annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4243030
Et andet syn 1157184
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 913117
Jesu ord 808144
Spirituel omsorg 766853
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
3 registrerede Hanskrist ,(2 usynlige), 9 gæster og 19 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 33 af 107 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 106 107 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#27525 - 14/06/2019 20:57 Re: VÆREN - IKKE-REN [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5037
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.

Jeg hæfter mig ved, at du skriver:
Citat:
Jeg er en af de, som tror mere på, at der er håb for menneskeheden hos verdens skæbne end muligvis flertallet idag og dette siger jeg som et lys i den.
og jeg bliver igen overrasket over så lille forskel, der - i det udadvendte - er imellem os - trods dét at vi har vidt forskellig baggrund.

Jeg glæder mig også over, at du skriver:
Citat:
Ifølge kristen tro er agape Guds frelsende kærlighed til mennesket; agape mellem mennesker (næstekærlighed ) stræber efter at være som Guds kærlighed til mennesket.
for det er jo netop dét, jeg ser visualiseret her (klik på et af billederne).

Man kan jo ikke elske "på kommando" - heller ikke den helt rene og dybe kærlighed - men man kan inspireres - som jeg blev af Ikonen - der selv lagde dogmerne til side - men som nok for mange ikke siger noget blinker

Jeg tror, der er et stort behov for inspiration her - noget der viser vej frem til ren og dyb kærlighed - til kloden - til alt levende - til medmennesker - og til en selv.

Skal det være ritualer, eller symboler, eller ord, eller noget andet?
Jeg kender ikke svaret, men jeg tror, at det rette svar kunne ændre verden tommelop

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#27532 - 15/06/2019 18:17 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1290
Arne:
Citat:
På mig virker du ret pessimistisk - og det efter et netop overstået folketingsvalg, hvor klimaet for første gang var meget højt på dagsordenen.

Det var ikke "klimatosserne" der vandt valget, det gjorde højrefløjen i Danmark, fordi de gamle partier ser sig nødsaget til at stramme udlændingepolitikken, hvis de vil beholde deres taburetter, men vi får se, hvad tiden bringer.

Vælgerne glemmer ofte hurtigt politikernes valgløfter, men udlændingepolitikken vil de blive målt på.

Når det er sagt, er der jo langt fra ord til handling (her ang. klimapolitik) og det er jo en kendsgerning, at partierne forhandler med hinanden for at få andre egne mærkesager gennemført, som jo kan betyde, at der indgås studehandler, så dét de gik til valg på ikke bliver gennemført – og der skal jo også være penge til de fleste fornyelser og ændringer.

Men ville politikkerne gå forrest og donere noget af deres løn til det, som de siger, der ikke er råd til og undlade deres flyve og bilture mm, så ville det gavne både statskassen og miljøet, for det er jo også en kendsgerning, at mange penge giver mulighed for overforbrug.

Desuden er det også en kendsgerning at magt kurrumpere, og at politikkerne i Danmark også er underlagt regler udefra.


Arne:
Citat:
I demokratiske lande følger politikerne i ret høj grad folkets vilje.
Det så vi jo bl.a. da vi i sin tid havde folkebevægelsen mod atomkraft, så mon ikke det også vil ske her:
1. Afklaring.
2. Planlægning
3. Vedtagelse og gennemførelse.

Hvad er folkets vilje?
Det er vel, at man her og nu har et godt liv og penge i pungen og mindst mulig indblanding fra staten i eget liv – og - sørger politikkerne for dette vil der være mindre modstand mod evt. tiltag og nye regler/love, med mindre det er nogle som skaber utryghed.


Arne:
Citat:
Hvad plastikforureningen angår, tror jeg, det vil gå ligeså.

Plastikforureningen er allerede i fødekæden,
https://www.dr.dk/nyheder/indland/undersoegelse-der-er-plastik-i-din-mad

… og det er rystende at se, hvor meget plastik der er i en fugls mave i videoen i følgende link. (har kun læst det man kan uden at logge ind.)
https://faktalink.dk/plastforurening-havet

Mikroplastik tilsættes jo også helt bevidst vores sæber, shampoo og tandpasta mm … Det er jo helt ude i hampen.
https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/...stykker-plastik

Arne:
Citat:
Hvad befolkningstilvæksten angår, er det jo tydeligvis de fattige landes landområder, det især handler om.

