annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15623519
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2377853
Et andet syn 1986989
Jesu ord 1521197
Åndelig Føde 1500035
Galleri
Hammershus
Hvem er online?
2 registrerede ABC, Arne Thomsen 58 gæster og 21 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#21892 - 07/11/2016 14:19 Ånd = Person = Arketype
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Ånd = Person = Arketype = ægte spiritualitet

jeg har altid følt mig besat og grebet af en vis "Ånd = Person = Arketype" som godt kunne minde om den samme Ånd min moder var besat af, grebet af, som ingen var meget inspireret af Paulus (hvilket jeg først fandt ud af sent i livet, da jeg begyndte at læse og studere Paulus). Må lige påpege at jeg kommer fra et ikke Kirkeligt eller kristent hjem.

jeg mener det religiøse har at gøre med dette at være grebet og angrebet og besat, og at lade sig besætte, af en vis Arketype = Ånd = Person = Spirit og spiritualitet.

Et menneske kan være bevidst herom og det kan være ubevidst om hvilke ubevidste motiver og arketyper det er besat af. Hvilke arketyper, hvilken person-energi og kraft, altså hvilken Spirit/Ånd der har bemægtiget sig dets liv, lagt beslag på dets liv og udformet dets psykiske karakter.

Nå dette ovenfor er indledning til at fortælle at jeg i nat havde mareridt, vågnede ved mareridt:

hvor jeg drømte at en fremmed person (= ånd) er trængt ind i mit hjem mens jeg stadig sover forsvarsløst (lammet og ude af stand til at bevæge mig og værge mig, forsvare mig). Jeg vågner ved at jeg råber bange/skræmt efter den person jeg drømmer er trængt ind i mit hjem og nu står truende overfor sovende, halv sovende, forsvarsløse mig.

det var ubehageligt, ja det var jo et mindre mareridt.

Det tog mig nok en god times tid, hvor jeg skulle sunde mig og finde mig selv igen, der i nat efter at jeg vågnede op af mit mareridt.

Nu så her i dag, op af dagen, er jeg begyndt at filosofere over hvad det er der kunne være gået forud for at jeg får en sådan drøm om at en person trænger ind i mit hjem der ihvertfald virker truende og som gør mig skræmt og bange.

Først vil jeg sige at jeg altid føler mig selv at være besat, eller grebet, af en Ånd = Person = Arketype, en vis Spirit der er over mig, bor i mig. Jeg lever meget i min Ånd, grebet af Ånden min = Kristus = min arketype af stor spirit og begejstring, hvor der er tale om livlig tale, megen tænkning og stor optimisme.

Dette er/var også min mors Ånd, Spirit, begejstring, den samme Arketype eller Ånd = Person hun var besat af, og som jeg kan genkende hos Paulus.

På arbejdspladserne mine gennem mit liv er denne min Spirit/Ånd blevet bemærket. Er du altid i så godt humør, dette har jeg hørt igen igen fra mine forskellige arbejdspladser og fra mine kærester.

Da jeg møder new age buddhismen (østens meditations former som idag er så populære) og ja i det hele taget mange andre mennesker med en anderledes personlighed, møder jeg også stor modstand imod denne min person, spirit og gejst = min Ånd = Ånden i mig, den aktiverede Arketype i mig.

Dette har fået mig til at tvivle på mig selv og min Spirit, normale Spirit, normale personligheds udtryk der er med inde over mit liv, qua den arketype der er min arketype.

Men normalt stoler jeg på den Ånd, Spirit = personlighed = arketype der ligger bedst og mest naturligt til mig at være fyldt af, besat af, grebet af.

Men så igår aftes før jeg gik i seng, kom fjenden over mig, i form af buddhismens ånd, der vil have mig til at være tanketom (helst uden ord og tanker og tale, og er de der, skal jeg ikke knytte mig til dem) og til at være uden livlig indre personlighed, uden affekter og lidenskaber. Altså jeg kom i tvivl på mig selv som den jeg er naturligt, hvor jeg lever begejstret og besat (det indrømmer jeg). Så før jeg går i seng laver jeg en øvelse der skal udslette/fjerne den min Ånd/Spirit jeg ellers normalt er besat af, og som er så fyldt med livlig tale og stor tankeaktivitet og store affekter, sindsbevægelser, så fyldt med ukuelighed og optimisme (og så kampberedt nok også, altid klar til at forsvare sig imod andre åndemagter).

