annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15771205
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2391331
Et andet syn 1997774
Åndelig Føde 1553045
Jesu ord 1529698
Galleri
Rødhus i januar
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 171 gæster og 327 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Svar

Kære Michael, gys en mystik og et pessimistisk og træt menneskesyn du har.

Dette er renhed og nuet er Gud.

Kun når tanken bliver stille er der fuldstændig opmærksomhed.

I denne opmærksomhed, som er stilheden og det uendelige rum - den fred der overgår enhver forstand - ser man det virkelige rum, det uendelige rum.

Dette rum er fyldt med stilhed og i denne stilhed hvor fortiden, erindringen er hørt fuldstændig op opstår en jublende glæde.



Gys gys, det er bestemt ikke jublende glæde, det er subjektafkald.


PS: til trods for hvad du skriver i chatten (se nederst her), har du ikke svaret på mine spørgsmål ej har du argumenteret men blot endnu engang påstået at "tanken er erindringens reaktion; det står ikke til diskussion, det er en kendsgerning".

Det siger sig selv at når du tilhører en tradition hvor egoet (det unikke subjekt (mennesket)) skal udslettes og tankerne høre op da de som egoet, det unikke subjekt, er et problem der skal overvindes og forsvinde (opløses og gå til grunde) fordi din "mystik" (dit new age "vrøvl") er anti-ego, er anti-personalistisk, er subjektafkald. I det lys skal ses dine opfordringer til ikke at kunne huske (erindre) ikke at tænke, bruge hovedet, men opgive dette organs funktion, fordi der ikke må være en direktør derinde, Herre/ego i eget hus (hjerne). Din mystik er alkoholikerens logik, hvordan kommer jeg af med mig selv, bliver jeg mig selv kvit, hvordan glemmer jeg min fortid og hvordan dræber jeg min samvittighed (skyld) og min intentionalitet og min tænkning, dette at være ude på noget, at være motiveret og målrettet. Også Ehrenberg nævner dette forhold om subjektafkald og alkoholisme. Hvorfor drikker Jeppe??? Også østens mystik går ud på nøjagtig det samme, og det er jo også her du er inspireret gennem mange år, Krishnamurti og GÎTÂ'en fx. Så der er mange former for selvopgivelse, at opgive sig selv på. Kristendommen er stik modsat (som Steiner, Jung og Berdyaev mmfl), her skal mennesket ikke opgive og opløse sig selv. Kristendommen er Guds ja til mennesket, altså Kristusbegivenheden, friheden og ånden fra Gud i Kristus. Kristus er menneskets jeg-hed (Boehme)det er jeg-legemet (Steiner).

Pure humanity, however, actually is the divine in man. In this lies the fundamental paradox of God-manhood. It is precisely the human independence of the divine, human freedom, and man's creative activity, which are divine. Berdyaev.


Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle, bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. (siger Karl Barth, teologiens Einstein).

Om man vælge new age og østens mystik som jmp/Michael eller man vælge den vestlige kristne spritualitet (Paulus, Luther, Kant, Nietzsche, Berdyaev, Jung, Tillich, Bonhoeffer og Barth mmfl (fx eksistentialisterne Sartre, Heidegger, Jaspers)) som HansKrist, der kommer 2 vidt forskellige menneskesyn, menneskeforståelse (subjektmetafysik) ud heraf.



Tanken er erindringens reaktion, HansKrist. Det står ikke til diskussion, det er en kendsgerning.
Michael: Tanken er alting. Tanken er kristendommen, Islam, buddhismen, ateismen. Hvad er der galt i det, tanken er alting.
Michael: Alt det, vi kender al vores erfaring, al vores viden. Og dog er den intet andet end den døde fortid.
Michael: Fortiden, erindringen må dø for at det ny kan være. Fortidens død er livets evige skabelse. Hvert øjeblik vifter Michael: man fortidens bevægelse som tanke og erindring bort for at møde det evigt friske, det evigt nye.
Michael: Nuet.
Michael: Jeg tog fejl. Han har stadig kun mig, så jeg vil gøre min pligt. Fordi jeg elsker livet.
Michael: Sikke en dejlig dag jeg haft i dag. Jeg er ikke bleg for at sige: måske den dejligste dag i mit liv.
Michael: Indtil nu.
Michael: Godnat og sov godt hvis I har gjort gode gerninger. : )
Seneste indlæg
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Hilsner
af Tikka
03/05/2024 09:21
Min ”religion”
af Arne Thomsen
30/04/2024 14:16
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Nyheder fra DR
Lavere jobvækst i USA kan bane vej for ..
03/05/2024 15:16
Rusland advarer Danmark om tiltag mod ru..
03/05/2024 15:12
Novo Nordisk er millimeter fra ja til at..
03/05/2024 15:03
Rusland: Camerons udtalelser viser, at V..
03/05/2024 14:36
Flertal på Christiansborg vil have unde..
03/05/2024 14:26
Nyheder fra Religion.dk