annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15660759
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380389
Et andet syn 1989730
Jesu ord 1522508
Åndelig Føde 1515606
Galleri
Hammershus
Hvem er online?
3 registrerede ABC, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 379 gæster og 32 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#4549 - 22/09/2008 00:22 EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Enhver der læser EUs charter om de grundlæggende rettigheder som den Europæiske Union tildeler unionsborgerne må jo indrømme, at på papiret er Unionen udtryk for demokrati i en højt udviklet form. Der er næsten ingen ende på alle de rettigheder som Unionen garanterer befolkningen. Det er lige før man bliver helt eurokratisk i hovedet ved at læse de mange smukke ord om alle vore rettigheder.

Den eneste forfatning der gav borgere i en Union næsten lige så mange demokratiske rettigheder er faktisk Stalins forfatning for Unionen af Sovjetrusiske Sovjetrepublikker vedtaget i december 1936.

I samtiden var der almindelig enighed om, at Stalins forfatning var verdens mest demokratiske forfatning som gav borgerne rettigheder som andre blot kunne drømme om. Ikke blot kommunister, men mange af Vestens socialister og intellektuelle roste Stalin og hans forfatning til skyerne og fremhævede den som et eksempel til efterfølgelse.

Dele af de mange positive rettigheder i Sovjetforfatningen er faktisk indeholdt i Verdenserklæringen om menneskerettigheder fra 1948, som led i et politisk komprommis mellem USA og Sovjetunionen, hvilket garanterede, at USSR ikke stemte imod, men undlod at stemme.

Som enhver nu ved, var den sovjetiske virkelighed meget langt fra det utopiske idealsamfund sovjetborgerne var garanteret i forfatningen. Reelt havde sovjetborgerne overhovedet ingen rettigheder, hvilket Stalins skueprocesser i 1930erne med massedrab på arbejdere, bønder og det meste af den Røde Hærs officerskorps viste. Dertil kom massedrab på ortodokse præster. Jeg har personligt kendskab til en ortodoks præst, som blev dødsdømt fordi han havde udtalt, at kommunisterne undertrykte kirken og forfulgte præsterne. Han blev henrettet i 1937. Stalin foranstaltede massakrer på storbønderne (kulakkerne) for at få gennemført tvangskollektiviseringen af landbruget.

Antallet af ofre er chokerende. 690.000 borgere blev likvideret under Den Store Udrensning i 1937-38. To millioner kulakker, eller personer som arbitrært blev klassificeret som kulakker, blev deporteret i 1930-32. 6 millioner borgere blev tilintetgjort som følge af fremkaldt og ikke afhjulpet hungersnød i Ukraine i 1932-35. Hundredtusindvis af polakker, ukrainere, baltere, moldavere og bessarabere blev deporteret først i 1939-41, siden 1944-45. Derudover deportation af volgatyskere (1941), krimtartarere (1943), tjetenere (1944) og ingursitere (1944).

Spørgsmålet er således ikke så meget hvad der står på et stykke papir, men hvordan den reelle virkelighed er. De europæiske borgere i Unionen har næsten lige så lidt indflydelse på de beslutninger der træffes af udpegede kommissærer og i Ministerrådet, som de sovjetiske borgere havde på de beslutninger der blev truffet i Politbureauet.

Selvfølgelig garanterer EU ytringsfrihed for alle borgere, men hvis man kritiserer islam eller muslimer i et alt for kraftigt sprog bliver man straffet eller kaldt racist eller islamofob. Hvis man vil demonstrere mod islamiseringen af Europa i Bruxelles bliver der nedlagt forbud og de fredelige demonstranter anholdt og smidt i spjældet. I f.eks. Sverige er det umuligt at fremkomme med kritik af landets indvandringspolitik i medierne eller på internetdebatter. Sådanne ekstremistiske og racistiske holdninger bliver straks bortcensureret i det svenske politisk korrekte overvågningssamfund. Og sådan kunne der gives et hav af eksempler på, at der er stor afstand mellem de smukke ord i traktaterne og den reelle virkelighed i EU.

Til syvende og sidst afhænger alle rettigheder og garantier af hvem der har magten og retten til at fortolke lovene, nøjagtig som det var tilfældet i Stalins Sovjetunion. Bøjer magthaverne sig for demokratiets implicitte principper og værdier eller stiger magten dem til hovedet så de blæser på alt for at realisere deres magtdrømme? Det er spørgsmålet, i dag som det var i 1936.

