget interessant Gerth og du skal komme til at vidne i fremtiden om den recovery (KÆRLIGHED og HEALING og helbredelse) HELLIGÅNDEN har betydet i dit liv, og dette vil smitte af på andre så de forhåbentligt bliver vakt til også at tá imod HELLIGÅNDEN som den virker idag.

Tá imod HELLIGÅNDEN som den virker idag, er også at tá imod begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus, den HELLIGÅNDENS Ny Væren og Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus, der også er/bliver KIRKE i verden, når Guds Kærlighed KRISTUS gennem HELLIGÅNDEN virker som KÆRLIGHED og HEALING, recovery og helbredelse, mellem mennesker indbyrdes.

Begivenheden KRISTUS er en åbenbarings begivenhed, hvor HELLIGÅNDEN åbenbarer sig for os med sine utallige gaver, karismaer, til os, især recovery og healing, helbredelse, men også med en realisering af vores unikke individuelle talenter, så vi, vores personligheder, oplever en blomstring (1)*. Igen er det Den Hellige Guds Ånd, HELLIGÅNDEN, der får os til at forstå og tá imod begivenheden KRISTUS - der gør at vi forstår evangeliet, det Nye Testamente, kerygmaet om KRISTUS, og de nye skabninger vi er i KRISTUS, hvor vi erfarer os selv som Guds børn og Gud som den kærlige Fader vi altid kan kommunikere med som Jesus i overmål demonstrerede det, det der kendetegner Jesus som Sønnen (Guds Søn) KRISTUS. Og vi i KRISTUS står i nøjagtig samme Gudsforhold som Jesus, da det er i med begivenheden KRISTUS at Gud åbenbares som vores kærlige himmelske far vi har et personligt samtale kommunikations bøns forhold til. Også hele Jungs Psykologi kan forstås sådan, bør forstås sådan, som den evige samtale og udveksling der forgår mellem bevidstheden og det ubevidste.

Vi to Gerth er faktisk principielt set meget på linje, i overensstemmelse, ihvertfald såvidt essensen af vores SPIRITUALITET. Dog er jeg ældre end dig og har en større fortrolighed med kristendommen, hvorfor jeg ikke lader HELLIGÅNDEN stritte frit ud i det blå, men også kontekster den til begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus, der også er KIRKE, som jeg redegjorde for det ovenfor. HELLIGÅNDEN er en Ny Testamente kulturel verden 3 diskurs ind i verden, der også altid betyder KIRKE, udover selvfølgelig hvor suverænt og personlig personlig den virker underfulde gerninger for hvert enkelt menneske.


(1)*:

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er lukket i retning mod..
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Nyheder fra Religion.dk