annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 17702200
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2515202
Et andet syn 2070641
Åndelig Føde 2019558
Så er der linet op... 1580816
Galleri
Glædelig Jul og et Godt Nytår
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 128 gæster og 331 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 19 af 21 < 1 2 ... 17 18 19 20 21 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38672 - 05/02/2023 21:05 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3797
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Jeg forstår derimod ikke, du mener, at din udlægning af tro er den eneste sande.


Alle bibelfundamentalister har forskellige udlægninger af tro - hvilket siger sig selv med en bøgerne Bibelen der er så flertydig. Skal man have hele pakken med fra GT til NT vil bibelfundamentalisterne nå frem til forskellige forståelser af det rationelle system der er lig med kristendommen som man skal abonnere på og tro.


Jeg bryder kvalitativt med den måde I tænker om tro på.

Min Paulus og Luther og Paul Tillich med flere andre vi har en fuldstændig kvalitativt anderledes forståelse TROEN som overhovedet ikke på nogen måder kan sammenlignes med din forståelse tro Tikka og de utallige andre bibelfundamentalistiske kætterske tilgange kristendommen og tro. Som I misforstår.

Jeg, Paulus, Luther og Paul Tillich vi er slet ikke med i nogen af jeres udgaver - da vores forståelse TROEN er kvalitativt anderledes.

Vi hævder man ikke kan maksimere sig frem til hvad tro er hvis det er ordene i Bibelen der skal skabe en forestilling vi så skal tro.


Nå jeg vil ikke gentage mig selv i uendelighed for jeg har skrevet fuldstændig fremragende herom og jeg henviser bare til omhyggeligt at læse mine indlæg om TRO og hvad jeg siger, hvad Paulus siger TROEN er og hvad Luther og Paul Tillich siger TROEN er.

Tydeligt at der ikke er noget hos dig der klikker når du læser mine indlæg om TRO - for så havde jeg haft en reaktion fra dig af og du har aldrig reageret ergo du forstår simpelthen ikke TROEN der ikke er tom.

Ikke så mærkeligt du kredser omkring bevidstheden og et rationelt bibelkonkordantisk univers af trosforestillinger der har sin kilde fra Bibelen - ikke fra vi menneskers SPIRITUELLE erfaringer af GUDS NÆRVÆR og GUD HELLIGÅNDENs vidunderlige forunderlige gerninger med os - hvilket alene er udgangspunktet for TROEN - eller grundlaget for TROEN - det kan aldrig findes i Bibelen.

Du nægter jo også purre at anerkende 1 Kor 2 og 2 Kor 3.

Og det forstår jeg godt at du blankt afviser at forstå hvad der står her - for disse to kapitler vælter din forståelse tro. Du har aldrig haft en reaktion på hvad der står i disse to kapitler.

Og mennesker der ikke viser respons på noget afslører at de ingen erkendelse og forståelse har af hvad der står (skrives) - som du aldrig nogensinde har reageret på mine indlæg om TRO eller min redegørelse for hvordan opstandelsen skal forstås.

I årevis har jeg jo ventet på en intelligent indsigtsfuld reaktion på hvad jeg skriver - indtil videre er det overhovedet ikke sket nogensinde.Citat:
Tikka:

Tro er for mig en vished der kan føles, og noget som der handles på, og forklares ikke med forestillingen Jesu nærvær. Han er jo død for mange år siden og ,,lever,, kun i menneskenes bevidsthed og kultur, så den tro du præsenterer, er ikke noget jeg kan gå ind for, selv om jeg mener, at forstå din Paulinske tro, men der er som bekendt for de fleste forskel på tro og forståelse."Tro er for mig en vished der kan føles, og noget som der handles på, og forklares ikke med forestillingen Jesu nærvær. Han er jo død for mange år siden og ,,lever,, kun i menneskenes bevidsthed og kultur"

"ikke med forestillingen om Jesus nærvær"

Jeg har aldrig - som i ALDRIG - nogensinde med et eneste ord været inde på hvad du der tilskriver mig - tværtimod har jeg gentagne gange talt imod denne tåbelige måde at tænke på. Har utallige indlæg forklaret at sådan kan man ikke tænke.