Jeg er lige ved at tro denne buddhisme øvelse er ved at lykkes mig før jeg går i seng igår aftes. Vildfaren idiot som jeg er der igår aftes, føler jeg at buddhismen og alle de mange mennesker der kritiserer mig for min Ånd, Spirit og personlighed, der er som den er beskrevet ovenfor, nok har ret.

Ja jeg ser som forklaring på min drøm, mareridt i nat, at det er lykkedes mig at tømme mig selv for min egen skytsånd (som jeg godt kunne kalde for Kristus (den Kristi Ånd og SPIRITUALITET (Spirit og Gejst) som Paulus og min mor har iklædt mig))

og grundet min tomhed, tømthed, for Ånd, så bliver resultatet at jeg i nat igen skal udsættes for en besættelse, jeg er jo tømt, og en Ånd, kan jo vende tilbage og bosætte sig mig, angribe og gribe mig, overtage mig.

Og dette er så hvad jeg mareridt's agtigt oplever i drømme i nat.


Hvad kan jeg så lære af det, aldrig at afvige eller fravige den min personlige Ånd, Spirit = arketype jeg er så fortrolig med og som jeg klarer mig så godt ved, ja jeg har ikke noget at klage over, denne min skytsånd, favorit arketype, spirit, har jo virkelig hjulpet mig godt her i livet og er måske ligefrem det der er min store styrke, at jeg har så god kontakt til denne begejstring, humørfyldte Spirit = Ånd, arketype der er med inde over mit liv.

Jeg kan lære aldrig at blive i tvivl på mig selv og derefter grundet denne usikkerhed, begynde at søge trøst eller hjælp, via meditation som især østens religiøsitet foreskriver os i vesten, og som vi idag er oversvømmet med og kende som mindfulness buddhismen og dens meditationsformer der bliver mere og mere anerkendt, selv fra videnskabelig hold. Men dette stemmer altså meget dårligt til min personlighed og begavelse.

Så herefter vil jeg aldrig tømme mig selv for Ånd, for tankevirksomhed, livlig indre tale, som jeg ej heller vil tømme mig selv for de stærke affekter, store sindsbevægelser, der naturligt hører mig til.

For jeg har jo lige lært at om jeg tømmer mig herfor, ved at følge østens meditationsformer, så går det grueligt galt for mig, som i nat, hvor det ender i en sjælelig tomhed, der gør at jeg får mareridt over hvad der naturligt nok vil fylde denne tomhed ud.

Dvs jeg nu er mere Kristen, eller "i Kristus" nu end nogensinde før, ihvertfald sikker på at dette er det rigtige for mig og at new age buddhismen og alle østens meditationsformer og dens filosofi, ligger så dårligt til mig, det passer bare overhovedet ikke til min personlighed og hvordan den fungerer bedst og er struktureret.

-0-0-0-0-0-

-0-0-0-0-

-0-0-0-

-0-0-

-0-

jeg tror vi alle gennem vores liv, mere eller mindre, møder den modstand, at vi skal være en anden Person end den vi er, hvor bestemte arketypiske energier og kræfter har besat os og ja det profiterer vi netop af, det er netop os en stor praktisk hjælper i det daglige for os at vi sådan er struktureret sådan rent personligheds mæssigt.

Prædispositionen (til en hysterisk neurose) skal findes "i et overskud, snarere end en mangel. Unge i puberteten, der bliver hysterikere, er, inden de bliver syge, generelt fulde af liv, talentfulde, meget interesserede i åndelige anliggender; deres viljesstyrke er ofte bemærkelsesværdig" citatet Freud.

