annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15532982
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372074
Et andet syn 1980581
Jesu ord 1518197
Åndelig Føde 1464857
Galleri
Delfin i Aalborg Nørresundby
Hvem er online?
0 registrerede 228 gæster og 259 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 14 af 15 < 1 2 ... 12 13 14 15 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#14877 - 20/02/2013 10:25 Re: Menneskets ulidelige snæversyn. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Tilføjelse:

Jeg bliver mere og mere tilbøjelig til at tro, at "den lille djævel" taler sandt, når han hvisker mig i øret: "De har slet ikke nogen livsanskuelse." blinker

Arne.
Top Svar Citer
#14878 - 20/02/2013 10:46 Re: Menneskets ulidelige snæversyn. [Re: Arne Thomsen]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Professor Vincent F. Hendricks, som Arne tidligere har svinet til, fordi han ikke kunne give Arne ret i hans påstande, skriver i en anden debat:
Citat:
En trold, ud over at være et væsen fra fortællinger og eventyr, er også betegnelsen for en person, der skriver provokerende, stødende eller ubehagelige indlæg på diverse af trolden udvalgte online-diskussionsfora - blot for at aflede debatten og skabe støj på linjen.

Trolde forstyrrer ellers fornuftige og seriøse erfarings- og meningsudvekslinger om alt fra hobbysysler til politiske standpunkter.

I modsætning til Arne, er jeg enig med professor Hendricks i hans synspunkter om, hvad en fornuftig og seriøs debat handler om. griner

Mvh

Ole Bjørn :o)

Top Svar Citer
#14879 - 20/02/2013 11:21 Re: Menneskets ulidelige snæversyn. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland

Så kan der vist ikke være megen tvivl tilbage - om at "den lille djævel" har ret smiler

Arne.
Top Svar Citer
#14884 - 20/02/2013 17:14 Re: Menneskets ulidelige snæversyn. [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Ole..

"Det fremgår vist tydeligt af både trerams, Simons og mine indlæg, at følelser ikke er fremmede for os, og vore livsanskuelser fremgår lige så klart af vore indlæg for enhver, der er "åben og uhildet" for, hvad andre mener".

- Arnes fokus på sit følelsesliv består i det problem, at han jo aldrig har haft solide argumenter til støtte for sine meninger om de guddommeligheder han har fyldt debatten med i samtlige år.
Der har i samtlige af hans indlæg luret et hysteri over snarlig kontakt med en kritik, du ser det konsekvent i hans forskrifter før meninger fremsættes, alias: ”nu ved jeg godt, at ateister ikke har følelser for (...), men vi er dog nogle mennesker tilbage med stor kærlighed til...osv.osv.”.
Det er simpelthen nødværge fra ende til anden, han forsøger bare at flytte læsers fokus fra selve meningsindholdet i kritikken til de følelser af afsky han nærer til kritik af sine meninger. Derfor er det så vigtigt for ham at fortælle alle og enhver, at han skam har følelser for sine meninger – at han tydeligvis er helt uden argumentationskraft, skal han nok lade være med at tale for meget om..;)

Se komikken i tragikken Ole, her har du en debattør der oplever en grænseløs irritation over at se sine meninger imødese stærkt opløsende argumenter, og i stedet for at flytte fokus fra den snævre synsvinkel og dermed udvikle sig, vælger han gang på gang at afvise kritikken ved at flytte fokus fra selve evidenskravene over til hans behagelige følelser for meningerne. Han ku’ sådan set lige så godt ha’ skrevet: kære uvenner, ser i da ikke hvor jeg lider, har i ingen medfølelse med mig? Da han så ikke oplever den store medlidenhed fra os, konkluderer Arne så rask væk at ateister er et pak uden følelser! ;)

Han forstår simpelthen ikke, at det overfølsomme egentlig står i vejen for det helt almindelige i at være et følsomt menneske, at følelser slet ik’ ka’ bruges som argumenter for de dårligt eller decideret ubegrundede meninger han fremmer. Så vi er sådan set bare inviteret til et psykologisk drama, som imidlertid ikke er et særlig elegant et af slagsen, og må vel bare vente til vor lille ”Arne Andronicus” her igen får lidt greb i sig, så vi atter ka’ prikke lidt til de guder der rasler med sablerne i den følsomme kulisse. Forresten må guderne vel vide om de frygtelige ateister stadig er med i ”agnostikerens” lille aftenbøn...hmm (?) ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (20/02/2013 17:15)
Top Svar Citer
#14886 - 20/02/2013 19:06 Re: Menneskets ulidelige snæversyn. [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
- fortsat...

