annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 3736701
Et andet syn 1138942
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 880717
Jesu ord 792254
Spirituel omsorg 757306
Galleri
Jorden
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 99 gæster og 18 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 7 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#6727 - 23/03/2009 07:35 Re: Dem og os [Re: Holmskjold]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 4875
Sted: Sydsjælland
Hej Bjørn Holmskjold.

Du har mistillid til menneskers gode viljer, men mener at kende deres psykologi særlig godt, du er muslim, men læser ikke Koranen, og du vil revolutionere verden ved at indføre et altomfattende islamisk kalifat baseret - ikke på Koranen - men på, hvad du kalder "naturens love", som du åbenbart mener at have særlig forstand på.

Alt det er naturligvis din gode ret - selv om mit gæt er, at tilslutningen til dit kalifat nok bliver meget begrænset blandt muslimer - i og med at du åbenlyst sætter dine "naturens love" over Koranen.
Og tilslutningen blandt ikke-muslimer, vil jeg tro, kommer til at ligge meget nær nul.

Men selv om du efter min mening næppe får nogen tilslutning, kunne dine synspunkter jo godt være rigtige.

Her er min betænkelighed imidlertid den, at vi med vore ganske vist højt udviklede pattedyrhjerner og begrænsede sanseapparat på forhånd er udelukket fra at fatte verdens sande væren, men kun kan opstille nogle midlertidige naturvidenskabelige teorier om en meget lille del af virkeligheden.

Den viden er efter min mening alt for spinkel til at kunne danne grundlag for sådanne diktatoriske adfærdslove, som dit kalifat jo må indeholde.

I stedet baserer jeg min tilgang til verden på den individuelle frihed, og på min overbevisning om, at vi alle elsker verden og vil handle derefter, såfremt vi ikke er bragt på afveje af materielle og/eller psykiske mangler og skader.

De af os, der har det godt, vil efter min mening have en naturlig og spontan trang til at hjælpe dem, der er i nød - og vi har midlerne til at gøre det!

Vi har også overskud til at se på, at kloden er i nød, og også her har vi midlerne til at afhjælpe.

Kort kan det vel udtrykkes som: Kærlighed til det værende.

Selv om mennesket, som jeg ser det, er et meget ufuldkomment væsen, så tror jeg på, at vi magter begge opgaver - og at vi kan nå dem, inden det er for sent.

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (23/03/2009 07:35)
Top Svar Citer
#6728 - 23/03/2009 09:03 Re: Dem og os [Re: Arne Thomsen]
Erling Offline
ny
Registeret: 20/03/2009
Indlæg: 3

Nye Testamente er en hjertebog. ( ingen vold )

Koranen er vold mod vantro. Koranen er B.
Barsk, bedrøvelig.
Ild-suraerne! - Se dem på www.islamist.dk
Moderate muslimer er et pseudo-begreb - forsøg på forførelse. I følge Koranen findes der ikke moderate
muslimer. Kun sande muslimer, der vil dø for Allah.

Koranen opfordrer til vold og kan i følge Grundloven
forbydes. Det vil ske ad lib.

mvh. ateisten

Top Svar Citer
#6729 - 23/03/2009 22:23 Re: Dem og os [Re: Erling]
Holmskjold Offline
godt igang
Registeret: 09/03/2009
Indlæg: 60
Arne Thomsen


Ja, der er en del koblinger at holde styr på i den naturlovmæssige tænkning. Således var det en muslim, der lavede en kobling mellem islam og den naturlovmæssige forståelse, som jeg, og altid underbygget, er fremhævende.

http://flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=4503

Siden har jeg drøftet disse ting med medlemmer af Hizb ut-Tahrir og mange andre fundamentalistiske muslimer, som måske nok studser over, at forståelsen af koranen i de store træk også er indskrevet i naturen, i form af naturens love, og ikke kun i koranen. For det er ikke lige just naturens love, som ligger muslimerne mest på sinde. Det vil være synd at sige! Men de forstår trods det udmærket mine tolkninger. Endda som værende endnu mere præcise, og derfor grundlæggende endnu mere muslimske, end deres mest fundamentalistiske tolkninger fra koranen. Men det med Darwin og Freud, og at mennesket er kommet af naturen, og ikke direkte formet af Gud, har muslimerne, som alle andre religioner, svært ved at acceptere. For en accept af dette vil jo dels røbe en fejltolkning, og dels som konsekvens forudsætte en hel omskrivning af de hellige, gamle bøger m.v., som alle bygger på den antagelse, at Gud har skabt mennesket uden naturlig sammenhæng med skaberværket, og dets øvrige arter.

