annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15782875
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2392200
Et andet syn 1998506
Åndelig Føde 1556692
Jesu ord 1530005
Galleri
Trankebar år 1985
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 214 gæster og 151 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Wikileaks og paven

Hej Treram...

"Ikke fordi jeg er så meget for Wikileaks afsløringer, idet jeg mener at politikkere skal kunne tale sammen uden at blive udspioneret, der kan selfølgelig være emner der kunne berøre almenheden, men også emner der ikke burde offentligtgøres,grundet de kan skabe unødig splid i verden, der muligvis kan udarte sig til - ja hvad??...".


- Dokumenterne vækker en voldsom opmærksomhed og fører til en række vigtige debatter om international diplomati, presse- og ytringsfrihed og afslører den store afstand mellem ord og handlinger hos statsledere. Amr. myndigheder ønsker Julian Assange dømt for spionage og har indledt en reelt klapjagt på netværksstedet hvor enkelte aviser og hackergrupper off. kommer Julian Assange til forsvar.

Alle er klar over at stærke hensyn tilsiger forsigtighed under offentliggørelse af følsomt materiale, noget information bør hemmeligholdes af hensyn til national sikkerhed og fare for liv, men ingen lækager har medført skade for international politik og ingen liv er gået tabt.

Mesteparten af informationen burde have været offentliggjort i udgangspunktet – i Norge har dokumenterne fx kastet nyt lys over regeringens beslutninger om at købe amerikanske F-35 jagerfly såvel som forholdet mellem politiets sikkerhedstjeneste og den amerikanske ambassade. Forsøg på at lukke Wikileeks er ikke sanktioneret gennem nogen anerkendte retssale, men bærer derimod præg af politikeres følelsesladede reaktioner som allerede i udgangspunktet kunne være sparet ved simpel ærlighed overfor de mennesker man indgår samarbejde med. I stedet for anerkendelse af fejl, udøver amerikanske og svenske myndigheder i stedet et pres på kreditkortfirmaer og serverudbydere m.f. der muliggør spredning af informationer der burde være kendt af de borgere hvis interesser politikerne administrerer, og dette synes at afspejle et ønske om at hemmeligholde interesser alle burde have kendskab til gennem den frie presse. Dette udgør et angreb på ytringsfriheden, hvorfor det bliver vigtigere end nogensinde at offentliggøre informationer af national interesse, for dermed at vanskeliggøre politikeres forsøg på at kneble organisationer der retter søgelyset imod magtmisbrug på den globale scene.

At presse PayPal, Mastercard, Amazon, VISA og den Sweitziske Postbank til at lukke kontoer til Wikileeks er ufint fordi det sker ved en lukket proces uden informering af almuen. Hvis man i udgangspunktet havde haft nogen respekt for demokratiske processer, var dette slet ikke forekommet. Der er tale om politikere der søger at beskytte og redde sig selv og deres egne interesser, en ”stat i staten” hvor demokratiske principper faktisk sættes ud af spillet. Disse politikere bruger demokratiske samfundsorganer til at skræmme samfundsborgere der søger at udfordre dem, og sætter en heksejagt ind på en mand der ikke udøver andet end publicering af dokumentation der afslører løgn og bedrageri, i det diplomati der skal arbejde for os...ik'?

Blandt rigtig mange absurditeter imod Wikileeks, topper listen af forslag som nylig foregår i den amerikanske kongres, hvor man nu søger at vedtage en lov med tilbagevirkende kraft som giver ny fuldmagt til at gribe Assange. Dette burde føre til ræsonnementer fra Guantanamo Bay, der føjer sig pænt til ”Homeland Security”. Den samme elite der i disse dage hyller en forkæmper for ytringsfriheden med Nobels Fredspris, synes at mene det kun går an når det drejer sig om Kina.

Tænk lidt over det, Treram, den "unødige splid" der her er tale om, er den virkelig skabt af Assange, ja af mennesker der ønsker synlighed i samfundsorganer fra top til bund?

mvh
Simon
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
04/05/2024 23:14
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Hilsner
af Tikka
03/05/2024 09:21
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Nyheder fra DR
Danske stafetter misser første OL-mulig..
05/05/2024 03:24
Se billederne: Massive oversvømmelser r..
05/05/2024 01:44
Tesla sagsøger Tesla
04/05/2024 23:58
Kirkeministeren: 'Vi kan hylde popstjern..
04/05/2024 22:36
Uvejr bremser USA's byggeri af mole ud f..
04/05/2024 22:09
Nyheder fra Religion.dk