annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15625222
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2377935
Et andet syn 1987089
Jesu ord 1521235
Åndelig Føde 1500933
Galleri
at rejse er at leve
Hvem er online?
0 registrerede 49 gæster og 32 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 4 < 1 2 3 4
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#20445 - 05/04/2016 03:52 Re: Jesus var jo jøde [Re: Anonym]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1875

Tak for alt dit materiale og belæring /DW smiler

Jeg forstår, du mener NT er et eventyr uden hold i virkeligheden.

Der er i hverttilfælde mange utrolige fortællinger i NT.

Du behøver ikke at give mig info vedrørende: ” Det jødiske retssystem under Det Andet Tempel … ” da jeg har besluttet at arbejde på, om jeg selv kan komme frem til at GT ikke omtaler Messias andet komme.

Jeg har fået bogmærket en del link i min søgen på nettet, herunder link til jødiske sider, og så har jeg tænkt mig at undersøge, om jeg kan få de jødiske skrifter som svarer til de kristnes GT, så jeg ved selvsyn kan se, om teksten ikke er som i den kristne GT.

#

”Den fortolkning er ikke jødisk, loven og læren er Toraen. Det er den som vil være 'indskrevet i hjerterne'.”

Præcis … det fremgår også af teksten:

›Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.‹ Det er det største og det første bud. Men der er et andet, som står lige med det: ›Du skal elske din næste som dig selv.‹ På de to bud hviler hele loven og profeterne.« Mattæus 22:37-40

#

”Religion er 'Big Business'” … enig.

Angående YHWH er vi enige … “I AM WHO I AM” 'JEG ER HVEM JEG ER'

Angående sheol og Gehenna … enig.

Angående ordet helvedet … Ja det er fejloversættelse.

Angående: ”Ideen om, at Mashiah skulle / vil komme og frigøre / befri mennesker fra Toraen er i strid med hvert ord om Mashiah fundet i skrifterne!”

-Jeg mener heller ikke Jesu ord giver udtryk for dette.

#

”Det giver ingen konflikt for jøder eller judaismen. Det er ikke GT's Messias' profetier der skal opfyldes af Mashiah, det er opfyldelsen af alle Toraens profetier, der vil gøre ham til jødernes ventede konge.”

Jeg har læst dette fra Religion.dk af Bent Lexner som siger:

”Messiasforventningerne har også forandret sig gennem tiden.”

”Det er ikke personen Messias, der er interessant, men det er ideen om de messianske tider, svarer overrabbiner Bent Lexner på spørgsmålet om, hvem den jødiske Messias er.

På spørgsmålet: Hvordan skal I så kunne genkende Messias? Er der nogle bestemte kendetegn ved ham?

Svarer han:
”En af vores store fortolkere har sagt: Det skal I ikke bekymre jer om I vil vide det. Altså underforstået, der er ingen bestemte kendetegn ved Messias, men det vil være markant klart, siger Bent Lexner.”

Ifølge Bent Lexner har mennesket også indflydelse på, hvornår de messianske tider kommer:

”Jeg tror bestemt, mennesket kan gøre en hel masse. I den talmudiske litteratur findes der en historie, der siger, at hvis hele det jødiske folk overholder sabbatten to uger i træk, så kommer Messias automatisk.”

Altså sandsynligvis aldrig tolker jeg. smiler

http://www.religion.dk/interview/j%C3%B8derne-venter-stadig-p%C3%A5-messias

#

Med venlig hilsen og tak. smiler

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#35794 - 15/05/2022 19:57 Re: Jesus var jo jøde [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Tilfældigvis kom jeg til at læse den tråd her.

Og i 2016 hvor den stammer fra var jeg optaget til anden side.

Nå men aldrig i mit liv har jeg set så tydeligt for mig (ved at læse DW og Tikka) at kristendommen er genial og sublimt autentisk (ægte/sand) spirituelt også i overensstemmelse med hvad vi fra dybdepsykologi (fx Jungiansk Psykologi) og moderne neurovidenskab.

Der er ingen, INGEN OVERHOVEDET SPIRITUALITET at finde hos DW og Tikka.