Jeg påstår selvfølgelig ikke, at Unionen regerer ved hjælp af terror mod civilbefolkningen som Stalin gjorde. Der er hos os tale om en mere diskret magtudøvelse, det som kaldes "soft power", men den udøves konstant ved hjælp af opdragelse af folket. Man fratager folkene deres historie og hjemstavnsret til et bestemt land, omskriver og forvansker historien. Man intimiderer, propaganderer og indoktrinerer befolkningerne indtil de retter ind efter parolerne og adopterer utopien om et multikulturelt fredeligt samfund med islam som en fredens og tolerancens religion. Et EURABIA.

Men fællestrækket mellem Stalins Union og vor er, at der er et reelt demokratisk underskud og at det konstant bliver større i den Europæiske Union. Det narrespil vi har set siden befolkningerne sagde nej til den nye forfatningstraktat viser hvor desperate EUs magthavere er og hvor langt de er parate til at gå, ved at kortslutte demokratiet for at få deres store vision om Eurabia igennem.

Men det som egentligt interesserede mig og var hovedmotiv bag dette indlæg var at gå til de primære kilder og direkte sammenligne nogle af de rettigheder Stalin gav Sovjetborgerne med de rettigheder som Chartret om de Grundlæggende Rettigheder (Nice traktaten fra 2000) giver unionsborgerne.

Jeg har udvalgt nogle artikler fra den Sovjetiske forfatning vedtaget i 1936 og sammenligner dem ukommenteret med analoge artikler i Unionens rettighedscharter fra 2000. Stalins artikler er skrevet med rød typografi, da det ellers kan være vanskeligt at skelne. ;)

Citat:
Artikel 123. Der gælder lige rettigheder for alle sovjetborgere uanset deres nationalitet eller race i alle sfærer af det økonomiske, statslige, kulturelle, sociale og politiske liv. Enhver direkte eller indirekte restriktion i retten til, eller omgåelse, enhver etablering af direkte eller indirekte privelegier for borgere som følge af deres race eller nationalitet såvel som ethvert forsvar for racemæssigt eller nationalt eksklusivitet eller had og foragt, straffes efter loven.

Artikel 20. Lighed for loven. Alle mennesker er lige for loven.

Artikel 21. Ikke-forskelsbehandling

1. Enhver forskelsbehandling på grund af køn, race, farve, etnisk eller social oprindelse, genetiske anlæg, sprog, religion eller tro, politiske eller andre anskuelser, tilhørsforhold til et nationalt mindretal, formueforhold, fødsel, handicap, alder, seksuel orientering eller ethvert andet forhold er forbudt.

2. Inden for anvendelsesområdet for traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab og traktaten om Den Europæiske Union og med forbehold af særlige bestemmelser i disse traktater er enhver forskelsbehandling på grund af nationalitet forbudt.

Artikel 124. Med henblik på at sikre borgerne samvittighedsfrihed adskilles kirken i USSR fra staten og skolerne fra kirken. Der indrømmes alle borgere trosfrihed til religionsdyrkelse og frihed til antireligiøs propaganda anerkendes for alle borgere.

Artikel 10. Ret til at tænke frit og til samvittigheds- og religionsfrihed.

Enhver har ret til at tænke frit og til samvittigheds- og religionsfrihed. Denne ret omfatter frihed til at skifte religion eller tro samt frihed til enten alene eller sammen med andre, offentligt eller privat at udøve sin religion eller tro gennem gudstjeneste, undervisning, andagt og overholdelse af religiøse skikke.

Artikel 125. I overensstemmelse med det arbejdende folks interesser og for at styrke det socialistiske system garanteres borgerne ved lov:

Ytringsfrihed; informationsfrihed (pressefrihed); forsamlingsfrihed, herunder retten til afholdelse af massemøder; frihed til at gå i processioner i gaderne og til at demonstrere.

Disse borgerlige rettigheder sikres ved at der for det arbejdende folk og deres organisationer stilles trykkepresser, papirlagre, offentlige bygninger, gaderne, kommunikationsfaciliteter og andre materialer til rådighed som er nødvendige for udøvelsen af disse rettigheder.


