annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
Nødstrømsanlæg
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 313 gæster og 155 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 5 af 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#4548 - 21/09/2008 23:56 Re: ISLAMS KVALITETER [Re: musiker]
musiker Offline
ny
Registeret: 17/09/2008
Indlæg: 33
Kære 'lobus'!

Det er noget af et prætentiøst pseudonym, du har valgt!
Det giver naturlige mindelser om 'Lobus limbicus' – og så er vi inde i hjernens nervenetværk, hvor emotioner kan overføres til det bevidste.

Vent dig ikke givtige svar fra Ipso Facto.

Han er mest optaget af at levere lange indlæg, som ikke er hans egne, men copy-and-paste indlæg.

Det er muligt, at han lider af en islamofobisk, monoaktiv og intratmural psykotisk manøvrebegrænsning – og det bør du nok bære over med.

Top Svar Citer
#4550 - 22/09/2008 00:28 Re: ISLAMS KVALITETER [Re: musiker]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Kære lobus og musiker!

Kan man beskyldes for at copy-paste et originalt indlæg som man selv er forfatter til? Selvfølgelig har jeg hentet en del af teksten andre steder fra, da jeg jo hverken er historiker eller sociolog.

Hvis du læser overskriften til mit indlæg på Borgerdebat står der:

Citat:
ANDALUSIA - EN POLITISK KORREKT MYTE

Indsendt af : Ipso Facto (IP Logged)
Dato: 22. February, 2008 14:42


Hvornår begynder lobus og musiker mon at bidrage med egne selvstændige indlæg i stedet for at oversvømme denne debat med bevidstløst ævl og vrøvl samt overfald på sagesløse debattører?

Men det er selvfølgelig altid lettere at kritisere andre end selv at bidrage med noget konstruktivt. Debatspoilere er i begge!

Hilsen

Ipso Facto pifter

_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#4557 - 22/09/2008 10:11 Re: ISLAMS KVALITETER [Re: Ipso Facto]
musiker Offline
ny
Registeret: 17/09/2008
Indlæg: 33
Citat:
Hvornår begynder lobus og musiker mon at bidrage med egne selvstændige indlæg i stedet for at oversvømme denne debat med bevidstløst ævl og vrøvl samt overfald på sagesløse debattører?


Citat:
Men det er selvfølgelig altid lettere at kritisere andre end selv at bidrage med noget konstruktivt. Debatspoilere er i begge!


Er du ikke modstander af ad hominem angreb?
Det ser ikke sådan ud!
Det gælder måske kun, når du selv er i skudlinjen?

Det er altså i din opfattelse 'bevidstløst ævl og vrøvl samt overfald på sagesløse debattører', når du bliver fastholdt på dine egne påstande og deres manglende eller tvivlsomme dokumentation.

Pauvert hr. Ipso Facto!

Top Svar Citer
#4934 - 02/10/2008 17:14 Re: ISLAMS KVALITETER [Re: Arne Thomsen]
Borad Offline
godt igang
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 229
Sted: Danmark

Hej Arne:o)

Undskyld ventetiden, men jeg ville ikke skrive før jeg havde tid til at skrive et ordentligt svar..

Citat:
Det ville være et stort plus, synes jeg, hvis du orkede at fortælle lidt mere om sufismen og de muslimske filosoffer, du kender til.


Det er jo et større stykke arbejde:o).. Men ikke uinteressant..

Hvad angår sufismen, så har du jo selv henvist til lidt:o)..

Sufismen fremstilles tit som islamisk mystisme, hvilket det vel reelt også er, omend det ikke kan sidestilles med f.eks. Kabbalah i jødedommen (som kan være rigtigt mystisk;o)..
Og dog.. Begge opererer jo med at trænge i dybden af det religiøs, fremhæve det skjulte for den sande "oplyste" og bevæge sig af en art "skjult" vej, som ikke alle er tildelt.. Det jeg mener der skaber den store forskel, er nok bare attituden i forhold til måden man gør det, den kulturelle og religiøse påvirkning, der spiller ind.. Kabbalah blev jo primært udformet i det det middelalderlige Europa, primært i Tyskland og Østeuropa, omend det blev "skabt"* i Spanien.. Dog under kristent styre..
Sufismen opstod i det muslimske Persien, så det er jo selvklart at der vil være forskelle i udtryk..

De to muslimske filosoffer jeg har en smule kendskab til, er ibn Rushd og al-Ghazali.. De er egentlig lidt forskellige i deres filosofi og jeg er ikke entydigt enig med dem i alle deres tanker.. Den største forskel på dem, udover at ibn Rushd er fra al-Andalus og al-Ghazali fra Persien, er deres forhold til Aristoteles..

Ibn Rushd forholdt sig, som mange andre filosoffer på den tid, meget til Aristoteles og mente ikke at der var noget desideret modsætningsforhold mellem religion og filosofi (meget lig RaMBaM, hvem der også påvirkede ibn Rushd)..
Derimod tog al-Ghazala klart afstand fra Aristoteles og forkastede de muslimske filosoffer der ikke gjorde det samme, som kættere.. Al-Ghazala opererede med en streng årsag-virkning i sin filosofi..

Citat:
Du kender åbenbart også noget til "indsigten og modvægten til den radikalisering der ellers strømmer ud over den muslimske verden i vore dage -".


En smule gør jeg da:o)..

Det er (forhåbentligt) ikke skjult for nogen, at den muslimske verden har oplevet en radikalisering siden 70'erne.. Det er specielt på baggrund af folk som Sayeed Qutb og det muslimske broderskab (som han også var medlem af), og udbredelsen af wahabismen (den strenge sunni-tradition fra Saudi Arabien), som har skyld for dette.. Dog også for det pan-arabiske forsøgs nederlag i at få samlet det arabiske folk og få gjort op med Vesten i Mellemøsten (her især Israel)..