Nu forstår jeg hvorfor Paulus siger at Bogstaven slår ihjel og Ånden gør levende.

At Paulus ikke eksisterer er historisk set det mest tåbelige jeg nogensinde har hørt. Aldrig nogensinde har vi fået et så godt indblik i et andet menneske. Problemet er ikke Paulus' historiske eksistens men hvilke breve der er ægte Paulus breve og hvor meget kirken er lykkedes med at redigere i de ægte Paulus breve (noget ved vi de er lykkedes med).

Religion opfattes meget meget anderledes af DW og Tikka end som kristne takket være gnostikeren Paulus opfatter religion, det religiøse spirituelle.

Alt det vi kristne forstår ved Ånden og ved gudstjeneste - vores Gudsliv - findes overhovedet ikke hos DW og Tikka.

Ligesom de begge ikke forstår "Messias" begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund og KIRKERNE.

Hans-Jørgen Schanz og ateisten Bertrand Russell de har sørme ret i at kristendommen er den mest åndelige (spirituelle) af de store verdensreligioner.


Men til trods jeg ikke mener hverken DW eller Tikka har forstået noget som helst af hvad kristendom er - dækker over - så har det alligevel været interessant at læse deres skrift fundamentalisme - det siger sig selv at for en bibelfundamentalist som Tikka der idag er ateist og yderst fjendtlig indstillet overfor kristendommen som hun/han efter bedste evner forsøger at latterliggøre til ukendelighed, det vil have været en gave for Tikka at møde DW.


-0-0-0-0-0-


Hvad Tikka har gang i er stadig en gåde. Jo at latterliggøre kristendommen, det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET og Gudsliv - Guds -tilbedelse -tjeneste - og så dog det er nøjagtig hvad hun/han ikke har forstået og så bliver det svært at latterliggøre.

Nej Tikka latterliggør hendes egen bibelfundamentalistiske (kætterske falske) udlægning af kristendommen som Tikka iøvrigt hævder er den eneste sande forståelse kristendommen men iøvrigt også hjernespin og falsk. Og her var DW jo (som Simon) vild med Tikkas angreb på kristendommen.


Det had Tikka har til kristendommen får indimellem nakkehårene til at rejse sig - og jeg kan ikke se noget feminint overhovedet til trods navnet Tikka. Men kvinder kan jo også være meget aggressive maskuline - så det kan jo også være sådan det hænger sammen.

Bibelfundamentalisme er åndelig voldtægt af mennesker og det kommer der aldrig noget godt ud af - det medfører skader på sjælen for livstid - da man i ens bedste åndelige vækstperiode af sit liv systematisk er blevet åndeligt voldtaget. Selvfølgelig sætter dette sig dybe spor af had hvor man risikerer at hælde barnet ud med badevandet - miste enhver forbindelse til det ægte autentiske spirituelle i den sublime uovertrufne kristne spiritualitet.

Dette er jo et kæmpe tab ikke at kunne få øje på den kristne SPIRITUALITETS fortjeneste og åndelige velsignelser og gaver til menneskeheden.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#35797 - 16/05/2022 00:31 Re: Jesus var jo jøde [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
SPØRGSMÅL
Hvem er jeg i Kristus?
SVAR

Ifølge 2. Korintherbrev 5:17, er svaret, ”Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til!” Der findes to græske ord, som oversættes med ”ny” i bibelen. Det første ord, neos, henviser til noget, der netop er blevet skabt, men hvor der allerede findes mange af samme slags. Det ord, som oversættes med ”ny” i dette vers, er ordet kainos, som betyder ”noget nyt, som netop er blevet skabt, og som intet andet i universet ligner.” I Kristus bliver vi til en helt ny skabning, på samme måde, som Gud også skabte himlen og jorden på en unik måde – han skabte dem af ingenting, og det samme gælder også for os. Han tager ikke bare vores gamle rod, og rydder op i det; han skaber i stedet for et helt nyt selv. Når vi er i Kristus, har vi fået ”del i guddommelig natur” (2. Peter 1:4). Gud tager selv bolig i vore hjerter, igennem Helligåndens person. Vi er i Kristus, og Kristus i os.

