annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15538991
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372510
Et andet syn 1980929
Jesu ord 1518467
Åndelig Føde 1466259
Galleri
Trankebar år 1985
Hvem er online?
0 registrerede 505 gæster og 226 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#13916 - 16/10/2012 20:24 Her er beviset på koranens lærdom.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Den muslimske befolkning har ialt kunnet stille med 7-syv Nobelpristagere, ud af en samlet befolkning på ca.1,3 mia, den jødiske befolkning har til sammenligning kunnet opvise 129 Nobel pristagere ud af en befolkning på 13 mio.

Skulle muslimerne have det samme antal i forhold til befolkningsantallet skulle de kunne opvise 12.900 imod de sølle 7 de kan fremvise, så muligvis er dette et bevis på at man ikke skal følge den "videnskabelige" koran.
Desuden er en af de muslimske Nobelpristagere pædofil, homoseksuel massemorder-- yndigt.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13920 - 17/10/2012 07:50 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: treram]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Svaret på forskellen mellem jøder og muslimernes intelligens skal muligvis findes allerede i skolerne.

En fynsk kvindelig skoleder er blevet meldt for racisme, fordi hun i forbindelse med formaningen af nogle børn der bl.a. grinede af hende sagde: Jeg er så skidetræt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen.

En far til en af drengene der var med til at ødelægge undervisningen meldte skolelederen til politiet for racisme.

Skolelederen blev indkaldt til møde med skoledirektøren for Fyn, som mener det var en stor brøde.

Politiet mener ikke det juridisk er en grov sag, men jurister skal nu vurdere om sagen skal for retten.

Det er ikke noget nyt med at muslimerne ødelægger undervisningen for de der meget gerne vil følge undervisningen og nu skal der så smides flere penge ud til at føre sagen i retten, fordi nogle muslimer mener de er blevet trådt over tæerne, i stedet for skulle de hellere koncentrere sig om at opdrage deres uvorne unger, der ikke på nogen måde respekterer de kvindelige lærere.

Min thailandske viv gik i skole i 3 år for at lære svensk, hendes klasse bestod af et flertal af muslimer, nogle polakker, thaier, slovakker og enkelte andre. Alle lærerne var kvinder.
De muslimske elever som alle var mellem 20 og 50, var i stand til at ødelægge undervisningen i en sådan grad at min viv og mange andre blev stiktosset på dem, men lærerne turde ikke sige noget, men de ikke muslimske elever kunne ikke holde mund og sagde noget til dem.
Nu går min viv på et undersygeplejerske kursus, hvor der også er mange muslimer både mænd og kvinder og her gentager seancen sig, de muslimske elever ødelægger undervisningen med støj og ballade,utilfredse med mange ting de får fortalt rent fagmæssigt om bl.a. sex, eller viser anatomi billeder for at forklare div.sygdomme, det vil de slet ikke høre eller se på og går deres vej under stor ballade, de andre elever siger nu noget til dem, lærerne tør jo ikke, her i Sverige må man næsten ikke engang sige:muslim, det er ikke intelligensen der trykker muslimerne men islam.
Så det giver måske et fingerpeg på, hvorfor der er så få muslimske Nobelpristagere.





Redigeret af treram (17/10/2012 07:54)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13926 - 17/10/2012 13:12 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram

"En fynsk kvindelig skoleder er blevet meldt for racisme, fordi hun i forbindelse med formaningen af nogle børn der bl.a. grinede af hende sagde: Jeg er så skidetræt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen".

- Læste netop dette, og tænkte hvor slående det er at se mennesker der selv vælger at kalde sig for "muslimer" her i landet, blive så forarget over fællesbetegnelsen udråbt af en frustreret lærerinde der bare gerne vil ha' ro i undervisningen, hvorefter farmand og sikkert i dyb tiltro til sin podes sandfærdighed, fluks melder lærerinden til politiet for racediskrimination.
Blir man overfølsom af at blive kaldt "muslim", også af lærerinder der vredt maner til ro, da må man fluks holde op med at identificere sig som muslim, og man er vel (forhåbentlig) også andet og meget mere end bare en muslim?

"Nu går min viv på et undersygeplejerske kursus, hvor der også er mange muslimer både mænd og kvinder og her gentager seancen sig, de muslimske elever ødelægger undervisningen med støj og ballade,utilfredse med mange ting de får fortalt rent fagmæssigt om bl.a. sex, eller viser anatomi billeder for at forklare div.sygdomme, det vil de slet ikke høre eller se på og går deres vej under stor ballade, de andre elever siger nu noget til dem, lærerne tør jo ikke, her i Sverige må man næsten ikke engang sige:muslim, det er ikke intelligensen der trykker muslimerne men islam".

