annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15673058
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381128
Et andet syn 1990845
Jesu ord 1522884
Åndelig Føde 1520648
Galleri
Et historisk fly, man helst vil glemme.
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 79 gæster og 150 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16053 - 30/08/2013 07:06 Et amerikaniseret uamerikansk land
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Sverige er på mange måder et märkeligt land,lige nu taler man om at den amerikanske präsident Obama skal komme på officielt besög på onsdag, faktisk det förste officielle besög af en amerikansk präsident.
Når vi går lidt tilbage i tiden, var den officielle politiske holdning til USA meget afvisende,nok mest udtalt under Oluf Palmes tid som statsminister.
Han gik i spidsen for flere demonstrationermod USA krig i Vietnam, hvilket ikke behagede USA, flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer har ligeledes offentligt udtalt sig meget imod det amerikanske styre gennem tiden.

Når man så går tilbage til omkring 1933, da emigrerede nästen en trediedel af den svenske befolkning til USA, alle kender vistnok til svenskernes store kärlighed til amerikanske biler og store USA bilträf holdes hvert år i mange byer, desuden har man set hele amerikanske miljöer som biltankstationer blive opbygget, hvor folk går klädt som i USA omkring 1960.

Oluf Palme boede og blev uddannet i USA i hans ungdomsår.

Man forstår så ikke rigtigt den stadig offentlige modvilje mod USA, nu kommer Obama så muligvis på besög, men han kan jo blive bundet af en eventuel krigshandling mod Syrien, hvilket gör at han ikke kan komme, så står der et tusindtals politi for flere mill.kr. forgäves og afventer hans komme, samt indtil nu 15 moddemonstrationer, dette kunne så endnu en gang rykke forholdet til USA endnu längere tilbage.

Sverige har heller ikke som Danmark vist megen vilje til at deltage i militäre aktioner med USA og Nato, mod undertrykkelse og mord på uskyldige borgere rundt om i verden, men ok de er så ikke medlem af Nato, de vil hellere udföre huminitärt arbejde, hvilket også er ok, meeeeeen,
officielt er de ikke meget for militär, men skyr ingen midler når deres våben, ammunition og fly skal sälges til tvivlsomme lande, så giver de gerne lidt under bordet til de der tager beslutningerne.
Ja Sverige er et mystisk land, snart rent muslimsk, hvilket ingen tör sige offentligt, du hörer eller ser aldrig ordet muslim eller andengenerationsindvandere, men at de findes er du ikke i tvivl om, deres "indsats" på det kriminelle område er på samme niveau som i Danmark.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16055 - 30/08/2013 11:55 Re: Et amerikaniseret uamerikansk land [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

”Ja Sverige er et mystisk land, snart rent muslimsk, hvilket ingen tör sige offentligt, du hörer eller ser aldrig ordet muslim eller andengenerationsindvandere, men at de findes er du ikke i tvivl om, deres "indsats" på det kriminelle område er på samme niveau som i Danmark”.

- Ja Danmark er ligefrem snart et mytisk land – vi har ikke set større kriminalitet siden sidste verdenskrig, begunstiget af politikeres myter om kulturen der snart ville uddø uden fremmed arbejdskraft, ja økonomien ville gå i nul hvis ikke landet åbnede armene for alverdens berigende kulturer.
Nu har vi så fået kultur her, dér og allevegne, ja vi er omsider beriget til opover begge ører med stigende mordrater, sociale bedragerier, fængsler der er proppet til randen med udlændinge der lever af kokain og våbensalg i det grønne Dannevang, og ”vore” politikere får aldrig nok: deres arme fægter koordineret i folketingssalen, hvorfra de begraver os i nødvendig overvågning med små søde løgne der dysses ned som aldrig før. Ja selv journalistik er blevet et statsligt underholdningsorgan betalt over licensen og med politiske direktiver helt uden kritisk røst – endelig er de røde lejesvende ude i korridoren, så man ka’ boltre sig som aldrig før. Snart har vi sågar et ”skattemilitær” der selv kan rende rundt og lade sig filme som amerikanske actionhelte, vores allesammens Arnold’er! Ja Treram, vi globaliserede heldiggrise ka’ endda snart bryste os af fremtidsperspektivet: en omegnskommune i EU, vores fælles kulturelle mekka, hvor politikere - mand som kvinde - omsider ka’ få udlevet omnipotente drømme som kandidater til et rigtig præsidentembede. Det går jo godt, her i Dannevang - op med flaget...