En omskrivning af koranen bliver nu heller ikke aktuelt for så vidt, at disse to fortolkningsvinkler, uagtet den manglende dybe biologiske/psykologiske forståelse, fint kan gå hånd i hånd med hinanden. Den samme forståelse af Guds vilje, kalifatet, kan nemlig udtrykkes på flere måder. Og alligevel i roden have samme forståelse. Desuden indeholder naturens love, Guds vilje, heller ikke noget påbud om nogen bestemt kulturmæssig indretning af et samfund, eksempelvis i form af den sharia, som er indeholdt i koranen. Naturens love, og dermed kalifatet, sætter kun de yderste rammer, indenfor hvilke samfundene, hvor end de måtte leve, kulturmæssigt gør klogt i at indrette sig.Nu er det ikke sådan, som du, Arne, i takt med du tydeligvis er ved at tabe overblikket, vil give indtryk af, at jeg alene vil en revolution med det sigte, at verden underlægges et kalifat. Det er bestemt ikke et ønske, som jeg er alene om at tilstræbe, om du tror det! Desuden har Gud indrettet naturens lovmæssigheder således, at bringer vi os med visdom ikke selv i overensstemmelse med Guds vilje (kalifatet), og dermed i overensstemmelse med naturens love, så sker det alligevel.

Men nu blot på den helt barske måde!

Sker det på den barske måde er der slet ingen garanti for, at der overhovedet er nogen menneskehed tilbage efterfølgende, at naturens mange økosystemer igen har fundet en ny balance. Således gav Gud menneskeheden ansvar for skaberværket, hvorfor menneskeheden som sådan har det fulde ansvar for deres handlinger. Det betyder, at de som ser passivt på, at de vantro nedbryder skaberværket, er at betragte som lige så skyldige, som de, der er altødelæggende. På den måde hviler der et stort ansvar på muslimerne, og alle andre rettroende, i forhold til at bekæmpe de vantro. Der kan i øvrigt ikke udledes nogen anden begrænsning, eller noget andet hensyn, at tage i forhold til bekæmpelsen af det vantro, end at det ikke må skade skaberværkets naturlige balance i forhold til helheden.

”Her er min betænkelighed imidlertid den, at vi med vore ganske vist højt udviklede pattedyrhjerner og begrænsede sanseapparat på forhånd er udelukket fra at fatte verdens sande væren, men kun kan opstille nogle midlertidige naturvidenskabelige teorier om en meget lille del af virkeligheden.

Den viden er efter min mening alt for spinkel til at kunne danne grundlag for sådanne diktatoriske adfærdslove, som dit kalifat jo må indeholde.”Jeg kan berolige dig med, at vi ved og længe har vidst tilstrækkeligt til at kunne have ageret ophøjet klogt. At vi så ikke bruger denne viden skyldes noget ganske andet. Men ikke, at vi ikke godt ved det både biologisk og psykologisk. Man glemte bare at forstå, at det Darwin opdagede, og det Freud opdagede, var gældende for både menneskeaben og abemennesket! Og altså freudiansk-darwinistisk, hvor biologien og psykologien konsekvent bliver til en tænkning.

En sammenhængende freudiansk-darwinistisk tænkning og forståelse, som på ingen måde undergraver islam. Men derimod understøtter islam som ophøjet enhver anden af de store religioner, og den hele videnskab!

Må muslimerne en dag forstår dette, og islam bliver en verdensreligion!Bjørn Holmskjold


_________________________
Islamismen er verdens redning

http://flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=4791
Top Svar Citer
#6731 - 24/03/2009 07:27 Re: Dem og os [Re: Holmskjold]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 4875
Sted: Sydsjælland
Hej Bjørn Holmskjold.

