annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15673949
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381190
Et andet syn 1990892
Jesu ord 1522914
Åndelig Føde 1520987
Galleri
September Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 204 gæster og 158 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Anonym
Emne: Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed.


HK:
Citat:
Jeg ved godt du nægter og siger at troen kommer af det som høres, der står skrevet, i bibelen, men det er ikke i overensstemmelse med Jesus og Paulus og Johannes hvor det er Gud der åbenbarer os hvordan det forholder sig. Vi kan ikke sætte Gud ud af spillet og påstå bibelen er en større autoritet end Gud i vores liv. 1 Kor 2 og ja 2 Kor 3, siger de kloge har for al fremtid sikret at kristendommen ikke nogensinde bliver en bogreligion, bibelfundamentalististisk funderet, men alene på den levende Gud der åbenbarer sig for os og gennem sin Ånd sender os.


*
»Ordet er dig nær, i din mund og i dit hjerte,« og det ord er troens ord, som vi prædiker. For hvis du med din mund bekender, at Jesus er Herre, og i dit hjerte tror, at Gud har oprejst ham fra de døde, skal du frelses. For med hjertet tror man til retfærdighed, med munden bekender man til frelse, for Skriften siger: »Ingen, som tror på ham, skal blive til skamme.« Der er ingen forskel på jøder og grækere; alle har den samme Herre, rig nok for alle, som påkalder ham, for »enhver, som påkalder Herrens navn, skal frelses«.
Men hvordan skal de påkalde ham, som de ikke er kommet til tro på? Hvordan skal de tro på ham, som de ikke har hørt om? Hvordan skal de høre, uden at nogen prædiker? Og hvordan skal nogen prædike uden at være udsendt? – som der står skrevet: »Hvor herligt lyder fodtrinene af dem, der bringer godt budskab!« Dog var det ikke alle, der adlød budskabet; for Esajas siger: »Herre, hvem troede på det, de hørte af os?« Troen kommer altså af det, der høres, og det, der høres, kommer i kraft af Kristi ord.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Rom/10

===O===O===O===

Guds udvalgte folk havde Moseloven og siden kom Jesu ord og missionsbefalingen - og i begge tilfælde er der tale om ord - guds ord til mennesket

Når bibelen forstås som guds ord til mennesket sættes den ikke over gud - men ånden - hvis man tror på den - er derved i ordene.


2 Kor 3 … fortæller, at Moseloven – (som skulle samle og opdrage guds udvalgte folk) – ikke giver evigt liv ved at efterleve ordet i loven, dét gør derimod det at tro på Jesu Kristus – hvis der handles på denne tro.

Så det er ikke bogstavet i Moseloven der døder men dét, at det ikke giver evigt liv ved efterfølgelse af den.

Iøvrigt var Paulus taknemlig for, at han kendte loven, da han ellers ikke ville vide hvad synd var, og vi ved jo fra skrifterne at Paulus både var farisæer og skriftkyndig, så også her en ballast af mange ord og trosforståelse der var overleveret af fædrene.

Tilmed siger Jesus ifølge skrifterne: Matthæus 5:17
Citat:
Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde loven eller profeterne. Jeg er ikke kommet for at nedbryde, men for at opfylde
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Matt/5

Så han må jo også ha kendt skrifter godt for at kunne opfylde dem.

Tilmed var han - siges der - et spejlbillede af gud og havde haft et liv i himmelen før sit jordiske, så man må gå ud fra han var blevet oplært af henholdsvis sin himmelske far og jordiske forældre – han var og er jo et guds barn ...

… og grundet Jesus offerdød blev vejen til himlen åbnet for de kaldede, som Paulus regnede sig med til, hvor den hellige ånd - som en fri gave kom Jesu disciple/apostle til hjælp til at fuldføre tjenesten for gud ved at prædike ordet, som Paulus sagde.

Citat:
Jeg indskærper dig for Guds ansigt og for Kristus Jesus, der skal dømme levende og døde, så sandt som han kommer synligt og opretter sit rige: Prædik ordet, stå frem i tide og utide, overbevis, irettesæt, forman, tålmodigt og med stadig undervisning! For der vil komme en tid, da folk ikke vil finde sig i den sunde lære, men skaffe sig lærere i massevis efter deres eget hoved, fordi det kildrer deres ører. De vil vende det døve øre til sandheden og slå sig på myter. Men du, hold altid hovedet koldt, bær dine lidelser, gør din gerning som evangelist og fuldfør din tjeneste!
Mit blod skal snart udgydes, og tiden er inde, da jeg skal bryde op. Jeg har stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen. Nu har jeg retfærdighedens sejrskrans i vente, som Herren, den retfærdige dommer, på den dag vil give mig – og ikke mig alene, men alle dem, som har glædet sig til hans tilsynekomst.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/2_Tim/4

Så ...
Citat:
« Troen kommer altså af det, der høres, og det, der høres, kommer i kraft af Kristi ord.
… i hvis ord ånden jo er.

Nu kunne man jo så spørge om det med ånden er virkelighed, og til dette er svaret vel ja for den som tror ... og en ændring i gudsforholdet for guds udvalgte folk fra at følge moseloven - som ikke giver evigt liv - til at tilbede gud i ånd og sandhed.

Citat:
Kvinden sagde til ham: »Herre, jeg ser, at du er en profet. Vore fædre har tilbedt Gud på dette bjerg, men I siger, at stedet, hvor man skal tilbede ham, er i Jerusalem.« Jesus sagde til hende: »Tro mig, kvinde, der kommer en time, da det hverken er på dette bjerg eller i Jerusalem, I skal tilbede Faderen. I tilbeder det, I ikke kender; vi tilbeder det, vi kender, for frelsen kommer fra jøderne. Men der kommer en time, ja, den er nu, da de sande tilbedere skal tilbede Faderen i ånd og sandhed. For det er sådanne tilbedere, Faderen vil have. Gud er ånd, og de, som tilbeder ham, skal tilbede i ånd og sandhed.« Kvinden sagde til ham: »Jeg ved, at Messias skal komme« – det vil sige Kristus; »når han kommer, vil han fortælle os alt.« Jesus sagde til hende: »Det er mig, den, der taler til dig.«
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Joh/4
.
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Anonym
23/04/2024 08:15
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
22/04/2024 22:41
Vigtige præciseringer
af Anonym
22/04/2024 16:51
FEJL VED TRÅDENS OVERSKRIFT?...
af Anonym
22/04/2024 16:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Arne Thomsen
21/04/2024 22:10
Nyheder fra DR
Russisk droneangreb på Ukraine sårer n..
23/04/2024 09:59
Assistent for tysk EU-parlamentariker er..
23/04/2024 09:54
Dansk minister håber, at britisk Rwanda..
23/04/2024 09:07
Overgravet kabel giver forsinkelser og t..
23/04/2024 08:56
Nedlægger arbejdet på andendagen: Milj..
23/04/2024 08:29
Nyheder fra Religion.dk