annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
HansKrist Tigerens Rede :) Have
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 313 gæster og 155 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: ni videnskabelige kendsgerninger

”Det må da virkelig være trist for et menneske som Simon, at han aldrig får sine evidenskrav tilfredsstillet, når han læser om de følelser, fornemmelser, intuitioner, visioner m.m.”.

- Ih nej, ingen forventer fra Arne nogen form for redegørelse for hans meningers relevans og betydning på debatten, det var jo det der stod i teksten, hvis ellers han ville ”fortolke” den korrekt. Gennem årene har vi netop aldrig set noget der bare nærmer sig en fornuftig forklaring, hvorfor alle er vant til at hans indlæg kun handler om hvad han føler for snart dit og for snart dat. Men pointen er jo stadigvæk, at alle disse små ”intuitive fornemmelser” for eksempelvis snart et stykke træ bemalet med symboler, hvor igennem han så tolker hele sit liv udfra, eller hans forestillinger om det meningsfyldte ”guddommelige univers”, jo slet ingen betydning har for verden omkring ham, idet dette åndelige akkurat befinder sig i selve hans tankeverden, hvorfor det naturligvis var forklaringer for disse tankers idé han for mange år siden sku’ ha’ forklaret sin omverden nødvendigheden af, som en god beskrivelse for noget eksisterende.
Men som sagt, er det slet ikke muligt for Arne at forklare sig, hvorfor han som Somo nøjes med bare at gentage idéerne andre skabte, og det er så disse forkyndelser vi har set på i årevis ;)

”Mon ikke de fleste af os ved, at evidens er et "luksusbegreb" på "uvidenhedens hav”.

- Jamen dog, her kalder Arne sandsynliggørelsen af (sine) beskrivelsers virkelighedsforankring, for ”uvidenhedens hav”. Ja her afslører han da virkelig (blåt på hvidt – hvad det cirkus så skal til for) ikke at ha’ begrebet et hak af hverken evidens eller viden ;)
Men også dette vidste vi jo i forvejen, fra netop hans egne misforståelser af videnskabers virke og mening, som netop ligger så tæt på Somos. Der er fint med basis for et lille trosfællesskabs opbygning dér – jeg er sikker på de ka’ tilgive hinanden de uens beskrivelser af gud(er)s mangeartede kystymer, derude i det sorte univers hvor planeterne bare fjerner sig fra hverandre. De ka’ velsagtens blive enige med hinanden om ved de fælles trosbekendelser at ha’ fremvist et ypperligt eksempel på naturvidenskab. Ak ja...hvilket besvær og møje, at fremvise gud i det høje, hva’ Arne? ;))

”En dag går det måske også op for Simon, der øjensynlig aldrig selv er nået frem til en personlig livsanskuelse, og alene "snylter" på at kritisere andres”.

- Jamen, ér det ikke egentlig sødt? Her ser vi Arnes vrede over kritikerne, iklædt parasitters kåber – m.a.o. er de i Arnes øjne misundelige over at de ikke har et lille træstykke bemalet med symboler, og forsøger velsagtens derfor at stjæle hans eget. Ja, ingen har vel nogensinde mistænkt ham for at være uden fantasi ;)
Men også dette har vi desværre set så mange gange før, at det virker på samme måde som forestillingerne om det ”guddommelige univers” der lader sig ane i Arne intuition, mens det måske meget godt belyser hans forståelse af også den menneskelige intuition.

Om ikke andet, ville vi mennesker aldrig ha’ set viden udvikles uden netop en stor sans for kritik af det vi meningssætter og beskriver, og det vist her det skorter lidt for mennesker der som Arne kaster om sig med betydningen de tillægger deres trosanskuelser.
Hver eneste dag forkaster nogen deres beskrivelse af noget de håbede og anede var en stor opdagelse ved peer review, men en sådan arbejdsproces er helt utænkelig i Arnes lille tankelaboratorium, hvor han kræver kæleri og enighed omkring de små trosbekendelser – kritik er for ham en personlig fornærmelse, for begrebet ’sandhed’ har han tolket som noget ganske subjektivt og ville derfor ikke drømme om at kritisere sine små ”sandheder” ;)

Det er også derfor han har sådan et anstrengt forhold til ateister, der jo ikke just kæler med de små ”intuitive guddommeligheder” som andet og mere end små psykologiske kulturfænomener, der naturligvis af denne grund optræder i hans egen forestillingsverden og dér har deres individuelle betydning. Men derfra og så at skabe evidens for sin påstand om denne guddommelige entitets evne til eksistens udenfor hans tankerverden, det blir jo helt andre grejer, som vi selvsagt ikke kan forvente at se i hans tankelaboratorium, hvorimod det selvfølgelig er meget sødt at se Arnes små referenter fra andre menneskers gudetro illustreret på køleskabsdøren – og bare for at komme Arne i forkøbet, ville ateister heller ikke finde på at komme og stjæle hans køleskab, når han synger til messe i trossamfundet; næh, vi er skam lovlydige borgere der nøjes med at se på det han leverer debatten med et hævet øjenbryn og et genkendelsens smil, for vi forventer skam intet nyt fra den lille kant ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk