annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15644126
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379063
Et andet syn 1988526
Jesu ord 1521841
Åndelig Føde 1509481
Galleri
Brand i 10kV transformerstation
Hvem er online?
0 registrerede 215 gæster og 34 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#14978 - 26/02/2013 18:20 Ydmyghed er stolthed.
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Og findes derfor slet ikke. Ydmyghed er en illusion.

Ydmyghed er stolthedens modsætning og derfor et og det samme som stolthed.

Ydmyghed findes slet ikke.

Derimod findes dette, ikke at tage sig selv højtideligt.

Men det er ikke ydmyghed. For ydmyghed er stolthed, forfængelighed.

Forstår du denne, egentlig ganske enkle og indlysende udtalelse, så banker du på Himmeriges dør.

Det er sikkert og vist. smiler
Top Svar Citer
#14989 - 27/02/2013 12:09 Re: Ydmyghed er stolthed. [Re: Michael]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
jeg er ret enig med dig i dine kritiske betragtninger over ydmyghed. Ydmyg overfor hvad og ja overfor hvem?

Angående selvhøjtidelighed, vil jeg sige at en vis forfængelighed her kan være bedre end slet ingen. Selvrespekt er nok et mere passende begreb, størrelse, at kigge på. Manglende selvrespekt, gør at folk ofte lader sig køre rundt af andre mennesker, der dominerer og kujonerer dem. Omkring manglende selvrespekt finder vi det kendte forhold igennem tiderne at kvinder i ægteskab og ansatte i virksomheder underkaster sig personer med psykopatiske træk. Ja vi ser desværre lignende uheldige tendenser her på trosfrihed, hvor der er personer der i den grad mangler selvrespekt og moralsk civil courage til at gøre op med og sige fra overfor grove manipulationer, intimideringer, latterliggørelse, og ringeagtelse. En del af mobbekulturen er at der er et stort flertal der passivt ser til og ikke tør gøre op med den eller de personer der konstant intimiderer og mobber andre.

Det er mig en gåde at vi her på stedet finder os i dette fra en bestemt person. Ja det er mig en gåde at vi ikke i fælles front kan samle os og fortælle vedkommende at nu orker vi ikke mere fra hans side af. At vi to og arne gør oprør overfor vedkommende bamse er ikke nok, sålænge dem han intrigant har allieret sig med ikke tør sige ham imod, vil han fortsætte ufortrødent, som det foregår i skolerne (institutioner og arbejdspladser) overalt i danmark. At være medløber eller passivt at se til, er det mest foragtelige af alt i moralsk henseende, og det einstein frygtede meget mere end at der var mennesker der kunne finde på at begå overgreb imod andre.

Nogle af disse passive mennesker her på stedet der bare ser på, uden at turde højlydt sige fra overfor personen der dominerer os og intimiderer os, skammer jeg mig lidt over at være i selskab med. Vi kommer ikke mobning, dominans og intimideringer, latterliggørelse og ringeagt, til livs før alle tør sige fra overfor det.

Er det slet ikke gået op for manden at det her er en debatside? Hvor det er bolden i spil det drejer sig om og ikke personerne der skal domineres, forfølges og dækkes op hele tiden og intimideres, latterliggøres og ringeagtes. Bamse dominerer totalt det samlede billede, vindue, portal, her på trosfrihed, han er dominerende og intimiderende over os alle, selv sine venner får samme tur på blot en mere subtil måde. Men hvor må det være ubehageligt at tilhøre hans venskab, for det er på betingelser og som gidsel i et ondskabets intrigant spil at man er fundet et værdigt middel, nyttig idiot, som ven.


Nå tilbage til den sunde selvrespekt vi alle står og mangler om vi en dag skal komme mobbekulturen til livs, her på stedet og alle andre steder. Tillich skriver:

Citat:
Det er på høje tid, vi afskaffer den teologiske uvane at rette et moralsk indigneret angreb mod alle gloser, hvor stavelsen "jeg" eller "selv" optræder. Selve den moralske indignation ville ikke eksistere uden et centralt subjekt og en ontologisk affirmation.

Den teologiske påstand om, at ethvert menneskes sjæl er af uendelig betydning, er en konsekvens af jegets ontologiske affirmation som netop dette udelelige, uerstattelige jeg. Det kan kaldes "mod til at være sig selv".
Jeget er et jeg, alene fordi det har en verden, et kosmos, som det hører til, og som det samtidig er forskelligt fra. Jeget og verden vekselvirker; det samme gør individualisering og participation




Uden selvrespekt, ego-self respect, og mod til at være sig selv, også overfor autoriteter og overjegs figurer og folk med psykopatiske træk, vil vi aldrig kunne komme vold og mobning til livs. Dette kollektive ansvar og ja ikke mindst skyld, måtte tyskerne som folk stort set tage på sig, og vi der kender historien burde være mere modige nu end nogensinde før i historien, til at udvise civil courage, moralsk mod. Lad os begynde idag, på stedet her, og i samfundsdebatten og den politiske diskussion og ude hvor vi færdes blandt vore medmennesker. Og istedet for floskler, unuancerede synspunkter, og retorik der dæmagogisk forfører os, lad os så dog for pokker gennemtænke og analysere tingene, frem for at lade os forføre af politisk retorisk ekstremistisk propagande som nu ses her på trosfrihed. Fremført af hvem, ja hvem tror I?


mvh HansKrist.

PS:

to ting må vi gøre:

1):

holde bamse fast på at vi er her for at debattere med hinanden og ikke for at dominerer, konstant personforfølge (sidde på nakken af hinanden), intimiderer, latterliggøre og ringeagte hinanden. Vi må bede bamse stoppe denne sin forfejlede aktivitet på stedet. Hvis bamse så inderlig endelig vil bevise at et andet menneske er en religiøs fantast eller mindre begavet, da må han argumentere for forholdet, så vi får lejlighed til at svare igen på det skudsmål der hele tiden hagler ned over os.

2):

vi må som thomas og arne var inde på det, fortsætte med at debattere seriøst og konstruktivt og frit (utvungent) med hinanden, til trods for at en eller flere mere er interesseret i at latterliggøre os (intimidere og ringeagte os) ud fra at vi skal fremstilles i deres lys og skydes en masse i skoene, frem for konstruktivt at debattere seriøst tekstnært og kritisk interessant med os, så det åbner frem for at lukke ned alle emner, spørgsmål, problemstillinger der tages hul på. Bamse og simones tagen patent på "mening og sandhed", den rigtige forståelse, var ved at kvæle os her på trosfrihed, pludselig var der ingen der havde lyst til, mod på, at debattere. Vi kunne ikke længere frit og utvungent debattere om alt mellem himmel og jord, mellem dyr og menneske, natur og bevidsthed/ånd etc etc, altsammen noget der ellers ville kunne berige trosfrihed og gøre det her til et sindssygt spændende sted at være og drøfte med folk.

Vi kunne ikke med den debattone og stil der var på stedet få lov at opleve og erfare hvordan kommunikationen mellem mennesker, via word kunne skabe world for os.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce


Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 00:00
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
17/04/2024 19:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
17/04/2024 13:26
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
Skadet Brøndbyprofil misser resten af s..
18/04/2024 10:34
Danish Crown opretter 100 nye stillinger..
18/04/2024 10:18
To personer anholdt for at planlægge sa..
18/04/2024 10:16
Politiet: Flere veje i indre København ..
18/04/2024 10:04
Procedurer tjekkes på museer i Odense e..
18/04/2024 09:24
Nyheder fra Religion.dk