annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
at rejse er at leve
Hvem er online?
0 registrerede 458 gæster og 143 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 7 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#8692 - 11/01/2010 10:17 Re: Red Solsorten og andre end dig selv [Re: ALH]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Tak tak, kære Anne. smiler

Jeg har det bedre og bedre, og det ender sikkert også med at jeg løber mig en tur på Limfjorden. Men så bliver det til sommer, og så må vi se om Hanskrist kan følge med. yeah

Du må gerne slå mig oven i hovedet, søde Anne. Men bare du ikke kalder mig for en rødbede. Det ville mit skrøbelige sind ikke kunne bære. blinker

Håber også du har det godt, og passer på dig selv. engel



Top Svar Citer
#8694 - 11/01/2010 12:16 Re: Red Solsorten og andre end dig selv [Re: serotonin]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Hanskrist:

Jeg løb 18 km i dag, opdagede nye muligheder, løb nemlig på Limfjorden, dog ikke alle 18 km

Kom an Jesus, du kunne gå på vandet, jeg HansKrist har løbet på Limfjorden i dag,


Serotonin:

Så mangler vi bare du opvækker de døde og helbreder de syge, kære Hanskrist. Men lad os da håbe du først bliver korsfæstet når du er oplyst, for ellers tror jeg det kommer til at gøre meget ondt.

Hanskrist:

de døde har jeg vækket, tænk bare på dig, Esther, Rubæk, Michael og Kræn-p

pointen med treenighedslæren er at Gud i Jesus tog døden og lidelsen på sig som menneske og hverken som Gud eller halvgud der kunne tåle smerter



Serotonin:

Ja, du har gjort det godt, Hanskrist.

Var der ikke noget med at Jesus ikke virkelig døde? Det var bare de som identificerede sig med kroppen som også troede Kristus var en krop og derfor dømte som de troede.


HansKrist:

ikke bare Jesus dør også Gud finder sig i denne død

der findes ikke et Kristus-spøgelse i forbindelse med Jesus der undgår smerter og døden,,, dette er vanvid (EKIM fx måske) og ikke kristendom



Serotonin:

Ja, smerte, lidelse og død er da meget mere forstandigt. Det er vel derfor at mennesket går så højt op i at lide og gøre smerte til noget meget meningsfuldt. Endda skaber en gud som også skal lide og dø. Meget meget forstandigt, ik.

Hanskrist:

ikke "skal", der er intet bestemt eller determineret over det


Serotonin:

At det er et frit valg, det gør det da bare mere underligt eller uforstandigt. Gud så at mennesket led og derfor valgte Han selv at lide. Det ville være det samme som hvis jeg så min søn føle smerte, at jeg så tog en hammer og hamrede mig selv i hovedet for at hjælpe ham eller komme ham i møde. Er det ikke lidt det Kristendommen går ud på?

Og med Jesus er det som om at denne Kristendommens gud siger, jeg kan se i lider, men se Jesus lider endnu mere, så bare slap af. Så næste gang jeg føler smerte skal jeg bare finde en som lider endnu mere, og så får jeg det bedre.


Chatten slut.

Kommentar til ovennævnte Chat:

Kristendommen kender netop ikke den Gud du taler om Jan Serotonin, denne tidsløse, ophøjede og fjerne Gud. Kristendommen aner ikke hvad du taler om, den der ophøjede Gud over det hele, er netop ikke kristendommens Gud eller Gudsforståelse, den er grækernes og østens Gud og EKIM og andre new age bevægelsers Gudsforståelse.