- Den er jo gal allerede dér hvor man lærer sine børn at indrette sig efter moralske islamiske doktriner fra tidlig middelalder. For etiske og moralske konventioner i vestlige lande, ændres jo vedvarende og da må børnene selvfølgelig ha' de nødvendige værktøjer og dermed muligheden for at kunne udvikle sig sammen med deres jævnalderne. Får de ikke denne mulighed, da vil de skille sig ud og netop blive stærkt overfølsomme over påvisning af denne anderledeshed, som jo er forældrenes ansvar.
Forældrer med troen på islam, må indse at deres tro ikke er interessant i undervisningssituationer m.m., og at omverden ikke ka' indrette sig efter den slags.

mvh
Simon
Top Svar Citer
#13931 - 17/10/2012 17:47 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Simon.

Nu er jo ikke første gang vi hører at unge muslimske skoleelever har generet deres klasser og især når det er kvindelige lærer, kvinder som de fra barnsben har lært ikke at respektere overhovedet, det er jo islam i en nøddeskal, en samling uintelligente idioter, der ser kvinden som et stykke kreatur, de kan skalte og valte med som de vil.

Far til en af de muslimske drenge, har nu stillet krav om at skoleledelsen fratræder, så vil han trække sin anklage tilbage, jeg håber ikke de fratræder men kører linien helt ud, han sagde desuden at der var gået så lang tid, så han mener at hvis der ikke snart sker noget, er han bange for, at børnene er af den opfattelse at det er i orden at tale nedværdigende om børn med muslimsk baggrund, selvfølgelig er det i orden at tale på den måde når det er hele den gruppe der nok er skyld i balladen, hvad der sker hvis politiets jurister ikke mener der er grund til at anlægge sag, må man så tage derfra, men drengene skal da ikke slippe fra deres ballade som små muslimske helte, de kunne blive forflyttet til en anden skole som straf, men det er man nok hunde bange for hos skoledirektøren for Fyn.
Man falder sikkert på knæ og undskylder i store vendinger, hvor pauvert.



Redigeret af treram (17/10/2012 18:13)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13937 - 19/10/2012 07:40 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Morn' Treram

"Man falder sikkert på knæ og undskylder i store vendinger, hvor pauvert".

- Ja, det at være "muslim" er jo en stor kulturberigelse, det må vi endelig ikke glemme ;)
En lærerinde der pludselig får nok af en værre jammer om "muslimske dyder" midt i timen, og derfor råber muhammed ned på jorden igen, har sikkert bare været guds gave til farmand derhjemme, som lige stod og manglede en pose pers. opmærksomhed - han sku' bare vide hvad vi her må lægge øjne til fra de selvkærlige trosonanister..;)

Den med at ville skabe debat ka' han glemme alt om, der har ikke været andet i 30 år. Det ka' blive for meget for enhver lærer, og slige situationer bør man ikke blæse ud af proportioner. Rigtigt ville ha' været, at farmand havde kontaktet lærerinden og fået en forklaring og god en snak. Havde den derefter stadig været helt gal med opmærksomhedsbehovet, ku' han vel ha' tilmeldt sig "skrål en sang" ell. "Dans til Clement", eller hvad den slags progr. nu hedder?

mvh
Simon
Top Svar Citer
#13939 - 19/10/2012 10:21 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Moron Simon.

"-ja det at være "muslim" er jo en stor kulturberigelse, det må vi endelig ikke glemme;)"

Det tror jeg heller ikke på vi får lov at glemme, de skal nok holde gryden i kog, med deres utilfredsheder med vort lille dejlige land.

Jeg læste så et andet sted at denne uheldige skoleleder, var en af de mest ansete skoleledere og har været et godt eksempel for mange andre.

Nu har faderen frafaldet anklagen, men regner stadig med at skolelederen bliver afskediget, altså han ønsker ikke sagen for en dommer, hvorfor mon ??? men regner med at hendes forsatte så bare afskediger hende, det er jeg nu ikke så sikker på, så kunne regionen få en stor erstatningssag at slås med, da hendes fagforening står 100% bag hende.

Om faderen så vil åbne sagen igen, vil tiden vise.