Din selvpromovering i forhold til naturvidenskab og religioner nærmer sig - set med mine øjne - det absurde.

Og dit forhold til virkelighedens verden forekommer mig nærmest at være ikke-eksisterende.

Som et eksempel på, hvad et land som Danmark rent praktisk kan gøre her og nu, vil jeg pege på det seneste politiske udspil angående klima: http://klima.enhedslisten.dk/download-klimaplanen.

Her er det det lille parti, Enhedslisten, men de andre partier har jo også mere eller mindre vel udarbejdede handlingsplaner.

Vi behøver ikke noget Holmskjoldsk Kalifat til den slags.

Kærligheden til verden kan godt leve uden en islamisk gud - eller nogen anden gud, for den sags skyld.

Vi klarer os slet ikke så dårligt endda med den ganske vist ufuldkomnme form for demokrati, som for tiden hersker i Danmark smiler

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (24/03/2009 07:28)
Top Svar Citer
#6733 - 24/03/2009 10:22 Re: Dem og os [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.

Har du selv læst enhedslistens klimaplan, jeg har netop læst den, jeg synes der er mange huller eller modsætninger i den.

Vedr.elproduktionen vil man have at alle elforbrugende apparater skal skrottes og udbyttes med nye mindre elforbrugende, det vil så sige at man skal bruge en masse elenergi og råvarer til at producere nye og bedre.

Landbruget vil man straffe, dyrehold skal begrænses, for at minimere udledningen af latter og metangas og kød produktionen skal foregå tæt på, for at undgå lange transporter, de lange transporter får man så, når varene skal sendes udenlands fra små lokale produktionssteder til Rusland, England, Japan o.s.v.
Men man vil måske også begrænse eksporten af vore landbrugsprodukter.
Man vil ligeledes lægge skat på flybrændstof, dette vil stille dansk eksport dårligere end andre landes, for man regner vel ikke med at andre lande følger trop.

Elproduktionen skal foregå pr. vindpower for det meste, der må man dog have noget back-up energi hvis vi kommer ind i vindstille igennem længere tid, dette har man kun delvis taget hensyn til, jeg vil foreslå mindre atomkraftværker..

Dette var blot en lille smule bekymringer jeg gør mig om denne klimaplan, der er mange flere.

Selvfølgelig skal der sættes kraftigt ind, men skal vi stoppe eksport import af madvarer, vi kan jo godt undvære æbler fra Kina og Argentina eller jordbær fra Spanien o.s.v. men de vil så nok også undvære vore produkter, måske vi skulle lære de lande der køber landsbrugsprodukter her, selv at producere dem ?.
Så vi sparer at transportere varerene den halve jordklode rundt, vi kan sikkert også undvære tidlige jordbær eller æbler fra den anden side af jorden, hvis vore frugtplantager blev rentable.
Redigeret af treram (24/03/2009 10:28)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 7 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >


Seneste indlæg
Mellemrummet
af RoseMarie
17/06/2019 07:41
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Arne Thomsen
16/06/2019 17:06
Rizq af Allah og Zakat
af ABC
16/06/2019 12:15
MYSTISK IDENTITET
af Gerth
16/06/2019 00:26
Hvad lytter du til lige nu ...
af ABC
14/06/2019 16:05
Nyheder fra DR
Syv års fængsel i voldtægtssag til 32..
17/06/2019 08:35
Strømnedbrud i Sydamerika har ramt mind..
17/06/2019 06:53
Oldgamle hash-tåger: Mennesker har vær..
17/06/2019 06:31
45-årig mand fængslet for drab på tys..
17/06/2019 06:30
Børnehave lukker efter stor pædofilisa..
17/06/2019 06:11
Nyheder fra Religion.dk
Efterkommer af polsk-jødisk flygtning: ..
13/06/2019 11:47
Hvornår er du buddhist?
13/06/2019 10:35
Religionsundervisning skal være et mød..
13/06/2019 10:03
Har europæerne glemt de kristne værdie..
12/06/2019 10:03
Fællesskaber er afgørende for, om vi o..
06/06/2019 09:14