Jamen – så er den mest nærliggende tanke vel, at de skal blive rige.

Det vil så betyde, at deres forbrug vil stige, så det er da skruen uden enden, med mindre deres rigdom kommer af, at de rige lande ophører med at udnytte deres jord og arbejdskraft, og derfor selv må nedsætte forbruget, men - det løser jo kun befolkningstallet – og tror du selv på, at når de fattige bliver rige, at de ikke også vil leve over evne, hvis de kan.

Arne:
Citat:
Her er Kina jo faktisk lykkedes hvad antal angår, og overvægten af mænd på godt 33 millioner lyder af meget, men det skal jo ses i forhold til at samlet befolkningstal på knap 1,4 milliarder.

Forskellen betyder blandt mere, at ikke alle mænd kan finde en partner ...

Citat:
Kineserne vil helst have drenge, og politikken har medført, at der fødes 120 drenge for hver 100 piger. En hel generation af mænd står uden partnere.
Den har medført en industri af menneskehandel og kidnapninger, tvangsaborter og tvungne sterilisationer
https://politiken.dk/udland/art5596888/Fem-ting-du-skal-vide-om-Kinas-et-barnspolitik

… og det sociale system er brudt sammen i Kinas landdistrikter grundet etbarnspolitikken, trods det, at de på landet havde lov til at få 2 børn

Citat:
"Det er etbarnspolitikken sammen med en patriarkalsk kultur, der har ført til det, og jeg tror ikke, at tobørnspolitikken vil ændre på det. Den økonomiske reformpolitik har ført til en genopblussen af patriarkatet, og det sociale system er brudt sammen på landet. Derfor er det vigtigt at få en søn, der kan forsørge og beskytte forældrene og samtidig føre familielinjen videre," siger Cecilia Milwertz.
https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/kineserne-faar-flere-boern-efter-etbarnspolitikkens-ophoer


Arne:
Citat:
Så vi mennesker kan jo godt, hvis vi eller kan få taget os sammen til at beslutte os tommelop

Ha ha ler
Kina er et diktatur ...
https://www.information.dk/debat/2015/06/wupti-kina-demokrati

… og regeringens tvangspolitik har givet bagslag udover, at det påførte befolkningen smerte.

Etbarnpolitikken har skabt problemer, og der er er blevet født for få børn til at klare fremtidens opgaver.

Citat:
Årsagen til den fornyede debat om etbarnspolitikken – regeringens beslutning i 2013 om at lempe den stærkt udskældte politik en smule – var en erkendelse af, at der efter tredive år med den fødselsbegrænsende politik blev født for få børn til at klare fremtidens opgaver. Der var en begyndende mangel på arbejdskraft, hvilket ville gå ud over den nødvendige økonomiske vækst. China Daily kunne oplyse, at arbejdsstyrken var faldet med over tre millioner i 2012, og ville svinde indmed over otte millioner om året efter 2023.

Desuden var der for få til at tage sig af det voksende antal pensionister. I 2012 var en fjerdedel af befolkningen over 60 år, andelen ville i 2015 ifølge regeringens beregninger, være omkring 30 pct.
http://www.kinabladet.dk/kun-faa-oensker-to-boern-et-barn-er-nok/


Arne:
Citat:
Om vi også kan nå frem til at fastslå det optimale antal mennesker her på kloden - og efterfølgende opnå det - det ligger jo nok noget længere ude i fremtiden blinker

Man skal ikke blande sig i hvor mange børn folk sætter i verden ad naturlig vej, med mindre der er tale om narkomaner, eller andre som beviselig ikke kan påtage sig ansvaret for et barns opvækst.


Arne:
Citat:
Men vi er den dyreart på kloden med de mest magtfulde evner og tillige med indsigt i, hvad der er god økologisk balance.

Mennesket er det største skadedyr på jord.


Arne:
Citat:
Ærgerligt at ingen af religions-stifterne har haft øje for denne balance trist

Ved ikke rigtig hvad du mener, dét kunne bruges til, for de som ikke tror på gud, men ellers er det jo lige til højrebenet, det at elske gud og næsten i forståelsen af ikke at sætte sig selv først og som betyder man lever til alles bedste.