Du ser det især i den arabisk talende del af Mellemøsten, specielt i Egypten og naturligvis blandt de arabiske palæstinensere (Hamas kontra Fatah, det religiøse kontra socialismen).. Dog efter '79 er det også kommet fra tilhængere af shia-styret i Iran, hvor vi især ser det hos Hizbullah i Libanon.. Radikaliseringen inden for de religiøse bevægelser er foregået parallelt hos både sunni og shia-muslimerne, på den ene side befordret af det muslimske broderskab i Egypten, på den anden side befordret af revolutionen i Iran i '79.. De har sikkert også inspireret hinanden..

Dog er det værd at lægge mærke til, at på trods af at de har en "fælles fjende", så betyder det ikke at de holder specielt meget af hinanden.. Bare i år har al-Qayda og Iran anklaget hinanden for at være i fjendes hænder (læs: styret af zionisterne)..

Man ser ikke det samme mønster i Tyrkiet, hvor religionen ikke på samme måde har været undertrykt styret.. Tværtimod har styret forsøgt at indkorporere religionen i staten, så man bl.a. har uddannet imamerne.. Tyrkerne har også hele tiden været mere orienteret mod vesten og ladet sig inspirere af Europa, f.eks. ønskede Atatürk at se Tyrkiet europæiseret (bl.a. gjorde han op med "gammeldags" muslimsk beklædning, som han syntes var direkte pinlig)..
Det har, tror jeg, været med til at tyrkerne ikke føler behovet for at radikalisere sig så meget, samtidigt med at man ikke har mistet viden og forståelsen for andre former for islamisk udtryk.. I den arabisk-talende del har man kun kendt til modsætningsforhold mellem religionen og staten, og haft kampen ikke samværet..

Citat:
Det må vel være af betydning for EU's stillingtagen til Tyrkiet som potentielt medlemsland, hvis det, som du skriver, forholder sig sådan, at Tyrkiet er domineret af en mere fredelig form for islam.


Som jeg ser det, så er det største problem for Tyrkiets optagelse i EU, EU selv.. Jeg synes EU opfører sig direkte idiotisk og reelt tror jeg (hvis ikke nu, så snart) at EU har mere brug for Tyrkiet end Tyrkiet for EU.. Alle de argumenter jeg hører mod optagelsen, blev brugt mod Portugal og Spanien i sin tid, og har vist sig ikke at holde.. Tyrkerne tror også mindre og mindre på det, hvilket fører til at de orienterer sig væk fra EU og mod Mellemøsten, for det de reelt hører er, at de ikke hører til i Europa da de er muslimer og ikke kristne.. EU skubber så at sige Tyrkiet i de islamisternes hænder..

At Tyrkiet ikke tilhører Europa pga. den geografiske beliggenhed, holder heller ikke.. Tyrkiet ER Europa, rent geografisk, og har reelt aldrig opfattet sig selv anderledes.. Da Mehmet f.eks. erobrede Konstantinopel, så han sig som den naturlige arvtager af det romerske kejserdømme (hvilket man kan være enig i eller ej, men det viser i hvert fald i hvilken retning han orienterede sig - ikke mod Mekka og Medina, men mod Europa)..

Citat:
Man kunne vel forestille sig, at der hér kunne være særlige muligheder for at fremme fredelig sameksistens med hele den muslimske verdens langt mere end én milliard mennesker.


Hvis det skete, ville det være et mirakel;o)..

Mange danskere ser nok ikke meget til det, men der er stor gensidig uvilje de forskellige mellemøstlige folk imellem..

Man ville blive nødt til at tage én af gangen.. At Tyrkiet blev optaget i EU, ville være en stor hjælp i forhold til radikaliseringen, men samtidigt er det vigtigt at huske, at mange arabere reelt husker Tyrkiet som en kolonimagt på linje med Englang, Frankrig og andre.. Araberne kæmpede på englændernes side mod det Osmanniske styre, netop for at frigøre sig for dem..

Som det er nu, skal vi nok ikke sætte næsen op efter fred, heller ikke som et langsigtet mål.. Vi bliver nødt til at være realistiske og sætte os mål vi kan nå ellers vil det ende i fiasko og pessimisme.. Der er simpelthen for mange faktorer der spiller ind; Israel-Palæstina, Libanon, Syrien (både i forhold til Libanon, Israel og Iran), Irak, Iran, demokratiseringen af Mellemøsten (vi både vil have den og ikke have den), olien, vandressourcerne og så videre og så videre..
Og så hjælper begivenhedernes gang i Pakistan ikke til;o)..

Mvh
_________________________

Qol Yehudi

A Jewish Voice
Top Svar Citer
#5020 - 06/10/2008 21:50 Re: ISLAMS KVALITETER [Re: Borad]
ole Offline
ny
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 46
Hej Borad
"EU skaabber saa at sige Tyrkiet i islamisternes Haender"
Denne paastand har kun mening ,hvis man ta'r som udgangspunkt ,at Tyrkiet og tyrkerne IKKE ER ANSVARLIGE FOR DERES EGEN SKAEBNE ,i modsaetning til EU ,som jo aabenbart er ansvarlig selv for indirekte ,potentielle konsekvenser sine beslutninger.
Er det ikke en lidt nedladende holdning ?
Denne holdning er i en lidt anden sammenhaeng udtryk for en generell SKYLDFOELELSE : lige gyldig hvad der sker ,er det altid OS der er skyldige . Selv naar vi blir bortfoert& tortureret af terrorister, SAA HAR DE NOK EN GOD GRUND TIL DET..

Life is a bitch , thats why I perfare to be a dog .


Ole Burde
Top Svar Citer
annonce
Side 5 af 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk