annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15684717
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381974
Et andet syn 1991591
Åndelig Føde 1524519
Jesu ord 1523349
Galleri
Kristen Videnskab - Christian Science
Hvem er online?
3 registrerede ABC, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 197 gæster og 51 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 11 < 1 2 3 4 5 ... 10 11 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16115 - 21/09/2013 12:01 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Simon]
Anonym
Uregistreret

"Ved himlen som returnerer . " ( Koranen 86:11 )

" [ Han ] der gjorde for dig jorden en seng [ spredt ud] og himlen et loft ... " ( Koranen 2:22 )

I det første vers Gud sværger ved himlen [1] og dens funktion af ' tilbage ' uden at specificere , hvad det ' afkast. »I den islamiske doktrin , en guddommelig ed betyder størrelsen af ​​betydningen af ​​en særlig relation til Skaberen , og manifesterer Hans majestæt og den højeste Sandhed på en særlig måde .

Det andet vers beskriver den guddommelige lov , der gjorde himlen et »loft« for beboerne i jorden.

Lad os se, hvad moderne atmosfærisk videnskab har at sige om den rolle og funktion af himlen .

Atmosfæren er et ord, som betegner al luften omkring jorden , fra jorden hele vejen op til kanten , hvorfra rummet begynder. Atmosfæren er sammensat af flere lag , der hver er defineret på grund af de forskellige fænomener, som forekommer inden laget .



Regn , for én , er 'gav ' til Jorden fra skyerne i atmosfæren. Forklare det hydrologiske kredsløb , Encyclopedia Britannica skriver:

" Vand fordamper fra både de akvatiske og terrestriske miljøer , da det opvarmes af Solens energi. Satserne for fordampning og nedbør afhænger solenergi , så gør som de mønstre af cirkulation af fugt i luften og strømninger i havet. Fordampning overstiger nedbøren over oceanerne , og dette vanddamp transporteres med vinden over land , hvor den returnerer til land gennem nedbør . "[2]

Ikke alene atmosfæren afkastet , hvad der var på overfladen tilbage til overfladen , men det afspejler tilbage i rummet , der kan skade den flora og fauna på jorden opretholder , såsom overdreven strålevarme . I 1990'erne resulterede samarbejde mellem NASA, Den Europæiske Rumorganisation (ESA) , og Institut for Rum og Astronautical Science ( ISA) i Japan i de internationale Solar - Terrestrial Physics ( ISTP ) Science Initiative . Polar , Wind og Geotail er en del af dette initiativ , der kombinerer ressourcer og videnskabelige samfund for at opnå koordinerede , samtidige undersøgelser af Solen og Jorden rummiljøet over en længere periode. De har en fremragende forklaring på, hvordan atmosfæren returnerer solvarme til rummet . [ 3 ]

Udover ' vender tilbage ' regn, varme og radiobølger , beskytter atmosfæren os som et loft over vores hoveder ved at frafiltrere dødbringende kosmiske stråler , kraftfulde ultraviolet stråling (UV) fra Solen , og selv meteoritter på kollisionskurs med Jorden. [4]

Pennsylvania State Public Broadcasting fortæller os :

"The sollys , at vi kan se repræsenterer en gruppe af bølgelængder , synligt lys. Andre bølgelængder der udsendes fra solen omfatter røntgen-og ultraviolet stråling. Røntgenstråler og nogle ultraviolet lys bølger absorberes højt i jordens atmosfære . De varme tyndt lag af gas der til meget høje temperaturer . Ultraviolet lys bølger er de stråler, der kan forårsage solskoldning . Mest ultraviolet lys bølger absorberes af et tykkere lag af gas tættere på Jorden kaldes ozonlaget . Ved at slikke dødbringende ultraviolet og røntgen , fungerer i atmosfæren som et beskyttende skjold omkring planeten . Som en kæmpe termisk tæppe , også atmosfæren holder temperaturerne bliver for varmt eller for koldt. Derudover atmosfæren beskytter os mod konstante bombardement af meteorer , stumper af sten og støv , der rejser ved høje hastigheder i hele solsystemet . De faldende stjerner , vi ser om natten ikke er stjerner på alle , de er faktisk meteorer brænde op i atmosfæren på grund af den ekstreme varme de gennemgår "[5] .




Encyclopedia Britannica , der beskriver den rolle Stratosphere , fortæller os om sin beskyttende rolle i absorbere farlige ultraviolette stråling:

"I de øvre stratosfæriske regioner bryder absorption af ultraviolet lys fra Solen ned iltmolekyler , rekombination af iltatomer med O2 molekyler til ozon (O3) skaber ozonlaget , som skærmer den nedre økosfæren mod skadelige korte bølgelængde stråling ... Mere foruroligende imidlertid er opdagelsen af ​​en voksende nedbrydningen af ​​ozon i tempererede breddegrader, hvor en stor procentdel af verdens befolkning bor , da ozonlaget tjener som et skjold mod ultraviolet stråling , der har vist sig at fremkalde hudkræft . " [ 6 ]

Det mesosfaeren er det lag , som mange meteorer brænder op, mens ind i Jordens atmosfære. Forestil dig en baseball zippe sammen ved 30.000 miles i timen. Det er, hvordan store og hurtige mange meteorer er. Når de pløjer sig gennem atmosfæren , er meteorer opvarmes til mere end 3000 grader Fahrenheit , og de glød. En meteor komprimerer luften foran det. Luften varmes op , til gengæld opvarmning meteor . [ 7]




Jorden er omgivet af en magnetisk kraft felt - en boble i rum kaldet " magnetosfæren " titusindvis af miles bred. Magnetosfæren fungerer som et skjold, der beskytter os mod sol storme . Men ifølge nye observationer fra NASAs IMAGE rumfartøjer og de ​​fælles NASA / ESA Cluster satellitter enorme revner sommetider udvikle sig i Jordens magnetosfære og forbliver åbne i timevis. Dette tillader solvinden at vælde igennem og magt stormfulde vejret i rummet . Heldigvis har disse revner ikke udsættes Jordens overflade til solvinden. Vores atmosfære beskytter os , selv når vores magnetfelt ikke . [ 8 ]



En kunstners gengivelse af NASAs IMAGE satellit flyver gennem en crack « i Jordens magnetfelt.

Hvordan ville det være muligt for en fjortende århundrede ørken dweller at beskrive himlen på en måde, så præcise , at kun de seneste videnskabelige opdagelser har bekræftet det ? Den eneste måde er, hvis han modtog åbenbaring fra Skaberen af ​​himlen.

http://www.youtube.com/watch?v=kHMIDfo76oY
Top Svar Citer
#16116 - 24/09/2013 12:28 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Anonym]
Anonym
Uregistreret

I den hellige Koran taler Gud om stadier af menneskets fosterudvikling :

"Vi har skabt mennesket af et uddrag af ler. Så har vi gjort ham som en dråbe på et sted for afvikling , solidt fastgjort . Så har vi gjort dråbe i en alaqah ( igle , suspenderet ting, og blodprop ) , så har vi gjort alaqah i en mudghah ( tygget stof) ... "( Koranen 23:12-14 )



Bogstaveligt, det arabiske ord alaqah har tre betydninger : (1) igle , (2) ophængt ting, og (3) blodprop.

embryoet på dette stadie opnår næring fra moderens blod , svarende til igle , der lever af blod af andre.




Den anden betydning af ordet alaqah er " suspenderet ting . " Under alaqah scenen, i livmoderen af moderen .





Den tredje betydning af ordet alaqah er " blodprop. " Vi finder , at det udvendige udseende af embryo og dets sække under alaqah fase er svarer til en blodprop. Dette skyldes, at tilstedeværelsen af ​​relativt store mængder blod til stede i embryoet løbet af denne fase [ Også i denne fase , har blod i embryoet ikke cirkulere indtil udgangen af den tredje uge . Således embryo på dette stadium er ligesom en blodprop .





Så de tre betydninger af ordet alaqah nøje svare til beskrivelserne af embryoet på alaqah stadium.

Den næste fase er nævnt i verset er mudghah scenen. Det arabiske ord mudghah betyder " tygget stof . " Hvis man skulle tage et stykke tyggegummi og tygge det i hans eller hendes mund , og derefter sammenligne det med et embryo på mudghah scenen, ville vi konkludere, at embryoet på mudghah fase erhverver udseendet af en tygget stof . Dette er på grund af somitter på bagsiden af embryoet , at " noget ligne teethmarks i et tygget stof.





Hvordan kunne Muhammad , kan nåde og velsignelser Gud være med ham , har muligvis kendt alle disse 1400 år siden , da forskere har først for nylig opdaget dette ved hjælp af avanceret udstyr og stærke mikroskoper , der ikke eksisterede på det tidspunkt? Hamm og Leeuwenhoek var de første forskere til at observere menneskelige sædceller ( spermatozoer ) ved hjælp af en forbedret mikroskop i 1677 ( mere end 1000 år efter Muhammad ) . De troede fejlagtigt , at sædcellen indeholdt en miniature præfabrikeret menneske der voksede , da det blev aflejret i kvindelige kønsorganer .

Professor emeritus Keith L. Moore er en af ​​verdens mest fremtrædende forskere inden for anatomi og embryologi og er forfatter til bogen med titlen The Udvikling Menneske, som er blevet oversat til otte sprog . Denne bog er et videnskabeligt opslagsværk , og blev valgt af et særligt udvalg i USA som den bedste bog forfattet af én person. Dr. Keith Moore er professor emeritus i


Anatomi og Cellebiologi ved University of Toronto , Toronto, Canada. Der var han prodekan for Grundvidenskab på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og i 8 år var formand for Anatomisk Institut . I 1984 modtog han den mest fornemme pris præsenteret inden for anatomi i Canada, JCB Grant Award fra Canadian Association of Anatomists . Han har instrueret mange internationale sammenslutninger, som den canadiske og amerikanske Association of Anatomists og Rådet for Unionen af ​​Biologisk Institut .

I 1981 , under den syvende medicinsk konference i Dammam Saudi-Arabien, Professor Moore sagde: "Det har været en stor fornøjelse for mig at bidrage til at afklare udsagn i Koranen om menneskelig udvikling. Det er klart for mig, at disse udsagn må være kommet til Muhammad fra Gud , fordi næsten al denne viden ikke blev opdaget før mange århundreder senere . Det beviser for mig, at Muhammad må have været et Guds sendebud .

Derfor blev Professor Moore stillet følgende spørgsmål: " Betyder det , at du tror , at Koranen er Guds ord " Han svarede: " Jeg finder ingen svært ved at acceptere dette.

Under en konference , udtalte Professor Moore : ".... Fordi iscenesættelse af menneskelige embryoner er kompleks på grund af den kontinuerlige forandringsproces under udviklingen , foreslås det, at et nyt system for klassificering kan udvikles ved hjælp af de vilkår , der er nævnt i Koranen og Sunnah ( hvad Muhammad , kan nåde og velsignelser Gud være med ham , sagde gjorde eller billigede ) . Det foreslåede system er enkelt , omfattende og i overensstemmelse med den nuværende embryologiske viden. De intensive studier af Koranen og hadith ( pålideligt overførte rapporter fra profeten Muhammads ledsagere af , hvad han sagde , gjorde eller billigede ) i de sidste fire år har afsløret et system til


klassificere menneskelige embryoer , der er forbløffende, da den blev optaget i det syvende århundrede e.Kr. Selvom Aristoteles , grundlæggeren af ​​videnskaben om embryologi , indså, at kyllingeembryoer udvikles i etaper fra sine studier af hønseæg i det fjerde århundrede f.Kr. , han ikke give nogen detaljer om disse stadier . Så vidt det vides fra historien om embryologi , var lidt om iscenesættelse og

klassificering af menneskelige embryoner , indtil det tyvende århundrede. Af denne grund kan beskrivelserne af det menneskelige embryo i Koranen ikke være baseret på videnskabelig viden i det syvende århundrede . Den eneste fornuftige konklusion er : Disse beskrivelser blev åbenbaret til Muhammad fra Gud. Han kunne ikke have kendt disse detaljer, fordi han var en analfabet mand med absolut ingen videnskabelig uddannelse .

