annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15654256
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379837
Et andet syn 1989249
Jesu ord 1522326
Åndelig Føde 1513299
Galleri
Der var RAV i den/det idag.
Hvem er online?
1 registreret ABC 323 gæster og 32 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Mening med mit liv?

Gerth:

Citat:
Ja! Både menneskeheden og verden er en del af Himmeriget. Mit råd til alle: Lav derfor Jorden til en hellig planet som Riget, men en ´ny jord og himmel´ sker kun sådan med Helligånden.



Hverken Gud eller Helligånden eller for den sags skyld Gud Helligånden, udretter noget som helst her på jorden udenom mennesket.

Bare at konstatere i privaten at Helligånden er der, skaber ingen forandringer. Det er modtagelsen af Helligåndens nådegaver og karismaer der flytter noget. At vi tager imod ÅNDEN og lader os drive af Ånden, tør vandre i Ånden, der udretter noget.

Derfor vi siger Jesus er Kristus, det menneske der turde lade Helligånden, Guds Ånd, virke og komme til udtryk i sit liv i praksis.

Dette benævnes Spirit Christology eller Helligånds Kristologi (1)*, til forskellen fra "Jesus teologien" som de fleste kløjs rundt i og har svært ved at finde rundt i, hvor Jesus gøres til genstand for tilbedelse og ophøjelse, noget han på det kraftigste frabad sig da det netop ikke var hans ærinde eller selvforståelse. Hvis Jesus var en halvgud eller helgud der ikke fristede de samme eksistentielle vilkår som vi andre dødelige, ville ingen kristendom kunne grundes på begivenheden Jesus der er Kristus, hvor det er Gud der formår at være Jesus men aldrig Jesus der formår at være Gud. Det er Gud der ophøjer mennesket. Ingen som de kristne behøver Gud i deres liv. Hverken Jesus eller bibelen, bibeltro kan erstatte vores behov og hunger for Gud.

Dog må vi beundre Jesu courage, at han, under eksistensens vilkår og i tvivl, anfægtelse, og menneskelig skrøbelighed, ufuldkommenhed, turde Gud og på alle måder turde lade Guds Ånd og det Guds Billede vi er skabte i, komme til udtryk igennem et menneskeliv, et menneskelivs gerninger.

Kun igennem et menneskeliv kan Gud komme til udtryk, udtrykke sig i historisk politisk forstand (igennem naturen og skaberværket evolutionen kan vi erfare stor skønhed men det er en anden sag). Guds kærlighed til mennesker er større end menneskets kærlighed til Gud i Ånd og sandhed.

Gud elsker os mere end vi elsker Gud.

De fleste mennesker hader endda Gud fordi vi altid med os selv godt ved vi har uret overfor Gud. Dette selvhad må vi først komme fri af, før kan vi ikke tage imod Guds Kærlighed Kristus og vi opnå barnekår i forhold til Gud, erkende Gud som en kærlig Fader i vores liv. Guds faderforhold til os (som evangelierne og Paulus Rom 8 især vidner om) er nok kristendommens største og mest ufattelige begreb, der dog forstås primitivt og ikke symbolsk, hvorfor det miste sin betydning og bliver en intetsigende frase. Men stakkels de mennesker der ikke forstår SPIRITUALITETEN heri. Det er nemlig Ånden selv der vidner sammen med vor ånd at vi er Guds børn.

Tænk bare på selvhadet og selvforkastelsen hos de stakkels ateister her på stedet og de to ikke kristne, Arne og Tikka, som deres manglende spirituelle intelligens og forståelse tingene, hvad der er tale om. Ateisterne giver Gud, som de hader, andre navne, men de kan ikke undslippe Gud, lige så lidt som deres had til Gud, had til overjegs strukturen i deres liv.

Ja det er Ånden selv der vidner sammen med vor ånd, at vi er Guds børn.

Selvhadet og selvforkastelsen har psykoanalysen opdaget som ubevidste dynamikker mellem egoet og overjeget, der ofte fører mennesker ind i depression og endda selvmord. Et fordømmende overjeg står i vejen for at erfare Guds Kærlighed Kristus.


(1)*:

Problemet med store dele af kristendommen, de kristne, er at Gud for dem går død i Jesus og i Bibelen, her mister Gud pusten, sin Ånd, Helligånden. De kristne mister Gud og Ånden til Bibelen og til Jesus. Ofte vil man hos kristne kun spore overtroiskhed (svag tro som Paulus siger). Kristne kender ikke Gud længere, fordi han er gået død i Jesus og Bibelen, bogstavelige læsninger, i en overtroet læsning, der forhindrer erkendelsen af Gud Helligåndens nåde, det Guds Nådes Kraftværk vi er i Kristus, gennem Guds Kærlighed.

At de kristne går i stå og Gud dør i Jesus (kristologien gælder kun Jesus og ikke os) og falder i stave i bibelen, bibelkonkordantisk nedstemmer og undertrykker deres sind og bevidsthedsliv (tab af ægte SPIRITUALITET og MORAL), skyldes den falske "Jesus teologi" og den manglende forståelse opstandelsesbegivenheden Kristus ind i verden.
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af ABC
19/04/2024 13:28
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Nyheder fra DR
K-profil vender tilbage til Folketinget
19/04/2024 14:27
Svindel under covid-19 udløser fængsel..
19/04/2024 14:06
Byret har afsat tre dage til 34 år gamm..
19/04/2024 14:06
Stormagter klar til at bruge indefrosne ..
19/04/2024 13:10
Rektor er 'utrolig skuffet og ærgerlig'..
19/04/2024 13:05
Nyheder fra Religion.dk