Han (Jesus) er jo død for mange år siden og ,,lever,, kun i menneskenes bevidsthed og kultur"

Jamen for pokker det har ikke noget med Jesus at gøre - men hvordan GUD har handlet ind i verden gennem Jesus - hvordan Gud her har manifesteret sig i verden.

Selv Jesus er tilskrevet at sige igen igen at det er derom hvorom alting drejer sig.

Nå men med sidste ovenfor citat af hvad du har skrevet kan jeg sige 100% du er ikke bare så meget som i nærheden af at forstå hvad jeg har redegjort for om opstandelsen. Du misforstår endda i en grad jeg ikke troede muligt, især når du påstår du læser mine indlæg - det nægter jeg nu at tro du gør og gør du forstår du ikke et ord af min argumentation.-0-0-0-

Resten af dit indlæg må blive en anden gang.


Blot bare sige at der ikke findes en Bibelens Gud - dette er fuldstændig meningsløs udsagn kun bibelfundamentalister vil kunne finde på at hævde.

En mærkelig forestilling der afslører at størrelsen Gud ikke er forstået og at man ingen GUDS erfaringer har. Hvis et menneske havde GUDS erfaringer ville dette menneske straks kunne indse at de GUDS erfaringer der findes så rigeligt mange af i Bibelen er nøjagtig i familie med ens egne originale GUDS erfaringer.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38674 - 06/02/2023 10:53 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3797
Sted: Nørresundby
Afslutter lige det med TROEN der hos Paulus Luther Paul Tillich og undertegnede og mange andre i en Ny Testamentlig paulinsk kristen sammenhæng ikke betyder dette at tro noget. Kristne render ikke rundt med et bibelkonkordantisk mentalt trosforestillings bevidstheds univers - gjorde de ville de være stækket og ude af stand til at tage imod og erfare Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger i vores liv - og ude af stand til at udtrykke den EKSTATISKE BEGEJSTRING og "ENTUSIASME -ENGAGEMENT" =
KREATIVITETENS FLOW PSYKOLOGI og SPONTANITET og GLÆDE og JUBEL der er helt centralt for den urkristne paulinske spiritualitet (læs Paulus og I finder dette kendetegn som kun musik og sang kan symbolisere - derfor Paulus var så positivt stemt overfor musik og sang og vores Gudstjenester i den Paulinske del af kristendommen nemlig protestantismen er så dominerende).
At læse hvad Luther har skrevet om musik og sang er meget bevægende.


Kort og godt render kristne ikke rundt med en tung bibelkonkordantisk mentalt trosforestillings bevidstheds univers - den tunge rygsæk af bagage ville forhindre den SPONTANITET og FRIHED - JUBEL og GLÆDE og EKSTATISKE ENTUSIASME -ENGAGEMENT den urkristne paulinske spiritualitet er så fyldt med.

-0-0-0-

-0-0-0-

-0-0-0-
Citat:
Tikka:

Jeg er som ofte oplyst ikke kristen, trods kristen påvirket i opvækst og gennem livet.


Nej det har i årevis været som at finde en nål i en høstak at opdage du ikke opfatter dig selv som kristen. De få gange du har løftet sløret herfor drukner i majoriteten af dine indlæg der gør at læseren vil opfatte dig som Bibelfundamentalistisk Dogmatisk kristen. Din agenda er at få kristendommen identificeret med bibelfundamentalisme (og du glemmer at tilføje at du opfatter det som hjernespind nøjagtig som Luther også hævder bibelfundamentalisme at være).

Da jeg fandt at din skjulte dagsorden ikke var fair er det mig der igen igen har villet fremhæve du netop ikke var kristen som ellers alle dine indlæg var et stærkt udtryk for.