I kristendommen (i og med Jesus, Gud der er Jesus) står Gud et andet sted. Gud har stillet sig i vores tidslige historie, solidarisk med os på livets side. Den Gud du taler om Jan Sero, er en abstraktion, eller en barnlig narcissistisk projiceret sublimeret subjektiv alene forestilling. En nøgen ophøjet (ophøjet over tiden og livet) selvtilstrækkelig størrelse eller entitet. Som Kristen aner vi ikke hvad du taler om. Nu har jeg været Kristen tænker og troende i så mange år, at jeg slet ikke kan forbinde noget med dine forestillinger om Gud. Den kristne Gud er ikke tidsløs og fjernt fra os. At den åbenbarede Gud i Jesus er skjult for os betyder at her kommer Gud os nærmere end vi er os selv nær. Så Guds skjulthed har intet at gøre med at Gud er fjern eller tidsløs, men at Gud altid er os nærmere end vi er os selv, undtaget i Kristus, hvor Guds skjulthed skyldes at her er Gud os nærmere end vi er os selv nær.


Smerte for smertens skyld alene har ingen mening ej heller i kristendommen. Det du skal forstå er at smerte har at gøre med følelser og sanselighed, altså kød eller biologi at gøre, og dette er Gud Søn, Jesus, ikke hævet over (ingen mennesker er hævet herover), ja selv Gud Fader finder sig heri og stiller sig her og sætter en grænse for dødens gru.

Mennesket er et følende sansende væsen og smerterne fortæller os hvor vores grænser går. Således er smerter indikator for hvor vores grænser går i forhold til omgivelser, miljø og vilkår der ville skade os og måske endda tage livet af os. Uden smerter ville du gå ind i flammerne og blive fortæret og du ville fortsætte med at legemsbeskadige dig selv i en lang række situationer uden at få besked om at du var igang med at skade dig selv dødeligt.

At Kristendommen har en Gud der græder fordi Gud ikke er hævet over livet i tiden er Kristendommens Kronjuvel og særstilling. Ingen er bedre til at prædike dette en Paulus, en tåbelighed for grækerne (østen og Ekim) og en stor forargelse for jøderne at Messias/Kristus endte som en forbandet og forkastet menneske pælfæstet på en losseplads.

Paulus sagde at Grækerne og jøderne var nogle højrøvede konservative, usolidariske opadsnoppende tomhjernede narhoveder. Så kom Marx og sagde det samme. Begge placerer de Gud samme sted. Begge var de indigneret. Begge hadede de folks politiske og religiøse ideologier. Kirken er den socialdemokratiske socialistiske bevægelse. Også derfor de sidste hundrede års største socialister og marxister, Tillich; Barth; Badiou og Zizek (for at nævne nogle af dem) er Paulus drenge, har følt sig tiltalt af Pauls evangelium om Kristus Jesus.

Mange kærlige hilsner Hanskrist.
Top Svar Citer
#8699 - 11/01/2010 18:37 Re: Red Solsorten og andre end dig selv [Re: Hanskrist]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Kære Hanskrist.

Du skriver:

"I kristendommen (i og med Jesus, Gud der er Jesus) står Gud et andet sted. Gud har stillet sig i vores tidslige historie, solidarisk med os på livets side. Den Gud du taler om Jan Sero, er en abstraktion, eller en barnlig narcissistisk projiceret sublimeret subjektiv alene forestilling. En nøgen ophøjet (ophøjet over tiden og livet) selvtilstrækkelig størrelse eller entitet."

Kræver det ikke et objekt for at der kan forekomme en projektion? Og for at noget kan være narcissistisk kræver det vel også noget konkret, noget personligt, ik?

Hvis alt er subjektivt og subjektet så "skaber" noget det ser som adskilt fra sig selv, så kan man vel tale om en projektion?

Og så tilmed gør sig selv og dette noget til noget personligt, og dyrker det som noget guddommeligt, så kan man vel tale om at være narcissistisk, ik?

Jeg tror så længe dualitet er udgangspunktet, så vil Gudsbegrebet også bære præg af dette.

Og så vil der også være selvmodsigelser i det budskab som afstedkommer fra dette Gudsbegreb.

Du giver ofte udtryk for at du oplever, at der er for mange som er alt for ukritiske overfor det som står i NT. Hvilken kategori vil du sige du selv tilhøre, Hanskrist?

Det som er sandt kan vel per defination ikke være dualistisk?