Sidste nye reklamefremstød: Helle Thorning & Co gasser sig lidt over muligheden for selv at vinke til kulturen i Syrien fra et F-16 – vores alle sammens eftertænksomme Mette Gjerskov har termometret på de økonomiske perspektiver efter en rask lille krig, »ringer storebror, er det bare med at være kampberedt og få renset luften, for det er så frygteligt for civilbefolkningen.«, sir hun. Helle og Villy Søvnig får endda deres egne navn udtalt i Det Hvide Hus, og nu ska’ vi jo også til selv at producere flere våbendele, ja måske ligefrem samle dem helt selv – ta’ den Treram!, »ja, vi blir ligemænd...Hr Schwann, jeg forstår godt det en bevægende situation, hvor ville vore forfædre være stolte af os lige nu – se Anders Foghs begejstrede arme, ja de ka’ slet ikke komme ned til kroppen igen, det var ligesom de gode tider i Irak!.«

Er det ikke storartet som ”vores” unge politikere vil styrke fredens udvikling i verden med flere krige – og nu da Helle, Villy og Mette alligevel er i luften, ja så ku’ de jo passende lige hente sekundærgevinsten og runde Irans atomreaktorer, lufte mulighederne dér også – primært gælder det jo om at skabe så tilpas mange hjemløse, at vi dermed styrker arbejdsmarkedet indenfor EU, ja integrationspolitikken. Og man ska’ jo ikke glemme muligheden for at skabe arbejde til nye sagsbehandlere. Så hvorfor overhovedet vente på storebrors opringning, nu man bare ka’ sende en sms om at mødes til en kaffesnak om fred i luftrummet over Syrien – det er trods alt den form for handlefrejdighed vi rigtig værdsætter hos politikere i nutiden, ikke sandt?

Ja, de er fandme en samling kønne planter. Engang havde vi som mål såvidt overhovedet muligt at undgå krige med politiske midler, nu skal muligheden for krige bare udtales, før stort set samtlige politikere rejser sig og bedyrer overfor alle, at de skam har hovedet i blød med militære fredsskabende aktiviteter. Det er på høje tid resten af den uafhængige presse i europæiske lande skaber debat om vore politikeres egentlige kvalifikationer, som ønskværdige folkevalgte!

mvh & godartet weekend ;)
Simon


Redigeret af Simon (30/08/2013 12:02)
Top Svar Citer
#16056 - 31/08/2013 07:46 Re: Et amerikaniseret uamerikansk land [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
gomorgen Simon.
Du bryder dig ikke om at nogle lande opträder som beskytter af mennesker der er i klemme i en fjendtlig regering, som endog bomber sin egen befolkning og kaster med giftgas, det er jo desvärre noget der sker tit i mellemösten dagligt,måske ikke lige giftgasangrebene.
Vi sender masser af penge for at hjälpe i underudviklede lande, vel vidende at de fleste penge havner i herskernes lommer,men at hjälpe militärt er en anden sag.
Jeg kan til dels give dig ret i at det ikke er rigtigt at hjälpe militärt i mellemösten, thi de fleste oprörere har desvärre Al-Kadya med i opröret og dem er vi ikke interesseret i at hjälpe på nogen måde,men så må vi pröve at udelukke dem på en anden måde.
Vi har selv väret meget heldige at USA gik med i anden verdenskrig i Europa og ikke bare blev i östen og udkämpede deres kampe mod det japanske regime.
Var USA ikke gået med i Europa tror jeg at situationen havde väret helt anderledes, Frankrig blev hurtigt löbet over ende og England havde så at sige intet militärt materiel, så de var også lige ved at blive löbet over ende, hvis ikke USA havde omlagt hele deres produktionsapparat til at fremstille fly,tanks, krigsskibe o.s.v. som blev sendt til England for at hjälpe, var England også löbet over ende, jeg tror at det var i sidste öjeblik at det skete.