I Kristus bliver vi genoplivet, fornyet, og født på ny, og denne nye skabning har et åndeligt sindelag, hvorimod den gamle natur havde et kødeligt sindelag. Den nye natur har fællesskab med Gud, adlyder hans vilje, og overgiver sig til at tjene ham. Disse er handlinger, som den gamle natur hverken kan gøre, eller ønsker at gøre. Den gamle natur er åndeligt set død, og kan ikke genoplive sig selv. Den er ”død i sine overtrædelser og synder” (Efeserne 2:1), og kan kun blive vakt til live ved et overnaturligt vækkekald, hvilket sker, når vi kommer til Kristus, og han tager bolig i os. Kristus giver os en helt ny og hellig natur, og et uforkrænkeligt liv. Vores gamle liv, som før var død for Gud på grund af synd, bliver begravet, og vi bliver oprejst til at ”leve et nyt liv” med ham (Romerne 6:4).

Hvis vi tilhører Kristus, så er vi ét med ham, og ikke længere syndens slaver (Romerne 6:5-6); Vi er blevet gjort levende med ham (Efeserne 2:5); Vi bliver formet efter hans billede (Romerne 8:29); Vi bliver sat i frihed fra fordømmelse, og vandrer ikke længere i kødet, men i Ånden (Romerne 8:1); og vi er en del af Kristi legeme, sammen med andre troende (Romerne 12:5). Den troende har nu fået et nyt hjerte (Ezekiel 11:19), og er blevet velsignet ”med al himlens åndelige velsignelse” (Efeserne 1:3).

Det undrer os måske, at vi ofte ikke lever på den måde, som er blevet beskrevet, selvom vi har givet vores liv til Kristus, og er sikre på vores frelse. Dette skyldes, at vores nye naturer befinder sig i gamle, kødelige legemer, og at disse to naturer er i krig med hinanden. Den gamle natur er død, men den nye natur må stadigvæk kæmpe imod det gamle ”telt,” som det bor i. Ondskab og synd er stadig til stede, men den troende ser dem nu i et nyt perspektiv, og de styrer ham ikke længere, som de engang gjorde. I Kristus kan vi nu vælge at stå synden imod, hvilket ikke var en mulighed i den gamle natur. Nu har vi valget mellem enten at brødføde den nye natur gennem Ordet, bøn, og lydighed, eller at brødføde kødet, ved at undlade at gøre disse ting.

Når vi er i Kristus, kan vi sige, ”i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os” (Romerne 8:37), og vi kan glæde os i vores frelser, som gør alle ting mulige (Filipperne 4:13). I Kristus er vi elsket, tilgivet, og trygge. I Kristus har vi fået barnekår, er blevet retfærdiggjorte, forløste, er blevet forligt, og vi er udvalgte. I Kristus er vi sejrrige, vi er fyldte med glæde og fred, og har fået sand mening med livet. Sikke en fantastisk frelser vi har fundet i Kristus!

Ufatteligt smukt skrevet - fandt det på nettet - vidunderligt at jeg ikke er alene om disse erfaringer.

De nye skabninger vi er i KRISTUS er også KRISTUSHEMMELIGHEDEN - ÅBENBARET Verden gennem Jesus KRISTUS i kraft af Guds Ånd.


af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. Det skyldes ikke gerninger, for at ingen skal have noget at være stolt af. For Guds værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i.


gennem Kristus/Sønnen har både vi og I i én ÅND adgang til Faderen.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
Array
Side 4 af 4 < 1 2 3 4


Seneste indlæg
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
14/04/2024 02:44
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
13/04/2024 15:40
Eid-Al-Fitr
af somo
12/04/2024 15:56
Ramadan-måneden
af somo
12/04/2024 15:50
BIBLIANA
af ABC
10/04/2024 10:32
Nyheder fra DR
Efter knivstikkeri i storcenter: Austral..
14/04/2024 03:14
Ifølge Netanyahu er Israel forberedt p..
13/04/2024 22:10
Mor til knivstukket baby er blandt døds..
13/04/2024 22:01
Dansk badmintonduo taber EM-finalen
13/04/2024 22:00
Alle 174 personer er evakueret fra svæv..
13/04/2024 21:36
Nyheder fra Religion.dk