http://www.youtube.com/watch?v=kmYHeKaNYdE
Top Svar Citer
#16117 - 24/09/2013 13:17 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Beklager Somo, dette er stadig blot en stiløvelse fra din grundskole med information du kopierer fra forskellige opslagsværker men som er uden egentlig relevans til de gudeforestillinger du placerer der imellem. Du kan desværre ikke få en karakter for den slags.

mvh
Simon

P.s.: Atmosfæren består af forskellige luftarter, hvor vi mangler en forklaring på hvorfor guden din flagrer rundt derude, når hun skulle passe sine pligter på jorden underneden? ;)
Top Svar Citer
#16123 - 28/09/2013 12:06 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Simon]
Anonym
Uregistreret

Hvis man antager, at Koranen er et produkt af en mands sind , så ville man forvente, at det afspejler noget af , hvad der foregik i hovedet på den mand, der " komponeret " det. Faktisk hævder nogle leksika og forskellige bøger , at Koranen var et produkt af hallucinationer , at Muhammed , må Gud prise ham , undergik . Hvis disse påstande er sande - hvis det virkelig stammede fra nogle psykologiske problemer i Muhammeds sind - så bevis på dette ville være synlige i Koranen. Er der sådan beviser? For at afgøre , hvorvidt der er , må man først identificere hvilke ting ville have stået på i hans sind på det tidspunkt og derefter søge efter disse tanker og overvejelser i Koranen .
Det er almindeligt kendt, at profeten Muhammed , må Gud ros ham , havde en meget vanskelig liv. Alle hans døtre døde før ham, undtagen en, og han havde en kone på flere år som var meget kær og vigtigt for ham , som ikke kun gik ham i døden, men døde i en meget kritisk periode i hans liv. Som en kendsgerning , var hun noget af en kvinde , fordi når den første åbenbaring kom til ham , løb han hjem til hende, bange. Bestemt, selv i dag ville have en hård tid at forsøge at finde en araber, der vil fortælle dig , "Jeg var så bange , at jeg løb hjem til min kone. " De er bare ikke på den måde. Alligevel Muhammad , må Gud prise ham , følte komfortable nok med sin kone for at være i stand til at gøre det. Det er, hvordan indflydelsesrige og stærk kvinde hun var. Selv om disse eksempler er kun nogle få af de emner, der ville have været på Muhammeds sind, de er tilstrækkelige i intensitet til at bevise min pointe.

Koranen nævner ikke nogen af ​​disse ting - ikke død af sine børn , ikke død af hans elskede følgesvend og kone , ikke hans frygt for de oprindelige åbenbaringer , som han så smukt delte med sin kone - intet , men disse emner skal har såret ham , generede ham, og fik ham smerte og sorg i perioder af hans liv. Ja, hvis Koranen var et produkt af hans psykologiske refleksioner , så disse emner, såvel som andre , ville være fremherskende eller i det mindste nævnt overalt .
Videnskabelig tilgang til Koranen

En virkelig videnskabelig tilgang til Koranen er muligt, fordi Koranen tilbyder noget , der ikke tilbydes af andre religiøse skrifter , i særdeleshed og andre religioner i almindelighed . Det er , hvad forskerne efterspørger . Dag er der mange mennesker, der har ideer og teorier om , hvordan universet fungerer . Disse mennesker er over det hele , men det videnskabelige samfund ikke engang gider at lytte til dem. Dette skyldes i det sidste århundrede det videnskabelige samfund har krævet en test af forfalskning. De siger: " Hvis du har teorien , ikke gider os med det, medmindre du bringer med denne teori en måde for os at bevise, om du er forkert eller ej. "

