annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15654256
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379837
Et andet syn 1989249
Jesu ord 1522326
Åndelig Føde 1513299
Galleri
Svensk træhus
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 319 gæster og 52 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Enden nærmer sig

Hej Zenia.

Du ska’ ikke forveksle Obamas ord med den pureste sandhed. Manden har levet et privilegeret liv, fik en god udd. og har været en succesfuld advokat og rådgiver i en årrække, også i det politiske liv.
Han har om nogen indordnet sig normer og er den dag i dag tvunget ud i kompromisser, der i den grad tager hensyn til normative krav fra alle kanter i samfundet, ikke mindst fra dybt konservative kræfter hos demokrater og republikanere i Repræsentanternes Hus. Han er m.a.o. ikke personligt et godt eksempel på et unormalt menneske, i det han jo netop har tilfredsstillet normkrav allerede fra tidligt i livet. Og sandsynligvis var han aldrig blevet præsident, hvis ikke han havde været et lille mønstereksempel på de forventninger man i USA stiller til en god samfundsborger fra de politiske meningsmodstandere i også egne rækker.

Sundhedsreformen er derimod en politisk holdning, der sandsynligt vil gavne samfundets fattige borgere ud i fremtiden. Intet som fattigdom driver mennesker ud i kriminalitet og skaber dyb uro, splitter familier og som i sidste ende kan gøre mennesker rigtig syge på sind og krop. Besparelser er faktisk en af de grundlæggende forventninger til reformen. Penge til medicinudgifter, ja til fødevarer p.a. udgifter der gik til nødvendig medicin, er et livsvilkår der driver rigtig mange fattige mennesker fra hus og hjem og dermed, fra forstanden. Det er i denne forbindelse at social- og sundhedsreformen på sigt vil være et gode og en økonomisk besparelse for samfundet. Men ting tager sin tid, særligt når det drejer sig om 300 mill. dybt forskellige menneskers livsformer, ikke mindst reguleringen af vaner m.m.
Man kan i denne forbindelse tænke på, i hvilken grad rigtig mange kristne samfund har bidraget til økonomisk socialhjælp, og i den forbindelse på den taknemlighedsgæld mange mennesker måtte stå i, når almisserne fra de riges bord bliver udstukket til kirkernes forvaltere, og som i den anden ende forventer tilslutning til deres kirke – dvs. opslutning omkring troen. Man kan i den sammenhæng sige, at ganske mange fattige og syge mennesker i amerikanske samfund, der jo ikke har andre steder at få hjælp, dels er gidsler i et ”kristent økonomisk klokkespil” (og der findes rigtig mange bedragere iblandt), og at mange af dem dels har fået indarbejdet en accept af tingenes tilstand allerede fra fødslen. Man er simpelthen vokset op med dette livsvilkår, at man lever i taknemlighedsgæld til kirken, som igen lever i taknemlighedsgæld til rige investorer. Det er et politisk skuespil af dimensioner, Zenia, og rigtig mange dybt fattige amerikanere er fuldstændig uvidende om de politiske alternativer, mange er udtryk for en social arv hvor der ikke var råd til udd - og som en forsættelse, derfor også er uvidende om hvad reformen kan få af betydning på sigt. Man må jo tænke på, at livet som fattig og syg i også USA drejer sig om at overleve her og nu, fremtidsperspektiver er en luksus. Men kirkerne har megen magt af økonomiske grunde, og kirkerne har stor opslutning p.a. sociale vanemønstre man har værnet om i generationer. Politisk set, er kirkesamfundet for mange senatorer billige stemmeurner - et lidt andet perspektiv end vi lever med, indtil videre da, for der er stærke politiske kræfter også i europæiske lande, der gør sit for en føderation, der gradvist underkender nationers grundlove, hvorfor også vi til slut kan ende i et uigennemskueligt cirkus hvor beslutninger der vedr. vores liv, tages fjernt fra os!

Der hvor man typisk finder dyb politisk og menneskelig afstand til religioner i USA, det er på college/campus og dvs. iblandt de studerende samt i selve universitetsmiljøet, hos intellektuelle eller godt indformerede mennesker i middelklassesamfundet, bredt set. Men ikke typisk hos fattige og syge mennesker der er i dyb afhængighed hos div. kirkesamfund og af den grund emmer af taknemlighedsgæld. Hvad dette indikerer er, at mennesket, når det i frihed og uden hensyn til økonomisk taknemlighedsgæld og hjælp, befinder sig i en livsposition, hvor det for det første frit kan tage stilling til div. alternativer indenfor rækken af livsanskuelsesspørgsmålene og for det andet har bedre fysiske/mentale ressourcer, da blir det en stillingtagen på helt andre grundvilkår og forklaringskrav!
Konsekvensen af den sundhedsreform, der jo kun stykvis er vedtaget, vil på sigt skabe grundlag hvor fattige og syge mennesker primært ikke står i så dyb taknemlighedsgæld til kirkesamfund – hvor der altså befinder sig nogle højst ”interessante” fænomener imellem! – og sekundært står i en livsposition med langt bedre overblik over trosbekendelserne disse kirkesamfund advokerer for. Og da disse kirkesamfund ret ofte er i lommerne hos politiske investorer, da giver det næsten sig selv, at rigtig mange af investorerne (fortrinsvis republikanere) har været dybe modstandere af sundhedsreformen, for de kan nemlig ud i fremtiden ikke nødvendigvis hverve stemmer på den front.

Så til en anden ting, dog med en parallel. Jeg ved ikke hvad du mener med ”unormal”, men man er jo altså ikke unormal, fordi man reagerer uhensigtsmæssigt som konsekvens af medicin og sygdom, det kan faktisk være en forventet del af et sygdomsbillede. Men der er så sandelig god grund til ikke at indordne sig under normativer, hvis det bare handler om at blive accepteret, mens man må leve et liv i afsavn og dvs. undertrykke menneskelige egenskaber der skaber ens personlighed. Det er jo forfærdeligt at tænke på hvordan børn og unge i grunden opfører sig overfor hinanden i skoler m.m. Det er jo hønsegård, der i den grad burde indrettes/afrettes, så man fx. blev fri for den hakkeorden der på områder er sammenlignelig med hvad man så på engelske kostskoler anno 1790. Her kan børn decideret få deres særlig gode evner ødelagt, og det er jo ikke lige meningen med en skole. Så det er altså ikke altid at normer nogen skaber er et gode. Bare for sjov: hvem ind helvede fandt dog på at skabe den mode, hvor drengebasserne skulle rende rundt med hængerøvsbukser, de endda er lige ved også at tabe? Du almægtige for en ”norm” at introducere i mikromiljøer – for ikke at tale om muzakken, der gentager sig i en uendelighed; her må det absolut være en fordel at bryde normen...;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 13:19
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Nyheder fra DR
Beredskabet opgiver at fjerne saks ved B..
19/04/2024 20:05
Formand i Danmarks Cykle Union trækker ..
19/04/2024 18:43
Droner gjorde ingen skade, siger Iran
19/04/2024 18:35
Bryggerigigant lukker med deres største..
19/04/2024 17:49
Nato lover flere luftforsvarssystemer ti..
19/04/2024 17:22
Nyheder fra Religion.dk