annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15673949
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381190
Et andet syn 1990892
Jesu ord 1522914
Åndelig Føde 1520987
Galleri
Et kig ud af vinduet i Rødhus
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 204 gæster og 158 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 13 < 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#1461 - 16/07/2008 10:44 Re: Dagens Jesu ord til Thomas. [Re: ]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Hej kære Thomas.

Thomas, den eneste vej til forståelse, er den vej som fører sindet ud af konflikt, og ja, det er kun et fredfyldt sind der kan forstå. Når der er fred i sindet, så er det også muligt at kunne se klart.

Alt der tilsyneladende sker her i vores verden, er udelukkende et røgslør, som har til opgave at fastholde sindet i konflikt. Hvis du ser problemet som værende noget udenfor dit eget sind, så har du misforstået og misfortolket det budskab som Jesus formidler til dig, kære ven.

Og jo, det er dit eget sind der dømmer dem til døden Thomas, for det er dig der ser død som virkeligt, og det må så også være dig der har fordømt dig selv til en verden hvor synd, skyld og frygt bliver set som virkeligt.

Du kritiserer de kristne for at dyrke Jesus som en figur, men hopper i den samme fælde som de kristne, ved at du reagere på symboler(verden af form) som værende noget der optræder udenfor dit eget sind. Jesu budskab går i sin enkelthed ud på, at fortælle, at adskillelse er en illusion, og at eenhed er virkeligheden(Gud).

Alt du ser i verden Thomas, er blot symboler på det som sker i dit eget ubevidste sind, og så længe du ikke forstår hvad årsagen er til det du oplever, så længe vil du også lade dine ubevidste ideer og overbevisninger fastholde dig i en verden hvor lidelse, død, had, hævn, skyld, vrede, frygt osv, fremtræder som noget der, ja, opleves meget meget virkeligt.

Det du dømmer, det vil også give dig en oplevelse af, at det er meget meget virkeligt, selvom det i sin inderste kerne, blot er en illusorisk tanke om adskillelsen fra din sande Kilde, Gud.

Der er et meget simpelt kriterium som Jesus giver for at kunne skelne imellem det virkelige og det uvirkelige:

Alt, hvad der er sandt, er evigt og kan ikke forandre sig eller forandres. Ånd er derfor uforanderlig, fordi den allerede er fuldkommen, men sindet kan udpege det, det vælger at tjene. Den eneste grænse, der sættes for dets valg, er, at det ikke kan tjene to herrer.

Hvis du har en ide om, som du har givet udtryk for, at sandheden er noget stof i vores univers, så tager du også udgangspunkt i, at sandheden er i vores univers af tid og rum, og da alt i universet ændre sig, så må sandheden jo også ændre sig.

Sandheden er i det rette-sind, hvor Helligånden og Jesus også er, og spørgsmålet er at komme tilbage til sit rette-sind, hvor det er muligt at hører stemmen for Gud, og lade sig vejlede af denne stemme.

For at komme tilbage til det rette-sind, så må det læres, at tage det fulde ansvar for alt som ses, og tilgive det, for tilgivelse ophæver alt det som ikke er virkeligt, eller ja, alt det som ikke kommer fra Gud.

Jesus og sandhedens ånd, kan kun komme ind i bevidstheden hos det sind der er villig til at tilgive alt, og ligesom alt andet, så skal det forståes på årsagsplanet, altså det mentale-plan.

Meget af det Jesus har sagt er blevet fordrejet og forvrænget af menneskets ego, og ja, det kræver virkelig at kunne skelne imellem det sande og det falske, for at kunne se hvad der virkelig kommer fra Jesus, og hvad der kommer fra menneskets ego.

Som Jesus siger:

Kend det, som er foran dit ansigt; og det, som er skjult for dig, skal blive åbenbaret for dig; for der er intet skjult, som ikke skal blive åbenbaret.

Det, der er foran dit ansigt, er illusion, og Guds Rige - som tilsyneladende er skjult - vil blive åbenbaret for dem, der af Helligånden lærer den enestående måde at tilgive det på, der er foran dem, ligesom Jesus gjorde. Til sidst vil vi alle blive eet med Jesus, og der vil intet være tilbage end vores sande glæde i Himmeriget. Men kære Thomas, det er ikke alle der er parate til at praktisere den form for tilgivelse som Jesus gjorde, og ja, sådan er det bare. Men tiden vil komme for alle, for det er Guds Vilje. Amen.