Der kom så yderligere amerikanske soldater, piloter mm til i tusindvis, så det fik krigen til at vende.

Ja selv russerne fik militärt udstyr i massevis fra USA, for at kunne modstå presset fra Hitler.

Havde USA bare siddet på deres flade og set til, er jeg bange for at russerne havde overtaget Europa totalt og vi ville idag have väret en stat i det russiske herredömme, alle siger at USA bare önsker at väre politi for hele verden, jamen tänk på at et land stiller sit militär til rådighed og befolkningen i USA må finde sig i at mange af deres sönner bliver dräbte i disse uro zoner,jeg vil dog medgive at det nogle gange også har väret en dårlig lösning, isär når det gjaldt Vietnam, her skulle USA nok have holdt sig väk, selvom de var bange for at kommunismen skulle brede sig og de derfor ville hjälpe de mange der ikke var stemt for kommunismen.

I 1983 var jeg på ferie i Malaysia på en lille ö Pilau Tioman, bedre kendt fra filmen South Pacific, som Bali Hai, en morgen kom der en gammel fiskerbåd med 105 bådflygtninge, der havde väret länge undervejs, 5 var döde af törst og sygdom, men resten var ovenud lykkelige over at väre sluppet ud af Vietnam, jeg talte med flere af dem, de var lasede og magre men meget glade for amerikanerne som prövede at hjälpe deres land.
Jeg mener at det er en menneske pligt at hjälpe truede mennesker, men det mener du ikke?? Vi ser endog at udenrigsministeriet hjälper andengenerations danskere der frivilligt tager til mellemösten for at kämpe, nogle bliver fängslet fordi de er terrorrister, men selv dem pröver udenrigstjenesten at få lösladt, selvom de selv har bragt sig i denne situation.

Selvfölgelig skal vi undgå krige, det ville väre skönt hvis alt militärt udstyr kunne skrottes og omsmeltes til noget mere nyttigt, men det er nok en uopfyldelig önskedröm, sålänge vi har religionerne til at holde gang i krigene kan vi glemme alt om at nedlägge våbene.
Så lige en interessant svensk produceret tv udsendelse fra Yemen, en mand i Yemen der ikke havde mindst et automatvåben var ikke at betragte som en mand og du skal bäre dit våben hele tiden, her kan selv USA ikke väre med i vognen.

Jeg skal ikke på ferie i Yemen, men det er desuden mega svärt at rejse rundt i Yemen, du skal have en eller flere guider med hele tiden, og det skal väre en guide fra ejermanden af den mark du befinder dig på og de skal have $ 100 pr. dag pr. mand for at beskytte dig mod Al kadya og pirater.

go weekend med lidt ändrerede temperaturer.



_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16058 - 31/08/2013 13:36 Re: Et amerikaniseret uamerikansk land [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

”Du bryder dig ikke om at nogle lande opträder som beskytter af mennesker der er i klemme i en fjendtlig regering, som endog bomber sin egen befolkning og kaster med giftgas, det er jo desvärre noget der sker tit i mellemösten dagligt,måske ikke lige giftgasangrebene”.

- Håber ikke du tillægger dette nogen sandhed.

”Vi sender masser af penge for at hjälpe i underudviklede lande, vel vidende at de fleste penge havner i herskernes lommer,men at hjälpe militärt er en anden sag”.

- Dette er en anden historie, som tar udgangspunkt i vores velvilje og naivitet. Men det er vanskeligt at hjælpe fattige befolkninger i lande hvor økonomi styres af diktatorer og endeløs korruption. At der er stor mening i at I-lande yder hjælp til selvhjælp, er alle vestlige lande enige om. Det er svært at vide hvor disse penge egentlig havner, men tilliden til at de som tiltænkt havner hos den fattige befolkning, er usandsynligt, muligvis i militærmaskinen.

”Jeg kan til dels give dig ret i at det ikke er rigtigt at hjälpe militärt i mellemösten, thi de fleste oprörere har desvärre Al-Kadya med i opröret og dem er vi ikke interesseret i at hjälpe på nogen måde,men så må vi pröve at udelukke dem på en anden måde”.

- Hvad jeg sigter til er, at vi som befolkning såvel som verdenssamfundet i udgangspunktet forholder os med politiske virkemidler til Assads knusemaskine, at vore politikere ikke så snart US rasler med sablen, øjner chancen for disse populistiske skuespil med en krigsretorik der i stedet ender med at knuse muligheden for international samlingskraft. Det er svære situationer og derfor en balanceakt, men det er netop i slige situationer politikere må vise deres statsmandskundskaber. For det drejer sig jo i håbløse situationer for verdensfreden om at få samlet nationerne, ikke delt dem, så man udøver et maksimalt pres på diktaturer der slår så hårdt ned på egen befolkning med så frygtelige militære midler.
Man kan jo ikke regne med diktatorer der udelukkende har økonomisk vinding som formål for magtudøvelse, men man kan internationalt regne med hinanden, hvis man er enige om et fælles mål og midlerne til at nå det.
Så en ironisk tilgang til Helle med militærkalotten, synes jeg faktisk er på sin plads. Tænk hvis man i stedet fik splittet landet i en borgerkrig, hvorefter det ene land efter det andet bare trak sig fra ansvaret? Den slags er usympatisk, for at bruge et latterligt ord i den situation, men er dækkende med en reminder på dønningerne fra krigen i Irak. Man må virkelig vide noget om hvordan man praktisk håndterer situationen i et land efter militær indgriben, så man ikke efterlader befolkningen i en situation hvor millioner af mennesker tvinges til at udvandre til nabolandene for at overleve, for den situation har uoverskuelige konsekvenser. Blev jeg mere forståelig med disse ord? – jeg synes faktisk det er fortvivlende at se og høre politikere her i landet lege militærmagt, det må jeg sige. Og jeg synes afgjort ikke Anders Fogh kom ud af sin situation med flødeskum på næsen.

”Vi har selv väret meget heldige at USA gik med i anden verdenskrig i Europa og ikke bare blev i östen og udkämpede deres kampe mod det japanske regime”.

- Ja bestemt, krigen 39-44 var også en stor trussel imod USA’s fremtid og frihedsidealer. Her var man samlet politisk enige og stod med ryggen imod muren, der var ingen anden udvej end at kæmpe for friheden og egen overlevelse.
Vi har masser at være enige og fælles med USA om politisk set, der er tale om et politisk venskab med historisk baggrund, ikke et fjendebillede. Regimet i Syrien er bare et brandpunkt, fordi der i forvejen er så store uroligheden i mellemøsten. Det er ikke evnen til handlekraft i svære situationer USA mangler. Og jeg mener bestemt heller ikke at USA bare skaber krige i Europa og flygter, så langt fra.

Befolkninger rundt om i mellemøsten går sandsynligvis en længere periode i møde med voldsomme udfordringer og omvæltninger, hvor mangt et slag nok må udføres af befolkningen selv. Det betyder bestemt ikke at det internationale samfund skal se til imens mennesker knuses under hæmningsløse overgreb, som dem vi senest har været vidne til, men at mere demokratiske styreformer er befolkningens egen sejr og ansvar. Fra diktatur til demokrati er jo en politisk omvæltning på alle niveauer, og tar ufattelig lang tid, og jeg har tilgode at se et eksempel på et demokrati der fødtes uden indbyrdes uenighed i befolkningen selv, ja krige. I Syrien drejer det sig dog først og fremmest om massemord på egen befolkning, hvor det internationale samfund ikke gerne skulle ende med at få en samlet syrisk befolkning på nakken. For dér har vi da virkelig en krudttønde med terrorpotentiale, hvor uens fanatiske militante grupper har masseødelæggelsesvåben på ønskelisten.

”Selvfölgelig skal vi undgå krige, det ville väre skönt hvis alt militärt udstyr kunne skrottes og omsmeltes til noget mere nyttigt, men det er nok en uopfyldelig önskedröm”.

- Lad os lægge naiviteten på hylden Treram. Det drejer sig bare om at løse konflikter med bedste virkemidler og langsigtede politiske mål, i modsætning til det at skabe uløselige situationer der kan samle sig til hele mellemøsten.

”sålänge vi har religionerne til at holde gang i krigene kan vi glemme alt om at nedlägge våbene”.

- Netop islam som religion har jo været samlingskraften i denne region i århundreder. Verdenssamfundet må gribe ind militært i visse situationer, men det er nødvendigt at befolkningen i det pågældende land selv støtter sådan en indgriben, så vi netop ikke ser disse idiotiske idéer om ”religionskrig” sprede sig i mellemøsten og af tosser med en megafon i hånden.

” Så lige en interessant svensk produceret tv udsendelse fra Yemen, en mand i Yemen der ikke havde mindst et automatvåben var ikke at betragte som en mand og du skal bäre dit våben hele tiden, her kan selv USA ikke väre med i vognen”.

- Har set lignende, og det ryster os naturligvis i vores grundvold at se den slags. Men det viser tydeligt hvad der her er tale om: unge mænd med kun vand i hjernen, der anspores til at lege ”macho” fra lige så vandholdige. Adfærden minder iden grad om dyrs og opleves i fængsler på grænsen til Mexico, ja i Sydamerikanske lande, hvor narkobander styres af instinktiv overlevelse og dem der reelt tjener pengene sidder trygt og gerne med politisk magt udenfor ”habitatet”. Det er frygteligt at se hvordan mennesker ødelægges til kun dyriske mekanismer, når der virkelig er penge på spil, ja hvordan man gror ind i et sådant liv når man er uheldig at fødes netop dér.

”Jeg skal ikke på ferie i Yemen, men det er desuden mega svärt at rejse rundt i Yemen, du skal have en eller flere guider med hele tiden, og det skal väre en guide fra ejermanden af den mark du befinder dig på og de skal have $ 100 pr. dag pr. mand for at beskytte dig mod Al kadya og pirater”.

- Alene en ferie i Brasilien kan hurtigt blive sidste samba, desværre, for mage til smukt land skal man da lede længe efter. Men i bund og grund skyldes den slags kolossal fattigdom, som fastholdes af magthavere og hvor selv ordensmagtens indgriben er medvirkende til at skabe et skuespil af livsnødvendighed. Jeg skal ikke hverken til Yemen, Syrien, Jorden eller flere Sydamerikanske lande.

”go weekend med lidt ändrerede temperaturer”.

- Tak tak. Ja, jeg er jo i mit Es under disse temp. og nyder udsigten til et farverigt efterår.

mvh
Simon
Top Svar Citer
#16062 - 01/09/2013 08:24 Re: Et amerikaniseret uamerikansk land [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
gomoron Simon.
Nu har oprörerne i Syrien nästen fra starten af opröret råbt på hjälp ude fra og vel närmest fra amerikansk side, idet de jo så at oprörerne mod Gadaffi fik hjälp fra Nato side, hvor selv svenskerne deltog med fly.
Men nu ville ingen stille op fordi USA ikke var indstillet på at bekrige Assad, den amerikanske befolkning var trät at at skulle väre politimänd i mellemösten.

