annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
0 registrerede 380 gæster og 308 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Tror du på, at du har en Sjæl?

Jeg har aldrig sagt at vi ikke skal have skrifter om den kristne tro og Bibelen er en af disse mange skrifter og det ældste vi kender til. Jeg er netop stor tilhænger af at troslivet, det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET når frem til sproget (en sprogliggørelse, at vi sætter ord på, så vi kan få en diskurs herom).

Det jeg benægter er de der bogstavelige læsninger og at vi tror mere på Bibelen end Gud.

Ej heller findes der belæg for at Bibelen er det sidste Guds Ord. Gud taler altid til os, ellers var Gud død og kristendommen ikke eksisterende. Så var der ihvertfald først ingen kristne i verden, Bibelen til trods. Vi må jo også huske at Bibelen ingen rolle spiller de første mange mange år fordi den ikke eksisterede. Og at den udelukker andre skrifter som "kanon" betyder jo ikke at disse skrifter ikke er vigtige, for nogle måske vigtigere, men blot er de ikke med i kanon.


Bibelen er en SPIRITUEL bog ifølge Paulus (udenom Gud Helligånden kan vi slet ikke bevidne begivenheden KRISTUS,( hvilket Paulus siger flere steder) ja ifølge ham er det gennem Gud Helligånden. Og evangelierne som er skrevet i symbolik og som teologiske biografier og er ikke i nærheden af at være rene dokumentariske biografier om Jesu liv.

Vi må sgu da vokse fra vores barnligheder og trang til hypnose og hjernespind.

Vil Tikka ikke logge ind længere? Har du opgivet dobbelt profil måske eller hvad er årsagen hertil.

-0-0-0-0-

Man kunne være kristen uden Bibelen på Jesus tid og tiden efter Jesus død. Og man kan altid være kristen uden Bibelen. Jesus og Paulus kunne og så kan vi selvfølgelig også. Ånden og Ordet hører sammen for menneskets vedkommende fordi vi er tænkende væsner og der er sørme andre Guds Ord at være beskæftiget med end lige bibelens udvalgte.

Paul Tillich: Thinking pervades all the spiritual activities of man. Man would not be spiritual without words, thoughts, concepts. This is especially true in religion, the all-embracing function of man’s spiritual life.

Mit store problem er faktisk at JV og bibelfundamentalisten Tikka ikke har ord, tanker og begreber, begreb om kristendommen, men i stedet for bibelkonkordantisk krydshenviser de blot til Bibelen og netop på den måde afslører de at de ikke har en selvstændig forståelse, som kun kommer gennem vi får ord, og tanker og begreb om en sag, et spørgsmål, en problemstilling. Altid i skolen er det eleven der forstår selvstændig der får den højeste karakter, ja man kan slet ikke få højeste karakter ved at remse udenadslære op direkte fra lærebøgerne. Lærerbøgerne skal give eleven forståelsen der gør at han kan bruge den viden selvstændig og tá med ud i verden. Personligt har jeg aldrig kunnet lære noget udenad, Bohr og Einstein havde iøvrigt lidt de samme vanskeligheder, uden at jeg kan og skal sammenlignes med dem, men vi kan så noget andet og det er at forstå tingenes sammenhænge dybt.

Paulus standser ikke ved traditionens lære og standpunkter og Luther og Tillich ej heller, vi må vise vi kan tænke videre, da kristendommen, Åndslivet, Gud Helligånds livet, ikke går død i Bibelen, men er en levende tro der knytter sig til livet og menneskers eksistens og eksistentielle vilkår som konstant ændrer sig og nye spørgsmål kommer til over tid.

Gud går ikke død i Bibelen og havde Tikka og ja Arne magtet at læse Paul Tillich og andre fremragende moderne teologer havde de sikkert været kristne idag. Nu vil de kun frasige sig kristendommen og voldtage kristendommen så meget at man kalder det hjernespind. Jamen så stop dog med den voldtægt, det kunne jo være årsagen til ateisme og hjernespind at der ikke er tænkt selvstændigt over tingene og at den åndelige spirituelle forståelse aldrig har været der men Bibelen er blevet læst som en fra a - z entydig bog med kun en forståelse. Men Bibelen er flere bøger og disse er ikke entydige i bogstaveligste forstand.
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Frankrig genoptager støtte til palæsti..
28/03/2024 15:25
Letlands udenrigsminister trækker sig e..
28/03/2024 14:45
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Nyheder fra Religion.dk