”Alligevel bliver vi gang på gang skudt i skoene, at vi "er rationalistiske materialister, og derfor kun anerkender fornuft og det materielle" og at vi "mangler en dimension i vores tilværelse.".

- Som ofte sagt: selvfølgelig er jeg materialist, hvordan ka’ jeg være andet? At anse sig som materialist, indebærer dog ikke at nogen af den grund må afse betydningen af følelseslivet, forskellen er, at vi ikke argumenterer med fores følelser, og det er her Arnes mening er uden pointe og derfor mister sin betydning som argument, altså blot et tillæg af dårligt begrundede meninger fra den kant. .
Kritik af Arnes meninger er kun interessante, fordi de mangler relevans til det hans meninger skal beskrive, der mangler en sammenhængende fornuft, hvilket i sig selv er et kritikpunkt det ikke hjælper at føle en masse for/imod. Det klare spørgsmål til Arne har altid været: hva’ ska’ nogen bruge din mening til, hva’ ska’ den belyse? – det er i disse situationer, han blir overfølsom.

”Endnu en gang får vi så her at vide af Arne, hvad han ønsker trosfrihed skal være, og hans meninger står ikke til debat”.

- Han bruger som altid debatten som en opslagstavle for sine trosbekendelser, de tåler bare ikke et kritisk eftersyn, og kløjes man i vredesudbrud, ka’ det være vanskeligt at bevare fokus på glæderne ved den blinde overtro.
Arne har som andre mennesker en demokratisk rettighed til frit at indrette sit liv efter en hvilken som helst form for tro på guder, han har tilmed retten til frit at ytre sine trosbekendelser i det offentlige rum; helt uden at staten griber ind med sanktioner overfor ham. Det er præcis hvad trosfriheden og ytringsfriheden egentlig drejer sig om: at beskytte individet fra statslige overgreb – som så ofte er forekommet under enevældet, teokratier osv. Det er m.a.o. ikke indholdet i evt. meninger eller indholdet i evt. trosanskuelser han må udvise respekt overfor, men derimod selve frihedsidealet for alle mennesker. Det er præcis dette, Arne aldrig rigtig har forstået – og altså derfor vi tit ser ham kræve respekt for sine trosbekendelser, og altså med henvisninger til trosfriheden. Han har reelt misforstået sine rettigheder.

Og selvfølgelig havde i der tidligt satte jer ned og grundtænkte debatportalen her de gamle idealer i mundvandet, i vidste naturligvis en masse om forholdet mellem et sundt flow af kritik og en dynamisk udviklingsproces, som jo er karakteristisk for hele det vestlige samfund, og hvorfor? Jo, i oplevede alle på nært hold hvordan en elitær styring med et snuptag kunne afvikle en udviklingsproces. Det var ikke nyt og derfor ikke skræmmende, men det var bekymrende midt i en ismetid der ligesom gentog sig selv og som skabte refleksioner til skrækkelige tider som altid først i eftertiden er blevet begrædt, nemlig statsapparater og medieportaler som hæmmer individet med frygt og gør dem til divider, og af dén grund aldrig har kunnet andet end udvikle den overfølsomhed for kritik vi ser Arne og andre blev pers. ofre for. Det er bare et tragisk syn, andet er det ikke, og vi vil naturligvis aldrig kunne vende tilbage til samfundstilstande hvor frygten for kritik hæmmer mennesket i at udvikles og faktisk grundlæggende i at elske. Det besynderlige er derfor ikke at se Arne o.a. afreagere overfor kritik, men at se hvordan mennesker der ophøjer sig selv med idéen om de allerkærligste hensigter, egentlig slet ikke evner at gennemskue sig selv. Det er netop dét der er kernen, at man til sidst slet ikke gennemskuer sig selv...

Mvh og tak for fine pointer Ole!
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 14 af 15 < 1 2 ... 12 13 14 15 >


Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Kreml beder populært russisk socialt me..
28/03/2024 10:21
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Nyheder fra Religion.dk