Dette har så väret medvirkende til at Al Kadyia m.fl. er kommet på banen og nu hjälper oprörerne, dette kunne muligvis have väret undgået ved en tidligere indsats fra Nato eller USA, så går man ind og hjälper nu, kan det väre at en islamitisk ledet regering bliver det endelige resultat og det er der vel ikke mange der önsker, men har verden så et valg, vi får se når nu de endelige resultater fra inspektörernes undersögelser kommer om et par uger, men det lader ikke til at Obama vil vente så länge.
Hvad det politiske angår, så ser du nu flere og flere toppolitikkere fra SF slutte op omkring Helle´s beslutning om at hjälpe med militär, så rent politisk er der vel et flertal for deltagelse, men det mener du er närmest en form af krigs liderlighed, forstår jeg dig ret??, noget som tit betegnes som så, men som jeg mener er en helt forkert opfattelse.

Fik lige en forsmag på efterårets snarlige komme, da vi gik en tur på Ångelholms flotte strande igår, det bläste en halv Pelikan og det föj med sand, så det blev desvärre kun til en kort tur, efter en indtagelse af herlig fiskeret i en havnerestaurant.



Redigeret af treram (01/09/2013 08:27)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16063 - 02/09/2013 08:40 Re: Et amerikaniseret uamerikansk land [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

”Hvad det politiske angår, så ser du nu flere og flere toppolitikkere fra SF slutte op omkring Helle´s beslutning om at hjälpe med militär, så rent politisk er der vel et flertal for deltagelse, men det mener du er närmest en form af krigs liderlighed, forstår jeg dig ret?”.

- Jeg mener, der må være en krystalklart mening med militær indgriben, et formål der indebærer sandsynliggørelsen for at befolkningen rent faktisk hjælpes og ikke længere undertrykkes af et militærdiktatur. Hvis resultatet blir, at den ene hensynsløse diktator bare udskiftes med en anden, da er vestlige lande blevet misbrugt politisk og økonomisk, og situationen for befolkningen vil være identisk med den foregående - halen har logret med vovse.
Man kan ikke ændre det faktum, at omk. 1500 mennesker forsvandt på grusom vis under den nuværende hensynsløse diktator, man kan forsøge at opløse regimet og overlade til befolkningen selv at indrette sig politisk og fx. med militær indgriben fra det internationale samfund. Sådan en operation koster rigtig mange penge, og jeg er af den mening, at et decideret diktaturskift med international hjælp, blot ville være betalt af vestlige skatteydere. Så hvis dét er udsigten, da må situationen løses med politisk pres fra et verdenssamfund der står sammen om klare politiske krav og hjælp, ikke med militær indgriben – og det er dette politikere betales uhyre summer for!

Når snakken falder på SF og resterne af venstrefløjen, da blir det en bitter dram, Treram. Lad os et øjeblik holde udenrigsministeren på nålen: en mand, der overfor befolkningen og før regeringsskiftet bedyrede standpunkter om fredelige løsninger parlamentarisk, ja som direkte gjorde grin med Anders Fogh, fordi han kastede sig i gruset for junior i USA. En mand med store sociale ambitioner på ikke mindst samfundets fattige og syges vegne, de unges og som ligesom Holger K. Nielsen var yderst kritisk indstillet overfor det EU der i stigende grad æder medlemslandenes suverænitet som selvstændige beslutningstagere på en længere række områder, men som altså rettelig er en mand, der når det kommer til stykket taler sin egen situations sag, når han omsider skal ansvare overfor vælgerne som ministeriel beslutningstager i det regeringssamarbejde han har sukket efter.
Den slags får nok én og anden på den tanke: sæt nu man anbragte Villy Søvndal i en hvilken som helst kontroversiel situation til den rette pris, ville hans sociale ambitioner og grundholdninger ikke også dér kunne købes for en slik? Spørgsmålet blir jo endeligt, hvorledes vælgere dog skal forholde sig til politikere der er så vægelsindede, at situationerne selv er bestemmende for deres grundholdningers værdi, hvilket vil sige at grundholdningerne aldrig får mulighed for at sætte situationerne i bestemmelse, men fremfor alt, hvilken tillid kan nogen vælger så tillægge sådanne politikere?
Du ka’ sådan set plukke rigtig mange MF’ere ud med samme udfald, resultatet vil iøjnefaldende være identisk: de repræsenterer ikke synspunkter vælgerne satte i højsædet, hvorfor de stemte på dem. De kan kort og godt ikke regne med dem. Og det uhyggelige kommer først frem, når den slags mennesker pludselig står i alvorlige situationer for fællesskabets fremtid, hvor de altid vil bukke og skrabe overfor autoriteter som fx. USA’s præsident m.m., nøjagtig som vi så Anders Fogh blive taget ved næsen. Også dengang havde jeg gerne set at operatører havde fået arbejdsro til at udføre deres arbejde og skabe solide konklusioner, før man tog drastiske beslutninger om masseødelæggelser i Irak. Kort og godt, jeg mener at politikere i alt for høj grad styres som marionetter på den internationale scene, fordi de simpelthen er for lette at rykke op ved rode – grundholdningerne er til salg, fordi de i realiteten bare er meninger der kan hives op ved rode og flyttes, når bare personen selv opnår et udbytte. Men det er farligt af mange årsager, ikke mindst for et lands fred og fremtid, når det er repræsenteret af den slags mennesker, som vi fx. så det med Bush junior.