At muslimerne ikke kan se, at de er helt til grin med deres mange krav om både det ene og andet kan undre en, den koran er sandelig skyld i megen ballade, for det er den de lever efter, påstår de jo hårdnakket, så se at få brændt skidtet, den er ikke værd at leve efter.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13946 - 20/10/2012 08:03 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: treram]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Ja så kom der en ny idiot på scenen, en læser ved navn Carsten Halvorsen på Fyn, har nu meldt skolelederen på Ejerslykkeskolen til politet for racisme, han har tidligere meldt Alex Ahrendtsen og Søren Espersen begge fra DF for racisme.

Han mener ikke at skolederen skal slippe godt fra hendes "racistiske" udtalelser, jo lad os bare afskedige alle de gode skoledere og lærere fordi de siger deres mening, man kan træde folk så meget over tæerne at de opgiver at optræde diplomatisk,
vi vil nok få flere af disse historier med muslimske børn der forstyrrer undervisningen, det viser sig at mange steder bliver problemet diskuteret på højt plan i skoleledelserne.

Vi mangler så at få besked fra politiets jurister om de mener sagen skal gå videre, hvis det sker vil der nok lyde et "ramaskrig" fra mange sider.

I tiden 1971 til juni 2000 er der blevet afsagt 10 domme og efter FN pålagde regeringerne at stramme op på racisme paragraffen er der fra juni 2000 og til april 2011 afsagt mere end 40 domme under denne paragraf.

Der er sagt og skrevet meget om racismeparagraffen, den knægter ytringsfriheden, er oprette for at beskytte "tyndhudede mindretalsgrupper" nu kan man nok ikke sige at muslimerne er en mindretalsgruppe, da de efterhånden udgør mere end 10% af befolkningen i Danmark og er stærkt stigende, men tyndhudede det er de og drengene er frække, de er oplært efter koranen og skal ikke respektere de vantro og kvinder.



Redigeret af treram (20/10/2012 08:05)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13949 - 20/10/2012 13:17 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

Ja, jeg så godt at en eller anden nu "kører sig selv af" på en afsluttet hist.

"Vi mangler så at få besked fra politiets jurister om de mener sagen skal gå videre, hvis det sker vil der nok lyde et "ramaskrig" fra mange sider".

- Ja, det er temmelig usandsynligt, årsagen til at farmand trak følehornene til sig var jo på forhånd givet. Men vi går aldrig tom for tullinger, der bruger enhver anledning til at pudse opmærksomhedsbehovet. Det ved både politi og anklagemyndigheden, som ikke har ressourcer til at pleje de moralsk overfølsomme, som derfor må pudse sig af på hinanden og gerne på facebook. Og det går jo også ganske strålende, dér ka' de sidde og gasse sig i indbyrdes selvforherligelse og harme, ved du ;)

"I tiden 1971 til juni 2000 er der blevet afsagt 10 domme og efter FN pålagde regeringerne at stramme op på racisme paragraffen er der fra juni 2000 og til april 2011 afsagt mere end 40 domme under denne paragraf".

- Ved du noget om antallet af anmeldelser?

"Der er sagt og skrevet meget om racismeparagraffen, den knægter ytringsfriheden, er oprette for at beskytte "tyndhudede mindretalsgrupper" nu kan man nok ikke sige at muslimerne er en mindretalsgruppe, da de efterhånden udgør mere end 10% af befolkningen i Danmark og er stærkt stigende, men tyndhudede det er de og drengene er frække, de er oplært efter koranen og skal ikke respektere de vantro og kvinder".

- Moralsk fanatisme indenfor religiøs dogmetro er jo en historisk feuilleton, en 'Tusind og en nat' der genfortælles til olielampen går ud.
Forhåbentlig forstår efterhånden de fleste forskellen mellem det nødvendige krav om respekt for individets ret til i frihed off. at kunne ytre sig (uden at få staten på nakken), og krav om respekt for indholdet i meninger man af forskellige grunde ka' favorisere. Men har man stadig intet forstået, er der trods alt hjælp at hente utallige steder.
Ignoranter med forkærlighed for teokratiet, men som alligevel gør brug af de demokratiske rettigheder, saver enten grenen de sidder på over eller er slet og ret for dumme til at erkende ferieopholdets ophør. Hvorfor tilbringe sit liv i frihed, hvis man nærer forkærlighed for en dikteret ufrihed? Så det er bare at rykke teltpælene op og skrive os et postkort..;)

Alt vel, Treram? - fandme fortrinligt efterårsvejr her med sol og kølig vind i kinderne. God weekend og keep up the goodies! ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (20/10/2012 13:19)
Top Svar Citer
#13955 - 22/10/2012 05:59 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Moron Simon.