Bibelen siger meget klart: Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene og ringeagte den anden. I kan ikke tjene både Gud og mammon. Mathæus 6:24
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Matt/6


Derfor tror jeg heller ikke på, at menneskene kan skabe et global fredsrige, hvor alt er i harmoni, når det bygger på vækst, eller så længe der er trusler.

Det "sjove" er tilmed, at det ikke er mange år verden ikke har været økologisk, og at ændringen væk fra dette i vores del af verden skaffede både mad på bordet og overskud til forbrug … så mon ikke det er begæret der skal tøjles - også i forhold til at der sættes børn i verden smiler

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#27533 - 15/06/2019 21:32 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Tikka]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5037
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Du underbygger din pessimisme med diverse påstande om, at vi ikke gør det helt rigtige.
Det kan du da have ret i, men jeg mener stadig, du maler situationen mere sort, end den er.
Vi har lige haft et folketingsvalg, hvor klima - for første gang - var højt på dagsordenen, og hvor det nu ventes udmøntet i konkret handling.

Din holdning minder mig lidt om barnet der stolt kom hjem og fortalte forældrene, at det havde fået ug minus i karakter, hvorpå barnet fik spørgsmålet: Hvorfor minus? blinker

Hvis jeg regner rigtigt er køns-skævheden i Kina på ca. 4%. Det er jo 4% for meget, men dog heller ikke mere end dét - i en patriarkalsk verden, som dog er på vej mod kønslig ligestilling.

Jeg orker ikke at gå det hele igennem, som du skriver, men hæfter mig ved, at du ikke vil tage stilling til, hvor mange mennesker vi bør være, samt ved at du opfatter os mennesker som "skadedyr".

Og hvad Bibelen angår, så taler 1. Mosebog (er det vist) om, at Abrahams slægt iflg. Gud skal blive "talrig som stjernerne på himlen og sandet på stranden" - sandelig en økologisk Gud - eller rettere: dette kan da ikke være guddommeligt trist

Min holdning er, at vi i stedet for i afmagt at opfatte os selv som "skadedyr" hellere burde begejstre de gode egenskaber, vi også har i os, såsom evnen til helt ren, dyb og fri kærlighed til kloden, til alt levende, til vore medmennesker - og til os selv - en begejstring, der kan sætte egenskaber som begær og grådighed i skyggen tommelop

M.v.h. Arne smiler
P.S.: Jeg fornemmer, at jeg næsten er ved at få lyst til at blive "lægprædikant" blinker
Top Svar Citer
#27534 - 15/06/2019 23:25 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1290
Arne:
Citat:
Hvis jeg regner rigtigt er køns-skævheden i Kina på ca. 4%. Det er jo 4% for meget, men dog heller ikke mere end dét - i en patriarkalsk verden, som dog er på vej mod kønslig ligestilling
Jamen du glade kineser stortchock det handler jo også om manglende arbejdskraft, de gamle og alle de uhyrligheder der sker/er sket grundet manglende balance.

Arne:
Citat:
Jeg orker ikke at gå det hele igennem, som du skriver, men hæfter mig ved, at du ikke vil tage stilling til, hvor mange mennesker vi bør være, samt ved at du opfatter os mennesker som "skadedyr".

I forhold til skadedyr mener jeg det - i den forståelse, at det jo er mennesket der er skadevolderen, men bruger normalt ikke den formulering, men det pisser mig af, du kalder os dyr for at provokere. Derfor skadedyr.

Arne:
Citat:
Og hvad Bibelen angår, så taler 1. Mosebog (er det vist) om, at Abrahams slægt iflg. Gud skal blive "talrig som stjernerne på himlen og sandet på stranden" - sandelig en økologisk Gud - eller rettere: dette kan da ikke være guddommeligttrist

Lidt sjovt smiler du hiver et skriftsted frem som argumentation mod, at bibelen taler for kærlighed.
Hæ hæ her vil jeg jo mene, sandet og stjernerne skal forstås symbolsk som mange.