En sådan test var præcis, hvorfor det videnskabelige samfund lyttede til Einstein omkring begyndelsen af århundredet. Han kom med en ny teori og sagde: " Jeg tror, ​​at universet fungerer sådan, og her er tre måder at bevise , om jeg tager fejl ! " Så det videnskabelige samfund udsat sin teori til prøverne , og inden seks år bestået alle tre . Selvfølgelig betyder det ikke bevise, at han var stor, men det beviser, at han fortjente at blive lyttet til , fordi han sagde, " Dette er min idé, . Og hvis du ønsker at prøve at bevise mig forkert, gør dette eller prøv at"
Det er præcis, hvad Koranen har - forfalskning tests. Nogle er gamle ( idet de allerede er blevet bevist sandt ) , og nogle stadig eksisterer i dag . Dybest det hedder : "Hvis denne bog ikke er, hvad det hævder at være , så alt hvad du skal gøre er dette eller dette eller dette for at bevise, at det er falsk. " Selvfølgelig, i 1400 år ingen har været i stand til at gøre " dette eller dette eller dette ", og dermed er det stadig betragtes sande og autentiske .
forfalskning Test

Jeg foreslår dig , at næste gang du kommer ind tvist med nogen om islam , og han hævder, at han har sandheden, og at du er i mørke, du lader alle andre argumenter på første og gøre dette forslag. Spørg ham , "Er der nogen forfalskning test i din religion ? Er der noget i din religion, der ville bevise du er forkert, hvis jeg kunne bevise for dig, at den eksisterer - ? Noget "Ja , jeg kan love lige nu, at folk ikke vil have noget - ingen test, ingen beviser , intet ! Dette er fordi de ikke bærer rundt på tanken om, at de ikke bare skal præsentere, hvad de tror , men bør også tilbyde andre en chance for at bevise, at de tager fejl. Men Islam gør det.

Et perfekt eksempel på, hvordan Islam giver mennesket en chance for at kontrollere dets ægthed og "bevise det forkert " optræder i 4. kapitel. Og helt ærligt , jeg var meget overrasket, da jeg først opdagede denne udfordring. Det hedder ( Koranen 4:82 ) :
" Har de ikke anser Koranen? Havde det været fra nogen anden end Allah , ville de helt sikkert have fundet deri meget uoverensstemmelse. "

Det er en klar udfordring til den ikke- muslim. Dybest set, det opfordrer ham til at finde en fejl. Som en kendsgerning , bortset alvoren og sværhedsgrad af udfordringen , den egentlige præsentation af en sådan udfordring i første omgang , er ikke engang i den menneskelige natur og er i strid med menneskets personlighed. Man behøver ikke tage en eksamen i skolen og efter endt eksamen, en note skrive til instruktøren i slutningen siger, " Denne eksamen er perfekt. Der er ingen fejl i det. Find en, hvis du kan ! " Man bare ikke gøre det. Læreren ville ikke sove, indtil han har fundet en fejl ! Og alligevel er dette den måde Koranen nærmer mennesker.

http://www.youtube.com/watch?v=ehurAuerQ5U
Top Svar Citer
#16124 - 28/09/2013 17:00 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”Hvis man antager, at Koranen er et produkt af en mands sind , så ville man forvente, at det afspejler noget af , hvad der foregik i hovedet på den mand, der " komponeret det”.

- Religionernes bibler er naturligvis bare skriftsamlinger forfattet af mennesker – hvis Somo hævdede at hans gud havde forfattet disse, ville guden pr. def. være i stand til at kommunikere, og det ville i såfald være let at skabe evidens for gudens evne til eksistens.
Det er idéerne fra textindholdet i biblen der skaber sindbilleder, som indrettes i kulturer ved traditioner og ritualer i levevis, der langsomt sætter sit aftryk i menneskets virkelighedsopfattelse. Dette sker fremdeles fordi en religion som islam blot har overtaget en masse frygtelige forestillinger om den straffende gud fra tidligere religioner som GT, som mennesker i denne kultur så med love og retslige sanktioner er blevet tvunget til at efterleve for at undgå statsforfølgelse, nøjagtig som det kunne ses i tidligere græske bysamfund.