Citat:
Tikka:

Jeg tror ikke på opstandelsen, den hellige ånd eller at Kristus er en himmelsk konge ect.Åbenbaringen af den opstandne KRISTUS som evig og allestedsnærværende - som KOSMISKE UNIVERSELLE KRISTUS - som det himmelske menneskelige og det sandt levende menneske i og for Gud fra tidernes morgen (som GUDS elskede anden) er til gengæld det mine utallige ÅBENBARINGS ERFARINGER har bekræftet igen igen (i Kol 1, Ef 1, Joh 1, Heb 1).

Så i KRISTUS har vi ikke kun en GUDS ÅBENBARING (GUD vor kærlige himmelske Fader) men også en ÅBENBARING af det nye menneske - det spirituelle menneske (de Nye Skabninger vi er i KRISTUS) med alle dets potentiale.

GUD HELLIGÅNDEN og alle dets frugter og karismatiske gaver er min vigtigste erfaring af GUDS NÆRVÆR i mit liv. Paulus beskrivelse af GUD HELLIGÅNDEN er en gave til neurobiologien (og Maslow's vækst psykologi og KREATIVITETS og FLOW PSYKOLOGIEN) og havde Paulus kendt moderne neurovidenskab ville han have argumenteret for HELLIGÅNDENS VIDUNDERLIGE FORUNDERLIGE GERNINGER på et neurobiologisk grundlag.


Citat:
Tikka:

Faktisk har Jesus som frelser aldrig rigtig interesseret mig, da jeg ikke tror på et efterliv, hvorimod begrebet gud har fyldt meget i mit liv og stadig gør, selv om gud for mig pt er død. Et tab, men som nok er nødvendigt så ,,denne,, jeg havde før jeg fik kendskab til Jesus, kan blive udfiltret af biblens gud.


Der er ikke tale om et efterliv men om det evige liv og Gud mens vi lever og er vi iklædt KRISTUS kommer døden forgæves da der ikke er noget at hente eller komme efter - manden med leen har intet at høste eller tage fra os.

En Bibelens Gud findes ikke - hvilket Bibelen gør et kæmpe kæmpe stort nummer ud af umuligt kan være tilfældet. Ja Bibelen gør et kæmpe nummer ud af at en Biblens Gud ikke findes.

"Faktisk har Jesus som frelser"

Det er ikke Jesus men Gud som frelser. Og Gud i Jesus er KRISTUS. Så når vi siger Jesus Kristus er Kristus ikke efternavnet til Jesus.


Citat:
Tikka:

Når det er sagt, har jeg haft stor gavn og glæde ved at læse teksterne i biblen da den ud over at fortælle ,,om tanker og ideer fra dengang,, også igennem fantastiske historier fortæller om det at være menneske, og hvordan man kan ændre sig til det bedre.

Så at blive en ny skabning er jeg blevet med biblens hjælp uden helligåndens medvirkning, da dette jo ene og alene fordre, at man forstår hvorfor man handler og reagerer som man gør, og hvad der skal til for at skifte gamle mønstre ud med nye man anser for bedre.


"Så at blive en ny skabning er jeg blevet med biblens hjælp uden helligåndens medvirkning"

Dette er en umulighed - da en Ny Skabning betyder at være født af GUD.

Tro er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting


Det du taler om er at du ved egen kraft har forandret og udviklet dig - dette er fint nok men har bare intet at gøre med de Nye Skabninger vi er i KRISTUS qua GUD HELLIGÅNDENS VIDUNDERLIGE FORUNDERLIGE GERNINGER MED OS.

Denne "non spirituelle" (udenom GUD HELLIGÅNDEN) egen frelse du taler om er meget på mode i New Age Buddhismen og Mindfulness bevægelsen.

