annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15678261
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381510
Et andet syn 1991201
Jesu ord 1523116
Åndelig Føde 1522482
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
3 registrerede Hanskrist, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 202 gæster og 139 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Denne her gjorde indtryk på mig ...

Hej Treram,

Ja, der er mange der hævder at sanse ”mystiske fænomeners” nærvær, og at de taler med gud, ber og mener at få bønnesvar m.m. Alligevel er det umuligt at skille disse ”erfaringer” fra fri fantasi.

Nogle debattører påpeger så, som en vigtig pointe for opretholdelsen af deres tro, at videnskaber aldrig vil kunne bevise gud. Det må de imidlertid gerne mene, ja i tillæg at frikadeller er bedre end spaghetti eller at supermand er meget dygtigere end fantomet osv. Det er revnende ligegyldigt, hvad der tæller er uanset slige meninger, hvilke argumenter der kan lægges til grund og på hvilke præmisser.

Vi har set Arne snakke sit ”ingenting” ret ind og ud af egne forestillinger om et for ham guddommeligt univers, hvilket han så åbenbart ikke forstår at identificere med religiøs tro i øvrigt, men dette går såmænd fint i spænd med indholdet i talrige tidligere debatter, der vedr. spørgsmål om evolutionen og DNA’et skulle være blevet til af sig selv (men åbenbart ikke i forståelsen af videreudvikling af enklere molekyler) osv.osv. i den dur. Vi kan ikke pålægge virkeligheden den forpligtelse at den skal være let forståelig. At noget fra et menneskeligt ståsted kan virke mærkeligt er ikke et argument for at igangsætte myteproduktion efter samlebåndsprincippet. Det burde i stedet inspirere til nysgerrig og tålmodig søgen efter verificerbare resultater, og den metode har vist sig forbløffende effektiv, hvorimod de der har ledt efter sandheden i gamle religiøse skrifter har magre resultater at vise frem.
Men som jeg ser mange af disse spørgsmål fra de troende, viser det med al tydelighed noget om deres forståelse af hvad fx naturvidenskab går ud på og faktisk driver med, og det kan man måske mene er beklageligt, uanset må de troende altså formodes at kunne se det rimelig fornuftige i ikke at pålægge videnskaber at forklare noget der slet ikke kan påvises evne til eksistens, samt at slige tankefænomener for øvrigt synes at trives i bedste velgående på reolerne sammen med okkulte bøger i øvrigt. Ingen ønsker at fratage nogen retten til at fantasere og skabe illusioner, men forveksling af virkelige og fantasifulde fænomeners eksistens, kan bare skabe en række forklaringsproblemer der afgørende bliver mystikerens egen opgave at redde sig ud af - nederst en link til en morsom historie.

Kirkens storhedstid var jo reelt overstået da renæssancen tog til, hvorefter man vedvarende har set en del krampagtige forsøg på at redde stumperne af et reelt uddateret verdensbillede og menneskesyn. Nogle af de fiffige forsøg ses fx i metoden både Hans og Arne overtog fra andre troende, der som de tolkede metoden som deres egen kreation, men også langt tilbage hev troende jo forklaringselementer ud af historiske, filosofiske, politiske og naturvidenskabelige kontekster, og puttede dem derefter pænt og nydeligt ind et utilstrækkeligt trosfundaments forklaringshuller for simpelthen at få mystikken til at se lidt mere tillidsvækkende ud. I dag er der jo ikke stort tilbage af de gamle verdensbilleder, dogmetroen er for de flestes vedk. erstattet af kundskaber og viden, ja selv præster kvier sig i dag over at forsvare jomfrufødsel og opstandelse, så kristendommen er vel for de fleste reduceret til en tradition som ramme for en række ceremonier der skal holde sammen på troen.

Så det er faktisk vanskeligt at forestille sig religiøse trosretninger uden traditionerne, hvad der jo hvert år får mange mennesker til at rejse til fx Rom for opleve et ceremonielt forbund mellem dem og andre troende i Peters-kirken. Jeg er faktisk selv lige blevet inviteret til Rom i julen af to venner, og ville da gerne ha’ deltaget i et tit hyggeligt samvær uanset forskelle i livssyn, og forestiller mig såmænd at masser af mennesker ser det lidt tilsvarende jeg selv, hvor selve samværet er i fokus og sker ved mange forskellige omstændigheder nogen kan lægge mere efter skøn, dvs. på trods af uens syn på livet i den fælles verden. Jeg så i den forbindelse forleden hvorledes man i CIA’s World Factbook forklarede amerikanerne at 80% af Danmarks befolkning var troende kristne, hvilket morsomt minder lidt om hvordan den tidligere debattør ”disciple” vidt og bredt døbte 30.000 nye kinesere ind i den kristne tro, hver dag. Man kan m.a.o. nøjagtig som du siger, alene ved at udbrede meninger der behager troen man selv godt kan lide, hjælpe til at bedrage et x antal mennesker til at videreformidle trosopfattelser der slet ikke bygger på fakta, men som bare skal sættes i cirkulation for netop at fastholde selve den religiøse tro, som noget stort og vældig omfattende for menneskeheden. Akkurat denne metode anvendes af mennesker indenfor et hav af trosretninger, helt ud i sekter der på denne måde ligefrem får godtroende mennesker i svære livssituationer til også at donere penge m.m. Når så de troende tages med ”rødderne” i klejnekassen, da hører du efterfølgende altid sangen om det menneskelige i at synde, den troende der angrer og bebuder sin synd, men at løgne og bedrag i virkeligheden var til for at udbrede de glade og kærlige budskaber, ak ja, den går hjem hver gang Treram ;)

Mvh
Simon
http://www.telegraph.co.uk/science/8854528/Psychic-challenged-to-prove-her-powers.html
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
24/04/2024 00:33
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Kom op på bjerget...
af ABC
23/04/2024 13:13
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
23/04/2024 11:55
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Ny rekord for antallet af lastbiler med ..
24/04/2024 01:13
Ukrainsk borgmester til indbyggere: Kraf..
24/04/2024 00:52
Sønderjyske-matchvinder i vild guldrus:..
23/04/2024 23:51
31-årig mand død efter skud fra tysk p..
23/04/2024 23:46
Modløse Chelsea får prygl af topholdet..
23/04/2024 23:04
Nyheder fra Religion.dk