annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6421311
Et andet syn 1367780
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1264166
Jesu ord 977983
Spirituel omsorg 861680
Galleri
Delfin i Aalborg Nørresundby
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 90 gæster og 21 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 11 af 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31362 - 09/01/2021 10:05 Re: BibleProject [Re: ABC]
Thomas
Uregistreret

Hej Jan

Jeg forstår bedre dit spørgsmål nu, tror jeg.

At spise af kundskabens træ -
Hvis jeg har forstået BibleProject rigtigt, så handler det om, at Mennesket ville definere godt og ondt for sig selv. Afkoblet fra Gud. Dette kan kun gå galt, da mennesket er et begrænset væsen.

Det er dog interessant, at Gud anbringer keruber for at vogte vejen tilbage til livets træ (efter at Adam og Eva er blevet bortvist). Det er det fordi, at også loven senere beskrives som et livets træ (man skulle have troet, at loven var et kundskabens træ, ik'?). Og netop loven vogtes af keruber. Se her:

I arken ligger de lovbud, som Gud gav Moses.

Dengang sagde Herren til mig: »Tilhug to stentavler som de forrige, og kom op til mig på bjerget; du skal også lave dig en ark af træ. På tavlerne vil jeg skrive de ord, der stod på de forrige tavler, som du knuste, og du skal lægge dem i arken.«

Men hvad holder vagt oven på arken? Keruber!

Du skal lave et sonedække af rent guld, to og en halv alen langt og halvanden alen bredt, og du skal lave to keruber af guld til de to ender af sonedækket; som udhamret arbejde skal du lave dem. Lav en kerub til den ene ende og en kerub til den anden ende; i begge ender skal I lave keruberne i ét med sonedækket. Keruberne skal brede vingerne opad, så de med deres vinger dækker over sonedækket, idet de står over for hinanden; kerubernes ansigter skal være vendt mod sonedækket. Du skal lægge sonedækket oven på arken, og i arken skal du lægge Vidnesbyrdet, som jeg vil give dig. Dér vil jeg åbenbare mig for dig, og fra sonedækket mellem de to keruber, som er oven på Vidnesbyrdets ark, vil jeg tale med dig om alt, hvad jeg befaler dig om israelitterne.

Loven er altså et slags "livets træ" og ikke kundskabens træ, som man måske skulle tro.

Om Guds retledning står der i Ordsprogenes Bog:

Den er livets træ for dem, der griber den,

de, der holder fast ved den, prises lykkelige.


Dette giver god mening med BibleProjects forklaring. Selvfølgelig er det godt at skelne mellem godt og ondt - og gøre det gode. Men det er Gud, som definerer, hvad der er godt og ondt. Dette skal vi ikke tilrane os autonomi til at gøre på eget forgodtbefindende. Guds visdom er et livets træ - tom kundskab som vi selv fifler med er dødens vej.

---

Det interessante er så Paulus. Romerbrevet 7.

Skal vi da sige, at loven er synd? Aldeles ikke! Men synden kom jeg først til at kende gennem loven. Begæret vidste jeg ikke af, før loven sagde: »Du må ikke begære!« Men med buddet fik synden et påskud og vakte al slags begær i mig. For uden lov er synden død. Jeg levede engang uden lov, men da buddet kom, levede synden op, og jeg døde. Buddet, som skulle have ført til liv, viste sig at blive min død. For med buddet fik synden et påskud og forledte mig og dræbte mig med det.

Så er loven da hellig og buddet helligt og retfærdigt og godt. Blev dette gode da min død? Aldeles ikke! Men det blev synden, for at den kunne fremtræde som synd, og den brugte det gode til at volde min død, for at synden ved at bruge budet skulle vise sig at være syndig ud over alle grænser.


Her vil vi nok få brug for Hanskrists kloge hoved.

Men så vidt jeg har forstået, så er loven et slags skarpt lys, som projekterer vores synder op i synsfeltet. Loven fjerner ikke synd, men afslører dem. Vi har brug for Helligånden (Gerth, er du med?) til at arbejde i os. Vi har brug for Kristus og Gud.

Kh Thomas
Top Svar Citer
#31363 - 09/01/2021 16:11 Re: BibleProject [Re: Anonym]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1436
Sted: Vanløse
Hej Thomas

Jeg kan godt følge dig...

Citat:
Dette giver god mening med BibleProjects forklaring. Selvfølgelig er det godt at skelne mellem godt og ondt - og gøre det gode. Men det er Gud, som definerer, hvad der er godt og ondt. Dette skal vi ikke tilrane os autonomi til at gøre på eget forgodtbefindende. Guds visdom er et livets træ - tom kundskab som vi selv fifler med er dødens vej.

Men når der står, at vi skal stene mennesker til døde, hvad tænker du så?

Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#31364 - 09/01/2021 16:19 Re: BibleProject [Re: ABC]
Thomas
Uregistreret

Hej Jan

Men Jesus gik ud til Oliebjerget. Ved daggry var han atter på tempelpladsen; hele folket kom hen til ham, og han satte sig ned og underviste dem. Men så kommer de skriftkloge og farisæerne med en kvinde, der var grebet i ægteskabsbrud; de stiller hende foran ham og siger til ham: »Mester, denne kvinde er grebet på fersk gerning i ægteskabsbrud, og i loven har Moses påbudt os at stene den slags kvinder; hvad siger du?« Det sagde de for at sætte ham på prøve, så de kunne anklage ham. Men Jesus bøjede sig ned og gav sig til at skrive på jorden med fingeren. Da de blev ved med at spørge ham, rettede han sig op og sagde til dem: »Den af jer, der er uden synd, skal kaste den første sten på hende.« Og han bøjede sig igen ned og skrev på jorden. Da de hørte det, gik de væk, én efter én, de ældste først, og Jesus blev alene tilbage med kvinden, som stod foran ham.