Det er også fint nok at vi bliver bevidst om hvor meget vi selv kan bidrage med - men det er ingenting ved siden af at turde i TROEN være grebet af ÅNDEN - lade sig gribe af ÅNDEN og drive af ÅNDEN og leve i ÅNDEN.

Hvorfor ikke gøre som Jung og Paulus (1 Kor 2) tage GUD SELVET med som HJÆLPER i vores liv.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38675 - 06/02/2023 13:10 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3797
Sted: Nørresundby
Selv om jeg har skrevet utallige indlæg om TRO eller TROEN i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk sammenhæng så vil jeg lige afslutte med at sige


Jeg har ALDRIG TROET noget - dette træk ved min personlighed var så udtalt allerede som lille dreng at min mor har mange gode anekdoter om det forhold.

Så min accept og forståelse af det kristne trosliv og dets spiritualitet som vi finder hos Paulus fx det være sig om vores i KRISTUS NY VÆREN og GUD HELLIGÅNDENs vidunderlige forunderlige gerninger med os eller om OPSTANDELSES messianske LIVET VIRKELIGHEDEN KRISTUS etc etc etc

kommer kun istand fordi det stemmer overens med mit livs egne SPIRITUELLE ERFARINGER


Jeg har altid også uafhængig kristendom og religion haft lige siden jeg var lille dreng SPIRITUELLE ERFARINGER.

Noget jeg må være begavet med i vuggegave - hvorfor det religiøse spirituelle altid har været let for mig at forstå.


Jeg tager altid udgangspunkt i mine egne originale EKSTATISKE SPIRITUELLE ÅBENBARINGS ERFARINGER - og læser jeg noget hos Paulus bliver det kun accepteret godkendt hvis det stemmer i god overensstemmelse med mine egne EKSTATISKE SPIRITUELLE ÅBENBARINGS ERFARINGER

Jeg lader mig gerne INSPIRERE af Paulus. Men da alt jeg fandt hos Paulus var som fod i hose med mine egne EKSTATISKE SPIRITUELLE ÅBENBARINGS ERFARINGER - var det en overvældende bekendtskab jeg fik med Paulus omkring mine de ca 40 år alder - hvor jeg bestemt ikke var noget - andet end videnskabsmand eller videnskabelig orienteret dog med stor interesse i HUMØR GLÆDE og JUBEL og SPONTANITET og EKSTATISK BEGEJSTRING og ENTUSIASME -ENGAGEMENT og KREATIVITETENS FLOW TILSTANDE

Og ja jeg fandt jo det hele hos Paulus.

Så jeg var allerede i KRISTUS uden at vide det.


Mine mange SPIRITUELLE TRANSCENDENS ÅBENBARINGS ERFARINGER hænger utvivlsomt meget sammen med hvor meget SPONTANITET og HUMØR og JUBEL og ENTUSIASME der er med inde i mit liv - og ja jeg kan se at det rigtig rigtig meget stammer fra min mor. Og igen det stammer fra Paulus der er blevet far til den protestantiske vestlige kultur og GEJST - SPIRITUALITET.

Vi moderne mennesker er i den grad præget af Paulus's "fanden i voldske ukuelige HUMØR" og lyse kærlige åbenhjertige sind overfor alle mennesker - også de der ikke er kristne.

Paulus kunne lide alle mennesker og blandede sig konstant med mennesker - fordi han var så åbenhjertig imødekommende overfor alle mennesker. Så ikke så mærkeligt at han har succes så populær som han er og ja kvinderne flokkes om ham og han om dem.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38676 - 06/02/2023 17:37 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 2018
Har plukket lidt i dine sidste indlæg, så bare kort.

Læser dine indlæg senere mere grundigt - måske

*

,,Nej det har i årevis været som at finde en nål i en høstak at opdage du ikke opfatter dig selv som kristen.,,

Jeg har jo fortalt, jeg ikke tilslutter mig treenighedslæren og at dette fravalg gør, at kristne mener, jeg ikke er kristen.