Prøv at husk på, at Jesus tilgav de som slog ham ihjel(men han vidste jo godt han ikke var den krop disse mennesker tilsyneladende troede de slog ihjel), og hans budskab og hans lektion til os var, at vi fulgte ham i denne samme kompromiløse og betingelsesløse tilgivelse og kærlighed.

Hvis du forstår hvad Jesus taler om, så forstår du også, at handling altid har sit udspring fra tanke-planet, og valget altid består imellem egoet eller ånden i vores sind. Det er jo ikke uden grund, at Jesus fortalte at vi skulle lytte til sandhedens ånd, og lade os vejlede af den kærlighed som den vidner om.

EKIM er et fuldstændig ikke-dualistisk tankesystem, hvilket vidner om den ikke-dualistiske virkelighed som er alt livs sande natur. Alt som ikke er af Gud, skal kun forståes som symboler og metaforer. Det EKIM handler om, er, at lade Jesus(eller Helligånden hvis man har lettere ved at acceptere denne tanke), helbrede ens ubevidste skyldfølelse og vende tilbage til Himlen gennem tilgivelsens dynamik, som udnytter de umådelige kræfter, der ligger i sindets natur til at vælge.

Som Jesus siger:

Dette er et Kursus i træning af sindet.

Og:

Et utrænet sind kan intet nå.

Og ja, gå ikke på kompromi hvor dualitet spiller en rolle. Det er meget meget enkelt, men der er ingen der har sagt det skulle være let. smiler

Håber du har det godt min ven.

Kærligst Jan.





Top Svar Citer
#1467 - 16/07/2008 14:21 Re: Dagens Jesu ord til Thomas. [Re: ole bjørn]
Thomas
Uregistreret

Hvad består din udfordring af denne gang?

Eller din 'påvisning'?!

Top Svar Citer
#1468 - 16/07/2008 14:26 Re: Dagens Jesu ord til Thomas. [Re: ]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Mit Jesu ord er skam ingen udfordring, Thomas, men en opfordring.

Drik, Thomas, drik. Vinen er Jesus hjerteblod, så følg hans opfordring og drik.

Mvh

Ole Bjørn ;)

.
Top Svar Citer
#1469 - 16/07/2008 14:30 Re: Dagens Jesu ord til Thomas. [Re: serotonin]
Thomas
Uregistreret

Du skrev, Jan:

"Disciplene spurgte ham: Vil du, at vi skal faste? Hvordan skal vi bede? Skal vi give almisse? Hvilken spiseregel skal vi overholde? Jesus sagde: Og når I drager til et hvilket som helst land og vandrer i egnene, og folk tager imod jer, så spis det, som de sætter for jer! For det, som kommer ind i jeres mund, vil ikke gøre jer urene; men det, som kommer ud af jeres mund, det vil afsløre jer."

Hvor har du dette citat fra?

Så vidt jeg kan se, så er det en kombination af to forskellige Jesus-ord, nemlig:

6
Hans disciple spurgte ham og sagde til ham: "Vil du, at vi skal
faste, og hvordan skal vi bede? Skal vi give almisse, og
hvilken spiseregel skal vi overholde?"
Jesus sagde: "Lyv ikke, og gør ikke det, som I hader, for alt
er åbenbaret for himlen. For der er intet skjult, som ikke skal
blive åbenbaret, og der er intet tildækket, som skal forblive
uden at blive afsløret."

14
Jesus sagde til dem: "Faster I, vil I synde, og beder I, vil
man fordømme jer, og giver I almisser, vil I handle ilde mod
jeres ånd. Og når I drager til hvilket som helst land og
vandrer i egnene, og de tager imod jer, så spis det, som de
sætter for jer! Helbred de syge iblandt dem! For det, som
kommer ind i jeres mund, vil ikke gøre jer urene; men det som
kommer ud af jeres mund, det vil gøre jer urene.

Men hvis du lige vil kildehenvise, så vil jeg blive glad.