Arne:
Citat:
Min holdning er, at vi i stedet for i afmagt at opfatte os selv som "skadedyr" hellere burde begejstre de gode egenskaber, vi også har i os, såsom evnen til helt ren, dyb og fri kærlighed til kloden, til alt levende, til vore medmennesker - og til os selv - en begejstring, der kan sætte egenskaber som begær og grådighed i skyggen tommelop

Jamen er jo hvad bibelen siger, at vi skal kaste vores bekymring på gud, når vi selv har gjort hvad vi kunne og problemet ikke løses, for fokus skal jo netop altid være på det at elske gud og næsten, og det forsvinder ved bekymring ...


Arne:
Citat:
P.S.: Jeg fornemmer, at jeg næsten er ved at få lyst til at blive "lægprædikant" blinker

Tænkte nok det kunne tænde dig, men havde regnet med et demokratikursus smiler

Jeg er egenligt ikke interesseret i politik og følger kun overfladisk med, men dette område berører mig virkeligt, og jeg føler mig magtesløs, og gik her nærmest lammet over alt det plastik jeg har i mit hjem og bruger ...

... og at dyrene har plastik i deres maver smerter mig.

Jo også kreperligt, at man er nød til mange ting som man er imod og ikke kan gøre noget - og derved bliver medskyldig ...

… men har du noget, du mener, du kan lære mig – hvad jeg ikke er i tvivl om - er jeg lutter øre, hvis blot jeg kan slippe for dit ikonsnak engel

Sov godt smiler

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#27538 - 16/06/2019 11:36 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Tikka]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5037
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Jeg skrev:
Citat:
Min holdning er, at vi i stedet for i afmagt at opfatte os selv som "skadedyr" hellere burde begejstre de gode egenskaber, vi også har i os, såsom evnen til helt ren, dyb og fri kærlighed til kloden, til alt levende, til vore medmennesker - og til os selv - en begejstring, der kan sætte egenskaber som begær og grådighed i skyggen tommelop
Og du svarede:
Citat:
Jamen er jo hvad bibelen siger, at vi skal kaste vores bekymring på gud, når vi selv har gjort hvad vi kunne og problemet ikke løses, for fokus skal jo netop altid være på det at elske gud og næsten, og det forsvinder ved bekymring ...
Min kommentar:
Jeg respekterer naturligvis din bibeltro - har selv respekt for Bibelen, men finder den ikke fuldkommen, og når du mener, at "vi skal kaste vores bekymring på Gud", så er jeg ikke i stand til at følge dig, for vi har jo netop ikke gjort, hvad vi kunne! Vi har jo ikke aktiveret vore evner til den helt rene kærlighed til verden.

Om vi så er tilhængere af den ene eller den anden religion, eller vi er agnostikere eller ateister, så har vi jo de evner!

Det er her, jeg mener, vi mangler inspirationen til - i kærlighed - at gøre det nødvendige, og som vi jo kan!

Hvem kan "tænde gnisten", så vi får det gjort? - gnisten, som jeg fornemmer, at alle venter på.
Jeg ved det ikke.
Hvis jeg kunne, ville jeg blive "lægprædikant" blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 33 af 107 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 106 107 >


Seneste indlæg
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Tikka
19/10/2019 02:15
Frihed ... ?
af Tikka
18/10/2019 22:32
Mellemrummet
af Simon
18/10/2019 09:30
ATEISTER OG BIBELEN
af Hanskrist
16/10/2019 16:06
Lyser på vej
af Simon
14/10/2019 13:28
Nyheder fra DR
Kørestole, rollatorer og røntgenanlæg..
19/10/2019 00:03
Klokke-klatrer og en landmand med overbl..
18/10/2019 22:53
Boeing-pilot kan have opdaget fejl i 737..
18/10/2019 22:12
Ny app: Find kærligheden eller anmeld e..
18/10/2019 21:49
Over en halv million demonstrerer i Barc..
18/10/2019 20:11
Nyheder fra Religion.dk
Skal staten bestemme hvor og hvordan vi ..
17/10/2019 07:32
Den jødiske løvhyttefest i billeder
17/10/2019 06:00
Mormonsk mini-Hollywood blomstrer i Utah
17/10/2019 05:48
Fravalg er en ny social markør og vor t..
17/10/2019 05:41
Sukkot er fyldt med traditioner og symbo..
16/10/2019 05:35