Jeg vil ikke kæmpe for denne titel, selv om indrømmet jeg for år - mange år siden blev ked af ikke at være et guds barn, da disse i følge Paulus skal i himlen, når de dør, og der skal jeg jo ikke hen smiler - og jeg betvivler da også, at andre kommer der.

*

,,Det er ikke Jesus men Gud som frelser.,,

Det er klart, forståelsen er sådan, men i forskellige kristne retninger, har jeg ofte hørt.
Jesus lever, kom til Jesus, Jesus frelser mm. og påstanden at de har mødt Jesus, så når Jesus er gud, mener jeg det er et fedt,

- men ja mange sprogvanskeligheder, og flere forståelse med guds ånd i mennesket Jesus.

Jeg er ikke debattør eller stærk skriftlig, men ved godt jeg bør veje mine ord mere, end jeg gør, da forkert formulering da ellers kan blive det der stopper dialogen, eller bliver det som diskuteres, så altid godt at vide hvad ,,den anden,, ligger i ordene, - men tror nu du altid vil korrekse mig, uanset hvilke ben jeg står på ...

Men vil stadig holde fast i at grundlaget for den kristne tro er Jesu død og opstandelse.

*


Jeg har hørt dit flow link.

Hvad de dér taler om, genkender jeg fra eget liv.

En tilstand jeg ofte har og befinder mig i, og eksempelvis genkender når en tekst åbner sig for mig, vidste bare ikke tilstanden kaldtes flow.

*

Ingen farve tristTop Svar Citer
#38677 - 06/02/2023 19:02 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3797
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Jeg er ikke debattør eller stærk skriftlig, men ved godt jeg bør veje mine ord mere, end jeg gør, da forkert formulering da ellers kan blive det der stopper dialogen, eller bliver det som diskuteres, så altid godt at vide hvad ,,den anden,, ligger i ordene, - men tror nu du altid vil korrekse mig, uanset hvilke ben jeg står på ..."Jeg er ikke debattør eller stærk skriftlig"

Er du bimmer Tikka - du er i særklasse den nok bedste debattør Trosfrihed nogensinde har haft - hvilket også hænger sammen med hvor god du er skriftlig.

Jeg håber du husker ham den højt uddannede lærde indenfor jødedom der roste dig i sin tid. Han har fuldstændig ret i hvad han skrev om dig til dig.


"men tror nu du altid vil korrekse mig, uanset hvilke ben jeg står på ..."

Ja det har jeg det ikke godt med - har fået øje på dette meget uheldige træk hos mig selv.


-0-0-0-


Tænkte også, bare nu Tikka lytter til det der Mihaly Csikszentmihalyi, FLOW PSYKOLOGI program - OPTIMALOPLEVELSENS PSYKOLOGI.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 19 af 21 < 1 2 ... 17 18 19 20 21 >


Seneste indlæg
Agnostisk pandeisme
af Tikka
20/07/2024 13:48
Vigtige præciseringer
af somo
19/07/2024 11:38
Tro
af Arne Thomsen
15/07/2024 19:28
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
01/07/2024 01:29
SAN
af Anonym
01/07/2024 01:08
Nyheder fra DR
Ukrudtsbrænderen er skyld i flere brand..
20/07/2024 13:17
Politi efterlyser ejer af sølvgrå Peug..
20/07/2024 13:07
Mærsk-skib i brand - kystvagt arbejder ..
20/07/2024 12:33
Ukrainsk løve er faldet godt til på Lo..
20/07/2024 12:04
16 fly blev aflyst fra Billund og Køben..
20/07/2024 11:04
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Livreddere er klar til travl badeweekend..
20/07/2024 11:30
To personer er kommet alvorligt til skad..
20/07/2024 11:06
Dansk politiker blev anholdt for terrorp..
20/07/2024 11:05
Justitsministers opvækst i hårdt milj..
20/07/2024 11:00
Fører af sølvgrå Peugeot efterlyses: ..
20/07/2024 10:53