Det er dette mit overskud og talentfuldhed som jeg i dag kan sige at new age mindfulness buddhismen der er tidsånden meget, ikke bryder sig om hos mig. Men ud over at jeg altid fra buddhistisk hold har mødt megen modstand for min personlighed, så har jeg også mødt det på anden vis, ved at komme til at stå overfor mennesker der ikke bryder sig om min personlighed (det kan der nok være mange gode grunde til). Det værste i den her situation er at et menneske bliver usikker på sig selv i sin grund og dybe selvværd og selvtillid. Jeg tror heller ikke nødvendigvis det er dette ens kritiker og modstander altid ønsker at gøre et andet menneske så usikker på sig selv, men nogle gange bliver det bare tilfældet og det måske nok grundet manglende selvtillid og selvværd på dem der rammes.

jeg er netop for paulinsk Kristus livlig og entusiastisk besat ifølge dem. Siger jeg efter utallige sammenstød med disse mennesker der præsenterer og repræsenterer østens meditationsformer som vi er blevet oversvømmet især med de sidste 50 år i en meget udbredt populær form, og som vi jo også må hæfte os ved findes her på trosfrihed (og heldigvis for det, for fint nok at modsætninger mødes).
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#21895 - 07/11/2016 21:28 Re: Ånd = Person = Arketype [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5393
Sted: Vanløse

Hej Hanskrist

Du må næsten være nudist - sådan som du smider kludene foran alle os andre - det skal du dog ikke høre et ondt ord fra - det er sikkert meget godt at gøre - hvad skal vi også med alle de beklædningsgenstande - de dækker jo bare for de ædlere dele - altså disse ting vi ikke sådan vil vise frem for andre - pis og papir - nu trækker vi en flaske rødvin op - og så hopper vi sgu i havet - uden tøj på - bagefter knepper vi alt der ligner et hul - måske et bildæk - hvem ved?

Du får lige lidt ungdommeligt musik med på din vej blinker

https://www.youtube.com/watch?v=jCTecPFHEbA

Kærlig hilsen

ABC

Ps. Alt er selvfølgeligt skrevet i en brandert griner
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#21905 - 08/11/2016 11:20 Re: Ånd = Person = Arketype [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
stortchock tommelop yeah

Er du sådan en kærlighedens ABC

Jeg lærer dig nok at kende, nu ved du vel godt at førstehånds eller førstegangs indtrykket er svært at ændre på ;)

De bedste hilsner HansKrist

PS:

Apropos nudist, den der afklædning mig selv for åben skærm, så er dette ikke i Paulus's ånd, han opfordrer mig/os i stedet for til at vi skal være godt klædt på, og endda skal vi iklæde os Guds fulde udrustning, iklæde os Kristus og overklæde os med varighed, hukommelse = evigt liv.

Men hvem i dag tør hukommelsen, tør varigheden, det der varer ved og holder??

Hvor er det moderne menneske dog bange for evigheden, det der holder til evig tid, for troskab, for at turde konstruere og skabe en sandhedsbegivenhed, få en sandhedsbegivenhed med ind over sit liv, sådan som det der varer og holder er. Det eneste der kan adle mennesket med karakter = ånd = skæbne = at vi tør bruge tiden til noget og tiden dermed ikke bare løber fra os, går og går til ingen verdens nytte for os.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#21909 - 08/11/2016 19:58 Re: Ånd = Person = Arketype [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5393
Sted: Vanløse

Jeg er nok ikke meget anderledes end dig HansKrist blinker

Må desuden lære at styre mine branderter griner

Fortsat god aften smiler

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#21926 - 10/11/2016 13:47 Re: Ånd = Person = Arketype [Re: ABC]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5393
Sted: Vanløse