”Faktisk hævder nogle leksika og forskellige bøger, at Koranen var et produkt af hallucinationer, at Muhammed undergik . Hvis disse påstande er sande - hvis det virkelig stammede fra nogle psykologiske problemer i Muhammeds sind - så bevis på dette ville være synlige i Koranen”.

- Man ka’ sige, at mennesker der opfinder uvirkelige fænomener og ligefrem indretter livet efter disse, har et problem med virkelighedsanskuelsen, og at derfor deres idéer om virkelighedens indretning i sig selv sandsynliggør (bringer evidens for den antagelse), at disse mennesker lider af psykiske problemer stillet overfor virkeligheden som den er. Beviser fører man stadig i logik, jura og logik – evidens og proof er ikke det samme. Nu er denne ”muhammed” jo ikke særlig interessant, det rækker bare at sandsynliggørelse at gudeidéerne ingen objektiv forankring har, at de kun kan registreres i fx. Somos egen forestillingsevne.

Somo har det m.a.o. helt som Arne, begge d’herrer kan bruge deres liv på at fortælle vidt og bredt om deres store forkærlighed for symbolske fremstillinger af gudeidéer de tiltænker mening for deres liv – og kaster altid siden i pers. affekt ”bevisbyrden” for deres egne idéer om guddommelige entiteters eksistensevne over på kritikere af denne gamle illusion.

Uanset, følger bevisbyrder altid selve påstanden, dermed altså den der fremmer den – det er bare en praktisk tommelfingerregel i videnskabelige kredse. Men da det sir sig selv, at det blir meningsløst at føre bevis for ikke-eksistens, blir Somos sludder her intet mindre end samme sludder Arne indtil videre har brugt 90% af sine debatindlæg på. Somo derimod er oppe på 100 flotte sludreprocenter – det eneste man i den forbindelse kan tilføje er, at det da er synd ikke at fylde livet med virkelighed, ja debatindlæg med referencer til menneskelig livsudfoldelse, nu muligheden foreligger.
M.a.o. kan man altså se samtlige indlæg fra begge lægmandsprædikanter som blot forkyndelser af gudeidéer – men tænk lige dette efter! De bruger ergo deres levetid på forkyndelse af en idé der ingen forankring har i livet, og kalder endog dette for et udslag af kærlighed, altså følelser for idéen...suk!

Kan en del af den religiøse overtro virkelig være et udsalg af menneskers manglende kærlighed i livet – hvor de overfører mængden af følelser på blot tankebilleder om guddomme de selv formulerer og selv besvarer – en slags ”illusionens skrivepult”? Ja, det svarer jo i givet fald til at besvare postkort man har sendt sig selv, og ser vi på kommunikationsværdien mellem uens religiøse troende, ja så er der i realiteten tale om parallel kommunikation; de når simpelthen ikke hinanden, for de forhandler forskellige illusioner! Tydeligvis har Somo et kommunikationsproblem, for det er ingen let sag at kommunikere en himmelnisse til mennesker der har en helt anden forståelse af himmelnisser og Google er et fattigt værktøj, men har han mon forstået sit problem?