Du skriver:

"Smerte for smertens skyld alene har ingen mening ej heller i kristendommen. Det du skal forstå er at smerte har at gøre med følelser og sanselighed, altså kød eller biologi at gøre, og dette er Gud Søn, Jesus, ikke hævet over (ingen mennesker er hævet herover), ja selv Gud Fader finder sig heri og stiller sig her og sætter en grænse for dødens gru."

Er dette ikke også blot en projektion af egen selv-opfattelse?

Og er det ikke også lidt overfladisk?

Spørgsmålet må være hvad der er årsag og hvad der er virkning. Jeg synes at opleve bred enighed indenfor front-forskningen af menneskets psyke(sind) omkring det, at det kognitive(tænkning) er det som afstedkommer de følelser vi oplever. Og indenfor kvantefysikken er der også bred enighed omkring det, at alt vi sanser/opfatter som værende objektivt, i virkeligheden ikke er adskilt fra subjektet.

Normalt tror vi at vores følelser af smerte er forårsaget af noget objektivt, noget vi sanser fra en verden adskilt fra det vi tænker(subjektet, sindet). Men det vi sanser eller opfatter som værende objektivt bliver altid fortolket baseret på hvad det er vi tror på. Årsagen til den smerte vi måtte opleve er ikke noget udefrakommende, da vores følelser er forårsaget af det vi tænker. Altså smerte er udelukkende en mental proces.

Du kan faktisk træne dit sind i ikke at føle smerte. Og dette skal ikke forståes som at fortrænge smerten, men at gå dybere ned i dit sind så snart du mærker smerte. Først erkender du hvad det er du oplever, og dernæst går du på opdagelse i dit sind i form af, at se på det du føler, det du tænker, det du tror på, det du antager som sandheden om dig selv, verden og Gud. Og så hvis du øver dig rigtig meget, så begynder du at se du ikke er underlagt smerten, men at smerten faktisk er noget dit sind selv producere i form af det trossystem/tankesystem det knytter sig til. Du opdager du selv har valgt smerten, og at du selv kan gi slip på årsagen til smerten.

Du skriver:

"Mennesket er et følende sansende væsen og smerterne fortæller os hvor vores grænser går. Således er smerter indikator for hvor vores grænser går i forhold til omgivelser, miljø og vilkår der ville skade os og måske endda tage livet af os. Uden smerter ville du gå ind i flammerne og blive fortæret og du ville fortsætte med at legemsbeskadige dig selv i en lang række situationer uden at få besked om at du var igang med at skade dig selv dødeligt."

Jeg er enig i at smerten kan ses som en grænse. Jeg vil endda sige at smerte er et udtryk for uvidenhed, hvilket også kunne være det samme som fortrængninger, som så oftes fører til forvrængninger og projektioner. Og oftes opleves smerte på et dybere plan som straf. Dette indikere at smerten faktisk er et udtryk for skyldfølelse, den ubevidste ontologiske skyldfølelse. Og så kommer vi igen ind på hvad det er sindet tror på. Hvis det tror på det har syndet og er skyldigt, så fortrænger det denne skyldfølelse, og indenfor psykologien er der stor enighed omkring det, at efter en fortrængning sker der oftes en projektion. Og så er vi tilbage ved årsag og virkning. Årsagen til smerten er den ubevidste skyldfølelse, og da sindet er skrækslagen for at konfrontere denne skyldfølelse fordi sindet tror det har syndet, så projicere sindet årsagen ud på det lærrede vi kalder verden, og det ser nu ud som om at smerten er forårsaget af noget "ydre".

Men hvis du virkelig ønsker at finde frem til hvad der virkeligt er sandt, så går du på opdagelse i dit sind og sætter spørgsmålstegn ved alt hvad du tror på, alt hvad du ser som værdifuldt, og så ser du hvad der virkelig giver mening og hvad der ikke gør. Hvis du kan se at skyldfølelse eller smerte ikke giver mening, så giver du også slip på den tro som forårsager skyldfølelsen og smerten. Det er det jeg tror Jesus gjorde, og dermed befriede han hans sind fra ideen om synd og troen på skyld, frygt og død.