Ja, nu går vi langsomt efteråret i møde, tiden hvor alt der blomstrede og kælede for synsindtryk og næser langsom dør igen, og hvor vindjakker skal frem for at holde regn og rusk fra kroppen. Alligevel er jeg rigtig glad i efteråret og blir rent faktisk skide lykkelig af transformationens farvesmæld, hvor også duften fra skovbunden gir et ordentligt kick i nervebanerne – og så er der jo udsigten til de varme boller og kakao, når vi kommer hjem fra gåturene hvor den klare luft fik rusket godt ud i røgfyldte lunger. Jeg holder også rigtig meget af vinteren, særlig de vinterdage der byder på høj blå himmel med stærk sol; så er afstanden til lykken allerkortest – nåh ja, hånd i hånd og fred i huset gør da sit, ikke mindst at se gamle film som ”Julia” (med Vanessa Redgrave, Jason Robberts og Jane Fonda), ligesom jeg altid må se Bergmans ”Fanny & Alexander” i den søde juletid – såh, sommertiden er god af mange årsager, man ka’ jo ikke kimse ad vimsemåse i korte skørter, men efteråret og vinteren står nu mit hjerte nærmest. Enhver årstid har sin charme; jeg ville aldrig bytte med de sydøstlige vejrforhold, hellere bo nordover, som fx. Norge eller Sverige. Danmark synes jeg desværre er blevet ødelagt gennem de seneste 30 års økonomiske vanvid, dikteret fra Christiansborg, som i særlig grad er gået udover små børns fremtids- og menneskesyn, for ikke at snakke om boligmarkedet. Så det har været trist for mig at se hvordan politikere i stigende grad har værderet og ligefrem ødelagt menneskers liv ved kun økonomiske kalkuler som værdisyn, fra hvilke langsigtede overordnede politiske grundsyn måtte vige, og er alvorligt bange for at vi nu har fået en samling krigsliderlige kamphøner og haner i kurven, som én af de utallige måder hvorved de ka’ profilere sig på det internationale markeds stillinger, det må jeg sige...;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (02/09/2013 09:29)
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Anonym
23/04/2024 08:15
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
22/04/2024 22:41
Vigtige præciseringer
af Anonym
22/04/2024 16:51
FEJL VED TRÅDENS OVERSKRIFT?...
af Anonym
22/04/2024 16:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Arne Thomsen
21/04/2024 22:10
Nyheder fra DR
Beboere må kun pakke håndbagage, når ..
23/04/2024 08:11
Minister inviterer kendte forfattere ind..
23/04/2024 08:04
Borgmester vil have advokatundersøgelse..
23/04/2024 08:02
Belgisk mand frikendt for spritkørsel p..
23/04/2024 07:49
Forældre i Nyborg kræver undersøgelse..
23/04/2024 07:46
Nyheder fra Religion.dk