Mens træneren finder drømmeholdet frem, så skulle vi måske lige fyre en fed af...bare sådan lige for at gøre

opmærksomme på os selv...at vi stadigvæk er i live og gerne vil ud på banen...mon de kan vinde over de bedste...måske...kom så Danmark...find kuglerne frem og rul med dem tommelop yeah

https://www.youtube.com/watch?v=U5rLz5AZBIA

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#21928 - 10/11/2016 14:43 Re: Ånd = Person = Arketype [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Wauu ABC

er du også tosset med fodbold, fedt, det må vi kunne snakke om fra tid til anden

jeg er storforbruger af Spotify, dog gratist, betaler ikke noget abonnement, så får lidt, reklame indslag fra tid til anden ind over, men det er så lidt, nok kun for hver 10 musikstykke jeg hører.

tak for din youtube musik link. Og fordelen ved youtube frem for Spotify er jo at der en skøn video til. Men så er der til gengæld så mange andre fordele ved Spotify som youtube ikke har, vil jeg mene. Hvad mener du om Spotify ABC?

Du får lige det stykke musik jeg hører mest af alt på Spotify, fra min Guns N Roses Playliste, nemlig "Patience".

https://www.youtube.com/watch?v=ErvgV4P6Fzc

jeg glæder mig vildt til at se Kasper Dolberg, sidst jeg så ham i Europa League opgøret imod Celta Vigo, hvor var han dog fantastisk spillende, kampens helt store oplevelse, og han kvitterede med et flot mål, ja han har evnerne til de spektakulære scoringer, meget ulig Jon Dahl Tomasson (der nu skal være hans angrebstræner på det danske landshold) og meget ulig tyske Thomas Müller. Kasper Dolberg scorer flotte mål, og det fordi han er teknisk dygtig foran mål, og altså ikke kun har målnæse.

mange kærlige fodbold tossede hilsner til dig ABC

fra HansKrist

PS:

her følger lige, udover Guns N' Roses "Patience" ovenfor, hvad Spotify fortæller mig når året er omme, at jeg har lyttet mest til:

Angus & Julia Stone: "Get Home"

https://www.youtube.com/watch?v=QlXiGj85rOA

Angus & Julia Stone: Big Jet Plane:

https://www.youtube.com/watch?v=yFTvbcNhEgc

LP: Night Like This:

https://www.youtube.com/watch?v=2yOTfs0s3f4

Devendra Banhart: Baby:

https://www.youtube.com/watch?v=9gROYU2j-40
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#21930 - 10/11/2016 16:20 Re: Ånd = Person = Arketype [Re: Hanskrist]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5393
Sted: Vanløse

Jo, jeg kan godt lide fodbold...men alle urolighederne omkring fodbold har jeg det meget svært med.

Derfor har jeg ikke interesseret mig (videre) for fodbold i lang tid.

Hørte et eller andet med at landsholdet skulle spille, men det skrevne kan jo læses på flere måder, så...

Er jo meget glad for musik smiler

Tålmodighed må vi have...både med os selv og hinanden.

Forandring (til det bedre) sker ikke med det samme.

Denne kan jeg iøvrigt også meget godt lide.

https://www.youtube.com/watch?v=ozx898ADTxM

Der er meget som kan inspirere de små unge mennesker...give dem en god start på livet.

Dine musiklinks vil jeg lytte til ved lejlighed.

Tikka har desuden også fundet mange frem...denne har jeg lyttet til flere gange.

https://www.youtube.com/watch?v=EBgxdlFUOVg

Du må have en fortsat god dag HansKrist.

Kærlig hilsen

ABC


Redigeret af ABC (10/11/2016 16:29)
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
13/04/2024 15:40
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
13/04/2024 15:29
Eid-Al-Fitr
af somo
12/04/2024 15:56
Ramadan-måneden
af somo
12/04/2024 15:50
BIBLIANA
af ABC
10/04/2024 10:32
Nyheder fra DR
Tyskland donerer endnu et luftforsvarssy..
13/04/2024 16:15
Udenrigsministeriet advarer danskere i f..
13/04/2024 14:38
Mand varetægtsfængslet efter at have p..
13/04/2024 14:21
Endnu et flyselskab vil undgå Iran
13/04/2024 13:44
Australsk politi om knivstikkeri i cente..
13/04/2024 13:07
Nyheder fra Religion.dk