Og sikken en skøn weekend, vi gik tur i skoven og samlede Kantareller i massevis, en flot skov hvor bladene lyste op i alle mulige farver og langsomt dalede ned ved hvert et vindpust.

Jeg har trasket lidt rundt på nettet for at finde ud af hvor mange anmeldelser til racismeparagraffen der er indgivet, det var desværre ikke muligt at finde noget tal på dette.

Men der var masser af læsestof og et meget sjovt punkt var: Hvilken befolkningsgruppe er beskyttet af racismeparagraffen??

1. Race - du er kaukasier ha ha
2. Hudfarve-du er hvid ha ha
3. Nationalitet- du er dansk ha ha
4. Etnisk oprindelse- du kommer fra Danmark ha ha
5. Tro- kristen, du tror på gud ha ha
6. Seksuel orientering- du kan lide piger ha ha
disse udtalelser er ikke racistiske, ingen vil sige noget til at blive benævnt som sådan, i forbindelse med dårlig opførsel af samme personer.

meeeeeen

1. Race- du er araber uha da da
2. Hudfarve- du er mørklødet uha da da
3. Nationalitet- du er palæstinenser- ok det går måske lige.
4. Etnisk oprindelse- muslim uha da da
5. Tro- islam, du tror på allah uha da da
6. Seksuel orientering- du kan lide mindreårige piger uha da da.
næsten alle disse udtalelser er racistiske og du vil blive tiltalt efter racismeparagraffen, hvis du bruger disse benævnelser i forbindelse med dårlig opførsel af samme personer

Jo det er ret så tydeligt at se hvilken gruppe der er mest tyndhudet og skal tages virkelig alvorligt, de er skunte til at spøges med, mærkeligt nok er vores fængsler overbefolket af netop denne gruppe og de kræver respekt ha ha.
De gør vore byer usikre med deres bander der skyder på må og få, de snyder vore systemer for skat og moms, de står for store dele af handlen med narkotiske midler, de er med i at kradse penge ind for " beskyttelse" af forretninger, jo de har da krav på respekt.

Jo, der er nogle politikere der har givet Danmark store problemer ved at lade disse mennesker rejse frit ind i vort ellers så delvis fredelige land, men nu er freden brudt.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13958 - 22/10/2012 13:17 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

"Jeg har trasket lidt rundt på nettet for at finde ud af hvor mange anmeldelser til racismeparagraffen der er indgivet, det var desværre ikke muligt at finde noget tal på dette".

- Nej, jeg ku heller ikke hitte antallet af faktiske anmeldelser på et år. Det skyldes, ifølge Lars Barfoed da han var justitsminister, at politiet kun efterforsker tilfælde af grovere art, men altså ikke holder rede på selve antallet der også afvises, fordi der ikke var rimelig formodning. Men tilsyneladende faldt antallet af politianmeldelser for racismeparagraffen fra 53 i 2005 til 29 i 2010.
Det kan enten betyde, at de samme anmeldere er kørt trætte i deres bestræbelser, eller at borgere generelt er blevet sprogligt bedre til at levere ”pænere” former for nedsættende bemærkninger om hinanden, men det er en morsom gummiparagraf.

Ser vi på hvad ECRI i maj 2012 foreslår – nemlig, at Danmark i kampen mod racisme forholder sig åbent til ratificering af den reviderede socialpagt artikel 19 til beskyttelse af vandrende arbejdstagere og familiemedlemmers rettigheder, hvormed man mener, at man hermed vil reducere antallet af ulovlig indvandring, fordi man derved fjerner incitamenterne til udnyttelse af arbejdskraft og uanstændige arbejdsforhold – ja, så ska’ man da virkelig være en politisk blind muldvarp for ikke at tænke sig til de virkelige følger, for da vil vi i Danmark med ratificering af den konvention være forpligtet til at beskytte enhver vandrende arbejdstager med social bistand, hvilket i og med at velfærdstaten da kommer yderligere under økonomisk pres, med stor sandsynlighed vil få de gummiagtige racismeanmeldelser til igen at eksplodere.
Faktisk ser det ud som om ECRI bestræber sig på ganske ædle formål, men med ringe forståelse for konsekvenserne af midlerne der tages i anvendelse. Stigende fattigdom skaber stor splid mellem trængte mennesker, og frustrationerne der afstedkommer kan resultere i stramninger af de i forvejen dårligt begrundede love og paragraffer, som ville få kedlen til at eksplodere. Tænk hvis mennesker fratages retten til at udtrykke deres frustration offentligt, at politiet også i demokratier sættes ind imod mennesker der samles på offentlige pladser osv. Vi har i forvejen tradition for at bygge netværker af uigennemskuelige love, og EU har ikke gjort det lettere, tværtimod. Kort og godt tænker man ikke langsigtet i ECRI heller.