Det er faktisk vigtigt, at videnskaber ikke plaskes til med nonsens fra kreationister, at disses gudetro ikke kobles på andres forståelse af hvad videnskaber drejer sig om, hvorfor det blir vigtigt med en forklaring der modsiger disse lægprædikanter, der alene ved deres personlige behov for gudetro kan ødelægge muligheden for en bedre forståelse hos bare én der blev læst derhen hvor forkynderen gerne vil ha’ ham/hende. For det er hvad Somo & Co drejer sig om: at hverve troende. Dette er vigtigt for dem, fordi verdens befolkning slet ikke er fyldt med dumme mennesker der ikke kan lægge to og to sammen. Og når man gennemskuer Somos menneskeforståelse i sociale og kulturelle rammer, da blir det ikke mindre vigtigt at modsige det behov han agiterer for. For mennesker der vokser op i vores tid, har så rigelig med problemer foran dem, som netop de skal til at forstå for at skabe sig et liv på fornuftige betingelser. Det ville m.a.o. være en rigtig dårlig idé at misbruge sin tid på at læse koraner for at forstå hvordan verden og mennesket er indrettet, for det er koraner slet ikke anvendelige til. Hvorimod det vil være en rigtig god idé at de giver sig i kast med en rigtig uddannelse, der bringer dem i kontakt med anvendelige værktøjer hvormed de netop kan erhverve sig de nødvendige kundskaber, og så i øvrigt pleje livet med socialitet i kontakt til andre unge mennesker. Somos religionsfis kan ingen bruge til noget som helst – andet end få en fejlagtig indføring i alt fra psykologi til naturvidenskabers arbejder. På så mange måder kan Somos værktøjskasse sammenlignes med brugen af helleristninger til forståelse af naturen såvel i som udenfor mennesket, at han ikke selv forstår dette, skal bare ikke gå udover unge mennesker med et åbent sind.

Nutidens unge forstår helt uden at nærlæse gamle religiøse skrifter som fx. koranen, at både det åndelige i tekstindholdet fra antikken og helt op i nutiden, naturligvis består af menneskelige idéer der udtrykkes som tankeindhold – ånden består m.a.o. af selve tanken, som evt. udtrykker idéen om noget udenfor den, og det kan være så meget og derfor også tanken om guder. Undersøger man selve idéerne i tidlige religiøse skrifter som egentlige beskrivelser af livets reelle forhold, da finder man altså frem til selve menneskets tanker i tidlige kulturer, hvor idéer om guder bare var vældig moderne, fordi man endnu ikke havde udviklet eksakte videnskaber, for de var nemlig i stor udstrækning repræsenteret af filosofien som samlingssted.

I den forbindelse kan man naturligvis i dag se videnskaber der beskriver en del af menneskets hele, men ikke delen som helheden, idet problemer med knæets anatomi næppe ville fortælle meget om hvad der foregår af problemer mellem ørerne, osv. Skulle man således rundt om hele mennesket i et moderne sygehus, ville det naturligvis tage sin tid og sandsynligvis ville mangler her og dér vise noget om også nutidens utilstrækkelighed. Men uvidenhed i vor tid, får næppe nogen til (som Somo) at ville forklare nutiden med gudetro der først blev udbredt i det 6 og 7 århundrede. Mennesker er såmænd helt op til det 20 århundrede døde af infektioner vi idag betragter med stor forståelse, som slet ikke har sit udspring i Somos små muhammedanekdoter.

Vil man derimod søge en forklaring på hvorfor mennesker i antikken og op gennem middelalderen tænkte som de gjorde, da vil det være naturligt at kigge i de mange smukke eksempler fra græsk og romersk kulturhistorie, hvorfra tanker fra mange kulturer blev forfinede og udbredt, ikke mindst når det drejer sig om menneskelig helse og samfunds opbygning. Romerne var fantastisk dygtige til at annektere brugbar viden der kunne være til gavn for kulturens opbygning, i hvilken forbindelse anekdoter om jesus, muhammed osv. overhovedet ingen betydning har som forståelse af mennesket som sådan. Et godt sted at kigge vil være Seneca og tidens græske filosoffer – og ska’ man forstå den lovsamling koranen består af, kan man sjovt nok kigge lidt på GT, dvs. de gamle jøders ammestuehistorier der så giver et paradoksalt indtryk af den senere jødisk-palæstinensiske konflikt, men hvor disse sange om ret til jordbesiddelser bestemt af gudetro jo alligevel giver et tragikomisk indtryk af nutidens folkeslag på begge sider af, om man så må sige ”grænsen”. Ikke at jeg tror Somo selv kan se sine jødiske aner repræsenteret i sine islamiske doktriner, ja han vil sikkert til sine dages ende tro sig blind på den idé, at en gud har siddet og skrevet disse forrykte historier ned i knoppen og ind ”ånden” hos en pæderast der så gav dem klang og form. Ja i det lys, gir disse historier såmænd resonans i nutidens katolicisme, hvor kurien jo stadig stiller sig på bagbenene hver gang en pave vil reformere de tossestreger katolske præster altid har skabt grundet deres undertrykte seksualitet. Men det korte og det lange er jo, at vi slet ikke kan belyse nutiden med religioners ammestuehistorier fra fortidige trossamfund – ja vi kan jo bare se hvordan forbruget af den slags tydeligvis har udraderet enhver form for fornuft i også Somos tankeverden. Man kan ikke drage anden lærdom derfra, end at religioner slet ikke kan bruges til noget fornuftigt i nutiden, andet lige end at spilde sin tid fordi man ikke har anden beskæftigelse, hvilket jeg nu synes er synd for selve mennesket.