--------------------------------------------------------------

"Thomas, den eneste vej til forståelse, er den vej som fører sindet ud af konflikt, og ja, det er kun et fredfyldt sind der kan forstå. Når der er fred i sindet, så er det også muligt at kunne se klart."

Den eneste vej til forståelse er - som Jesus selv siger (tror du ham IKKE, Jan?!) - at vi holder hans bud og lever et retfærdigt liv, hvor vi elsker og gør godt!

"Alt der tilsyneladende sker her i vores verden, er udelukkende et røgslør, som har til opgave at fastholde sindet i konflikt. Hvis du ser problemet som værende noget udenfor dit eget sind, så har du misforstået og misfortolket det budskab som Jesus formidler til dig, kære ven."

Hvis du udelukkende ser problemet som en illusion, så har du misforstået Jesu budskab, Jan! Verden er virkelig, smerte og lidelse er også virkelig. Men mange forsøger at løbe fra livet og virkeligheden ved at bilde sig ind, at den ikke eksisterer... ofte kan man spore denne adfærd tilbage til en dyb smerte og sårethed tidligere i deres liv.

"Og jo, det er dit eget sind der dømmer dem til døden Thomas"

På ingen måde. Det er kødspiserne, som sørger for, at industrien, hvor dyr bliver lemlæstet og dræbt, kan fortsætte.

At du gerne vil fortsætte med at æde kød og vaske din samvittighed ren ved at påstå, at dyrene overhovedet ikke lider, fordi 'lidelse er uvirkelig', dét må du sandelig selv stå til regnskab for.

"EKIM er et fuldstændig ikke-dualistisk tankesystem"...

Som udnytter folks smerte og bilder dem ind, at intet er virkeligt (så kan man vist ellers tale om fortrængning!!!).

Problemet er, at disse mennesker samtidig bliver følelseskolde over for andres lidelser - som du selv så effektivt viser her, Jan. For nu bliver det pludselig ligegyldigt at redde jordens uskyldige væsener fra lidelsens og dødens kval på farmene og slagterierne, 'for de lider jo slet ikke, ifølge ekim, næ nej, deres pinsler er bare en illusion, så lad os fortsætte med at torturere dem!'.

FØJ!
Top Svar Citer
#1470 - 16/07/2008 14:33 Re: Dagens Jesu ord til Thomas. [Re: ole bjørn]
Thomas
Uregistreret

Jamen, jeg drikker skam!

Fra Joh.

Så kom jøderne i voldsom diskussion med hinanden og sagde: »Hvordan kan han give os sit kød at spise?« Jesus sagde til dem: »Sandelig, sandelig siger jeg jer: Hvis ikke I spiser Menneskesønnens kød og drikker hans blod, har I ikke liv i jer. Den, der spiser mit kød og drikker mit blod, har evigt liv, og jeg skal oprejse ham på den yderste dag.

Igen fra Joh. da disciplene ikke forstod, hvorfor han havde sagt sådan.

Mange af hans disciple, som hørte det, sagde nu: »Det er hård tale; hvem kan holde ud at høre på det?« Men Jesus vidste ved sig selv, at hans disciple skumlede over dette, og sagde til dem: »Forarger det jer? Hvad så, hvis I ser Menneskesønnen stige derop, hvor han var før? Det er Ånden, som gør levende, kødet gør ingen gavn. De ord, jeg har talt til jer, er ånd og liv.

Så, ja, kære Ole - drik du også! Drik af hjertets fryd!
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 13 < 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 >


Moderator:  Arne Thomsen 
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Anonym
23/04/2024 08:15
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
22/04/2024 22:41
Vigtige præciseringer
af Anonym
22/04/2024 16:51
FEJL VED TRÅDENS OVERSKRIFT?...
af Anonym
22/04/2024 16:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Arne Thomsen
21/04/2024 22:10
Nyheder fra DR
EU-politiker brugte rødt kort og svinge..
23/04/2024 11:00
Migrantbåd forliser i Den Engelske Kana..
23/04/2024 10:53
Detailhandlen i kovending: Nu tror butik..
23/04/2024 10:36
Russisk droneangreb på Ukraine sårer n..
23/04/2024 09:59
Assistent for tysk EU-parlamentariker er..
23/04/2024 09:54
Nyheder fra Religion.dk