"Jo det er ret så tydeligt at se hvilken gruppe der er mest tyndhudet og skal tages virkelig alvorligt, de er skunte til at spøges med, mærkeligt nok er vores fængsler overbefolket af netop denne gruppe og de kræver respekt ha ha.
De gør vore byer usikre med deres bander der skyder på må og få, de snyder vore systemer for skat og moms, de står for store dele af handlen med narkotiske midler, de er med i at kradse penge ind for "beskyttelse" af forretninger, jo de har da krav på respekt".

- Ja, jeg er bange for at netop dette er udtryk for en ringe forståelse for kulturhistorien i landet man tilflytter, at de dårlige sprogkundskaber forringer adgangen til den dybere forståelse af information. Det gør snakken om bedre udd. til en illusion og dermed idéer om fremtidig selvforsørgelse til en vits.
Ser vi på hvad vi med vores politik efterlader næste generationer, så er det faktisk enorme sociale problemer og stigende kriminalitet, og dette skyldes i stor grad at i forvejen trængte mennesker helt usynliggøres i beslutninger om hvor pengene skal bruges. Det er et kompliceret puslespil, og jeg er alvorligt bange for at man i sidste ende må indse, at idéer om mervækst, hele tiden at skrue produktionen op, ikke viser sig at være vejen frem. Vi er ved igen at splitte samfundet op i klasser, og med historien bag os burde vi med vore midler til forståelse vide bedre, men det ser det altså ikke ud til. Og her hjælper religiøse menneskers idéer om kærlige universer og guder ikke stort.

"Og sikken en skøn weekend, vi gik tur i skoven og samlede Kantareller i massevis, en flot skov hvor bladene lyste op i alle mulige farver og langsomt dalede ned ved hvert et vindpust".

- ;)
Det var satans, nå så du er ferm ud i svampene, så fint da. Det er en spændende verden, skovbunden, og man skal selvfølgelig passe på, men der er virkelig basis for at fornøje ganen.
Vi gik også skovtur og blev helt glade i efteråret, denne dejlige tid på året, farver der eksploderer, ja man blir bare glad ved synet, selv om det jo egentlig er "sommerens langsomme død". Hørte senere Vivaldi (med jøden! - hi hi) Itzhak Perlman, som jeg synes er den mest fremragende af dem alle.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (22/10/2012 13:22)
Top Svar Citer
#13965 - 23/10/2012 14:57 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: treram]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Sjov analyse, treram, og helt rigtigt set. Det er nemlig vore politikeres fejl, at vi har fået de problemer, for de har truffet deres beslutninger på basis af en række urealistiske idealer om, hvordan mennesker skal opføre sig.

Den største fejl var at give et stort antal mennesker fra en kultur væsensforskellig fra den danske opholdstilladelse, uden at forberede hverken indvandrerne eller befolkningen på det uundgåelige kultursammenstød.

De skulle have forberedt danskerne på, at vi af humanitære grunde måtte modtage nogle mennesker, der ikke havde danskernes tolerance og høje informationsniveau, og at vi derfor måtte bære over med, at de kunne have en del tilpasningsvanskeligheder.

Men endnu vigtigere var det at gøre det klart for indvandrerne, at prisen for at leve i vores land og nyde godt af dets goder var, at de skulle respektere vores demokrati, vore love og vores levevis, og ikke stille krav om nogen særbehandling, og at brud på vore love ville medføre udvisning og tab af alle rettigheder. Det respekterede de jøder og kinesere og vietnamesere, som indvandrede i Danmark, så derfor har vi ikke haft større problemer med dem.

Det accepterede også de mennesker, der var flygtet fra de muslimske diktaturer, så de gav os heller ingen problemer, selv om de fortsat beholdt en form for islamisk tro, men det krævede ikke noget større kendskab til islamisk fundamentionalisme at forstå, at det ville dets tilhængere aldrig acceptere, og at de blot ville danne parallelsamfund i vores midte med konstante konfrontationer som resultat.