Vi ser ustandselig troende fortælle vidt om bredt om antallet af mennesker der slutter op om deres gudetro, mens samfundsindretning overalt i vesten former sig uden den form for overnaturlig tro. Men der er naturligvis en god grund til at troende idag har så travlt med at fortælle hele verden om netop deres religions store udbredelse, og den grund er jo at samtlige religioner fragmenteres og udvandes, hvorfor ”sjove præster” overalt i verden ser deres mulighed for lidt opmærksomhed. I Danmark står eksempelvis utallige kirker tomme, og mange vil fortsat blive nedlagt. Intet taler for at fremtidens børn vil vokse op påvirket af dette méme, af disse folkehistorier vil indlejres i deres sindelag som sindbilleder. Tværtimod vil de i stedet skabe deres egne, nøjagtig som kulturer formede sig bag dem, hvorfor mangt en religiøs ammestuehistorie fortalt af en nutidig troende, vil være glemt om bare 20 år. Det er denne udvikling der får troende op fra stolen – de eneste der har været suveræne til at fastholde deres historie fra generation til generation, er jøderne. Men den sammenhængskraft dette umage folkefærd har indarbejdet i deres kultur, kan hverken islamiske eller kristne indlejre i deres. Årtusinders forfølgelse ligger simpelthen som en kollektiv skyldbevidsthed i dette folkefærd, der så at sige hvor end de befinder sig i verden føler en sammenhæng med de utallige andre jøder der forgik på grusomste vis, hvor alene rædslerne fra anden verdenskrig har bestyrket denne sammenhængskraft – hvilket den ultrakonservative Mahmoud Ahmadinejad blot har bestyrket, med sine fjollede afvisninger af hvad der rent faktisk foregik i urenselseslejre i Polen m.v. Igen ser vi her dette sære venskabs og slægtsforhold mellem islamister og jøder, hvor den ene gruppe af troende så at sige baner vejen for den anden gruppes mémer. Troende har altid bekriget hinanden, ja de har ikke bestilt andet, og hvis ikke det lige lykkedes at udrydde modparten, gjorde de dermed deres for dennes eksistensberettigelse ved deres handlinger. På samme måde kan man sige, at en islamist som Somo gør sit for kvinderne, idet de bare vil stå sammen og med god grund forkaste mænd som ham p.a. hans menneskeopfattelse. Derfor er det naturligvis også bare godt at disse idéer kommer ud i det fri, så alle kan se og gennemskue dem, for netop sådan får man mulighed for at diskutere idéers anvendelighed som livs og menneskeanskuelse – som selvfølgelig må vægtes og evt. findes for let.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (28/09/2013 17:33)
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 11 < 1 2 3 4 5 ... 10 11 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
25/04/2024 00:40
Kom op på bjerget...
af ABC
24/04/2024 23:29
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
24/04/2024 22:52
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
USA kræver svar i sag om 'massegrav' i ..
25/04/2024 00:04
Senatsudvalg skal undersøge Novos prise..
24/04/2024 22:04
USA har i hemmelighed sendt langtrækken..
24/04/2024 21:08
Seks fly fra København aflyses på grun..
24/04/2024 20:56
SF: Smidt ud af forhandlinger om handica..
24/04/2024 20:43
Nyheder fra Religion.dk