Så hvis du mener vi er frie i Kristus, så kan smerte ikke være noget vi er underlagt. Det må være noget vi selv har valgt, og derfor kan vi også selv give slip på den. Men det gælder selvfølgelig om at være meget bevidst om hvor ens grænser går, og så udvide dem i det tempo man nu kan være med til. Og hvis man forstår at smerten er mental og ikke fysisk, så har man heller ikke fokus på kroppen men på sindet.

Den som ved at smerte er en mental-proces affødt af et forvrænget forsvarssystem, han/hun vil sikkert også forstå at kroppen er et redskab til at kommunikere med. Så selvom dette sind har sluppet årsagen til smerte, så ville dette sind sikkert bruge kroppen på en meget kærlig og venlig måde. Og ikke rende rundt og skære i sig selv eller tænde ild i sig selv. Det ville sikkert bare skabe fokus på kroppen og budskabet om tilgivelse og samhørighed ville blive ignoreret. Sådan var det med Jesus. Det var Jesu krop næsten alle var fokuseret på, og hans budskab blev ignoreret af de fleste eller omfortolket, så det var kroppen eller navnet der blev fokuseret på.

Det er helt fint at bruge det konkrete til at opnå en forståelse af det som ligger udover det konkrete(det metafysiske). Det var derfor Jesus brugte lignelser, netop fordi vores sind er så identificeret med det konkrete og derfor har brug for symbolsprog til at opnå en forståelse af det metafysiske.

Og det er også fint vi har vores grænser så længe de er nyttige for os. Der er ingen grund til at gå hurtigere frem end ens bevidsthed kan bære. Men uanset hvad, så vil vores sind fortolke det som om det bliver straffet så længe det tror der er en større magt som har begrænset det. Og det er her jeg synes du er lidt tvetydig, Hanskrist. På den ene side siger du vi ikke er underlagt en ophøjet Gud, og på den anden side siger du vi er underlagt det fysiske eller biologiske. Og hvis ikke det er vores eget sind som har "skabt" det biologiske eller fysiske, så må det vel være Gud. Og på den måde ender vi i at der kun er to muligheder. Og begge synes at være lige sindsyge.

Hvorfor begrænse sig selv hvis man er skabt fri?

Og hvorfor skulle Gud skabe begrænsninger hvis Gud er indbegrebet af frihed?

Det er disse spørgsmål der virkerlig får ens trossystem til at vakle. smiler

Kærligst Jan.












Top Svar Citer
#8700 - 11/01/2010 19:15 Re: Red Solsorten og andre end dig selv [Re: serotonin]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Det som er sandt kan vel per defination ikke være dualistisk?

det som er sandt må som minimum være dualistisk,,,, allerede en bakterie's fornemste opgave og færdighed er at kunne skelne mellem ydre og indre.

sådan er livet, monisme er løgn og latin, eller en lavere sandhed en dualisme.

mvh Hanskrist.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#8701 - 11/01/2010 19:42 Re: Red Solsorten og andre end dig selv [Re: Hanskrist]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Smukt, Hanskrist.

Så kan vi godt skrotte kvantefysikken. smiler

"det som er sandt må som minimum være dualistisk,,,, allerede en bakterie's fornemste opgave og færdighed er at kunne skelne mellem ydre og indre."

Ja, men hvor kommer denne bakterie fra?

Hvor dybt tør du bevæge dig, Hanskrist?

På overfladen har alle mennesker bevæget sig. Og ja, der ser det ud til at dualitet er sandheden, selvom det logisk ikke giver mening. bank




Top Svar Citer
annonce
Side 7 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Endnu en busulykke i Tyskland - 21 perso..
29/03/2024 09:27
Støtteforening til overvægtige: 'Børn..
29/03/2024 09:05
Grønland har inviteret dansk sundhedsmi..
29/03/2024 09:04
Nyheder fra Religion.dk