Jesus rettede sig op og sagde til hende: »Kvinde, hvor blev de af? Var der ingen, der fordømte dig?« Hun svarede: »Nej, Herre, ingen.« Så sagde Jesus: »Heller ikke jeg fordømmer dig. Gå, og synd fra nu af ikke mere.«


Det er super fint med dine mange spørgsmål. Bliv ved med det. Men hvad siger du til, at vi samtidig holder næsen i sporet og ser videoerne og taler om dem? Skal jeg lave en opsamling?

Har du læst artiklen?

Har du set den sidste video?

Hvad får du ud af artiklen og videoen?

Kh Thomas
Top Svar Citer
#31365 - 09/01/2021 22:39 Re: BibleProject [Re: Anonym]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1436
Sted: Vanløse
Hej Thomas

Du må gerne lave en opsamling tommelop

Jeg har læst artiklen, men må indrømme, at jeg ikke fattede meget af den. Derfor jeg gerne ville tage tingene herfra...

Citat:
The fall of humanity (and the angels) in Christian thought is the cause for the lamentable state of creation, but how this is so has not received adequate theological explanation. The question has become ever more present and palpable, as it was, to some degree, prompted and brought to the fore by the advancement of scientific knowledge. We will presently explore Sergius Bulgakov’s supratemporal and sophiological solution to the matter, while also altering his account slightly, but significantly, to save it from internal contradiction.

Måske du kunne skære tingene ud i pap for mig = hvad er løsningen?

Angående videoen, så har den givet mig en bedre forståelse af indholdet i Bibelen.

Your friend forever

Jan

Ps. Hvorfor stenede Jesus ikke kvinden?
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#31367 - 10/01/2021 09:49 Re: BibleProject [Re: ABC]
Thomas
Uregistreret

Hej Jan

OPSAMLING

Vi ser playlisten: How to Read the Bible af BibleProject.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLH0Szn1yYNedn4FbBMMtOlGN-BPLQ54IH

What is the Bible

* Det Gamle Israel troede, at Gud handlede igennem dem for hele menneskehedens skyld. De troede på en fornyelse af hele verden, hvor Guds kærlighed og visdom ville bringe orden og skønhed.

* Det Gamle Israels skrifter endte uden en egentlig slutning. Jesus - en jødisk profet - mente, at han selv var fortsættelsen. Og de mennesker, som troede på Jesus, skrev om ham. Sammen blev det til Det Gamle og Det Nye Testamente.

The Story of the Bible

Vi er blevet skabt i Guds billede og er blevet givet det kald at forvalte Guds skabelse ved at reflektere Guds kærlighed og visdom ind i verden og realisere Guds gode orden og herredømme.

Men vi ville gøre tingene på vores egen måde og definere godt og ondt egenhændigt i stedet for at støtte os til Gud. Dette brød partnerskabet med Gud. Vi gav afkald på vores kald og rolle som dem, der er ment til at reflektere Guds lys ind i og ud over verden. Derfor gik verden af led - dette er Faldet.

Efter historien om Adam og Eva får vi historien om Abrahams familie. Men de falder også for fristelsen at definere godt og ondt "on their own terms apart from God".

Profeterne advarede det gamle Israel, som blev ført i eksil. Men Gud vil sende en frelser, som skal forny folkets hjerter. Det Gamle Testamente slutter med disse løfter, og historien fortsætter i Det Nye Testamente.

Kærligheden skal herske i verden, og Jesus - Gud kropsliggjort som menneske - gav sit liv ved selvopofrende kærlighed. Han tog konsekvenserne af vores ondskab på sig med en kærlighed så stærk, at den overvandt selv døden. Det nye liv vil forvandle alle hjerter, som vil tage imod ham.

En dag vil Jesus komme igen, og verden vil forvandles. Jorden og himlen vil forenes, og menneskene skal herske i verden med Guds kærlighed.

---

Hvad hæfter du dig ved i den sidste video, Jan? Nogle gode pointer?

Kh Thomas
Top Svar Citer
annonce
Side 11 af 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >


Seneste indlæg
OPLYSTHED
af RoseMarie
28/02/2021 15:52
Adam og Eva
af Jørgen Primdahl
27/02/2021 17:51
Økologisk harmoni
af ABC
25/02/2021 17:19
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
23/02/2021 05:57
Panteisme
af ABC
19/02/2021 19:46
Nyheder fra DR
Nu uddeles kontroversielle priser efter ..
28/02/2021 16:45
Forretninger kan genåbne i morgen - men..
28/02/2021 16:44
FN: Mindst 18 er dræbt efter demonstrat..
28/02/2021 16:43
Kun 30 blev testet i Vollsmose i går tr..
28/02/2021 12:10
Har væltet sig i succes: I aften kan fa..
28/02/2021 11:45
Nyheder fra Religion.dk
Sådan foregår dåb, bryllup og begrave..
26/02/2021 08:00
Hvad googler danskerne om religion og tr..
24/02/2021 06:00
Kulturel appropriation: Hvor går græns..
23/02/2021 08:18
Hvad er formålet med udklædning i ritu..
18/02/2021 07:23
Sådan bruges ensomhed til at komme tæt..
18/02/2021 07:02