Artikel 11. Ytrings- og informationsfrihed

1. Enhver har ret til ytringsfrihed. Denne ret omfatter meningsfrihed og frihed til at modtage eller meddele oplysninger eller tanker uden indblanding fra offentlig myndighed og uden hensyn til landegrænser.

2. Mediefrihed og mediernes pluralisme respekteres.

Artikel 12. Forsamlings- og foreningsfrihed

1. Enhver har ret til frit at deltage i fredelige forsamlinger og til foreningsfrihed på alle niveauer, navnlig i forbindelse med politiske og faglige sammenslutninger og medborgersammenslutninger, hvilket indebærer, at enhver har ret til sammen med andre at oprette fagforeninger og at slutte sig hertil for at beskytte sine interesser.

2. Politiske partier på unionsplan bidrager til at udtrykke unionsborgernes politiske vilje.


Hilsen

Ipso Facto pifter


---------
"I 1927 erklærede den store leder af de sovjetiske fagforeninger, Tomskij, i dagbladet "Trud": "Der kan også eksistere andre partier hos os. Men læg nu mærke til det grundlæggende princip, der gør os forskellige fra Vesten; følgende situation er mulig hos os: Et parti regerer, de andre sidder i fængsel." - Citeret og oversat fra Kostas Papaionannou: Les Marxistes (Marxisterne), J'ai lu, 1965.

_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#4555 - 22/09/2008 02:58 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: Ipso Facto]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

En tidligere sovjetisk dessident, Charles Bukowki, sammenligner EU med USSR:



Hilsen

Ipso Facto pifter


_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#4556 - 22/09/2008 08:26 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: Ipso Facto]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Kære Jeppe.

Du har beskyldt mig og andre for at være læseretarderede. Måske kunne du hjælpe os til en bedre forståelse af dine indlæg ved at fortælle os, hvilke ligheder der er mellem en sovjettisk dissident og en tysk/amerikansk beatpoet med en fortid som ekstrapostbud, når du nu så ivrigt går ind for sammenligninger.

Jeg er dog ret sikker på, at både Charles og Vladimir ville undre sig over sammenligningen. griner

Mvh

Ole Bjørn ;)
Tidligere læseretarderet
(0-4 års alderen).

Top Svar Citer
#4559 - 22/09/2008 11:50 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: ole bjørn]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Det er sgu godt set af en dyslektiker, at jeg i præsentationen fik byttet rundt på dissidenten Vladimir og digteren Charles.

Uden din indsats ville læserne jo blive helt forvirrede og tro, at der var tale om et postmodernistisk digt. yeah

_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#4581 - 22/09/2008 16:36 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: Ipso Facto]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Svaret på ovenstående Jeppe-projektion af hans eget problem, er flyttet til Arenaen, hvor Jeppes videre deroute kan følges af interesserede.

Mvh

Ole Bjørn engel

Top Svar Citer
#4584 - 22/09/2008 17:02 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: ole bjørn]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Kære Ole Bjørn!

Så vidt jeg kan se, var det dit indlæg der meget korrekt blev placeret der, hvor de fleste af dine udgydelser hører naturligt hjemme.

Det eneste jeg efterlyste var, at du i stedet for at ævle løs med fantasier dokumenterede dine eventuelle holdninger ved at underbygge dem med primære autentiske kilder eller peer reviewed akademisk materiale således som jeg har gjort.

Kontantforskning anvendt om politiske teorier griner - Det er sgu den bedste bortforklaring jeg længe har hørt.

Hilsen

Ipso Facto pifter

_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#4591 - 22/09/2008 17:58 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: Ipso Facto]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Jeppe skriver:
Citat:
Kontantforskning anvendt om politiske teorier - Det er sgu den bedste bortforklaring jeg længe har hørt.

??????

Lær at læse indenad Jeppe. Det er aldrig for sent. Og hold så lidt igen med de våde varer.

Top Svar Citer
#4607 - 22/09/2008 19:32 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: ole bjørn]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Kære Ole Bjørn!

Hvad mener du i øvrigt om min sammenligning mellem EU og USSR?

Tillader din kontraktforskning, kontantforskning, kontaktforskning eller hvad det nu er du får penge for dig at sige noget begavet om emnet, eller er du kontraktligt forpligtet til kun at fyre ad hominem og vås af på internetdebatter?

Hilsen

Ipso Facto pifter

P.S. Har du forresten fjernet batterierne fra dine to kloner musiker og lobus, eller er de blot gået tabt bag dansen?



Redigeret af Ipso Facto (22/09/2008 19:38)
_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#4613 - 22/09/2008 20:06 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: Ipso Facto]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Lige nu er jeg kun forpligtet til at nyde en kalvefilet Cordon Bleu med et par glas St.Emilion til. Verden må vente så længe.

engel


Musiker og Lobos har hidtil kunne svare udmærket for sig selv, så det vil jeg ikke blande mig i.



Redigeret af ole bjørn (22/09/2008 20:10)
Top Svar Citer
#4620 - 22/09/2008 20:56 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: ole bjørn]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Kære Ole Bjørn!

Det kan jo blive småt for enhver. Jeg må nøjes med en Marques de Murietta YGAY, Reserva 2001 til solomillo (oksemørbrad) gorgonzola. Men til gengæld nedsvælger jeg mit beskedne måltid i 26 graders varme og en let brusen fra middelhavets natdunkle blå bølger.

Hvornår vender dine kloner tilbage? Det er lige før jeg savner deres aggressive tåbeligheder, der trods alt var et krydderi på debatten. Er det mon Arentzen der har lukket dem ude fordi du vanemæssigt optræder under flere debatnavne?

Udsigten her kan man ikke klage på:







_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#4640 - 23/09/2008 00:59 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: Ipso Facto]
Ransom Offline
godt igang
Registeret: 06/04/2008
Indlæg: 115
Citat:
Tillader din kontraktforskning, kontantforskning, kontaktforskning eller hvad det nu er du får penge for dig at sige noget begavet om emnet, eller er du kontraktligt forpligtet til kun at fyre ad hominem og vås af på internetdebatter?

Hilsen Ipso Facto

P.S. Har du forresten fjernet batterierne fra dine to kloner musiker og lobus, eller er de blot gået tabt bag dansen?


Det er sgu for ringe, Ipso Facto!

Hvad er det mon, du vil, Ipso Facto (Jan Aage Jeppesen), med din aggressive debatstil?

For ikke så mange debatdage siden forlod du denne debat efter et afsløret idiotisk forklædningsnummer.

Herefter udbredte du dig på en anden debat, som du forlod med en smækken med døren, fordi et af dine indlæg ikke kunne optages – og så er du tilbage igen på denne her debat!

Enhver – såvel hvermand som Jedermann – kan følge din debatmæssige deroute og konstatere, at dine lange indlæg som regel ikke har ret meget med debatemnet at gøre, samt at du ved opposition til dine indlæg næsten uden undtagelse hurtigt eskalerer i fornærmede attituder.

Du er sans comparaison den debattør, der flest gange har slået sig selv på munden ved anklager mod opponenterne for ad hominem angreb, hvorefter du selv prøver at overgå disse opponenter i disciplinen: Ad hominem angreb.

Det er, som du lever i og af en slags debat-rus, som gang på gang tager over og derefter styrer dig!

Jeg er helt klar over, at du nu vil forsvare dig ved at angribe mig for at motivanalysere dig – og det er da også helt OK; men det ændrer ikke ved, at du er i en outsiders position!


Top Svar Citer
#4656 - 23/09/2008 17:00 Re: EN SAMMENLIGNING: USSR contra EU [Re: Ransom]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Hvorfor skulle jeg dog angribe dig Ransom?

En simpel konstatering af, at du ikke magter at forholde dig til emnet er såmænd fuldt tilstrækkeligt til blot at ignorere dit indlæg.

_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Kom op på bjerget...
af ABC
20/04/2024 13:52
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
20/04/2024 13:31
Vigtige præciseringer
af ABC
20/04/2024 13:23
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Region vil tage hul på milliardlån til..
20/04/2024 12:26
Coops regnskab går i minus med 717 mill..
20/04/2024 11:31
Clara Tauson er finaleklar uden kamp
20/04/2024 11:28
Haiti er hærget af vold: Bander bortfø..
20/04/2024 11:04
Politi undersøger sprængning af pengea..
20/04/2024 10:06
Nyheder fra Religion.dk