Nu har vi problemet, og det vil bestå, så længe vi ikke vil tillade "blasfemi" og kritik af religion og en lovliggjort diskrimination af enhver person eller gruppe, der ikke respekterer demokratiets spilleregler.

I sidste instans er skylden vores egen, fordi vi selv har valgt et flertal af politikere, der ikke vil indse, at et multikulturelt samfund aldrig kan blive fredeligt, hvis man har love, der beskytter mindretals interesser på bekostning af flertallets. Det er direkte imod demokratiets grundtanke.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#13974 - 25/10/2012 10:57 Re: Her er beviset på koranens lærdom. [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Ole..

"Den største fejl var at give et stort antal mennesker fra en kultur væsensforskellig fra den danske opholdstilladelse, uden at forberede hverken indvandrerne eller befolkningen på det uundgåelige kultursammenstød".

- Det er jo dybest set menneskets egen opgave at sætte sig ind i livsomstændigheder forskellig fra kulturen man opvoksede i og levede under. Det er i den forbindelse en barnagtig forventning at stille en anden og mere fri kultur, at den må indrette og i mange tilfælde begrænse sig efter en religiøs vanetænkning i den kultur man forlod. En sådan forventning er jo heller ikke særlig forenelig med idéer om ære, idet det ærefulde må ligge i evnen til at omstille sig leveregler forskellig fra det vante. Det værste vestlige demokratiske samfund i den forbindelse har oplevet, må være netop at blive pålagt et overformynderi overfor mennesker der faktisk har ophøjet særlige religiøse hensyn og værdisyn til indiskutable forventninger i en for dem fremmed kultur.

Dette har vældig meget at gøre med de langsomme omlægninger i europæisk kultur og åndsliv under oplysningstiden, hvor frihedsbegreber pludselig konfronteres med hovedlinierne i en tænkning man udviklede sig væk fra, og som stadig forestår teokratier andre steder i verden. Strømninger fra idéhistorien i vestens politiske filosofi og samfundsindretning, er jo ikke gået henover hovedet på verdenssamfundet, snarere tværtimod har østlandske kulturer helt fra renæssancen og frem nydt godt af både handel og udveksling af politiske og økonomiske værdisyn. Problemet var, at man i teokratier fastholdt individet i et jerngreb, låste økonomien fast i for snævre rammer, og at oplysning fra verden der udviklede sig, langsomt påvirkede forventninger og skabte folkevandring p.a. opløsning indenfor murene.
I 60'erne og 70'erne havde man i fx. Danmark næppe store forestillinger om konfrontationer med en statisk religion som Islam, man havde derimod brug for arbejdskraft, hvilket var til fordel alle, i hvilken forbindelse arbejdstilladelser var knyttet til opholdstilladelsen. I stedet for at berige egen kultur økonomisk, valgte mange så at blive boende. Først og fremmest var det vel tyrkiske og polske familiefædre der sammenførte deres familier. Op gennem 80'erne bredte det sig overalt i Europa, hvor ingen rigtig var gearet til forestillinger om de videre økonomiske konsekvenser over hele Europa da arbejdsløsheden tog fart. Problemet var vel, at man samtidig med groft at udnytte og berige sig selv fra ressourcer i mange afrikanske lande, så skulle skabe en politik der modvirkede folkevandring mod europæiske lande. Alene her var der rigeligt at gøre med at forsvare den økonomiske udnyttelse af verdens fattige lande. Samtidig udviklede EF sig mod en politisk overbygning med idéer om større international åbenhed. Der har simpelthen været alt for mange projekter igang på samme tid, til at nogen ville kunne overskue konsekvenserne - og så var der jo også alt det der fungerede at tage hensyn til rundt om.

Jeg tror vi må fastholde, at europæiske politikere ikke har været ansvarlig for konfrontationer med absurde religiøse fanatikere, for dels har religion været et privat anliggende og dels har økonomiske problemer fyldt rigeligt siden 2 verdenskrig. Og dertil, at europæiske politikere i langt større grad har ansvar for den bevidste økonomiske udnyttelse af Afrika, hvorfra folkevandring blev en naturlig følge. Dét forekommer mig at være noget af det mest provokerende der er sket. Og stadigvæk gør vi politisk hvad vi kan, for at smøre konsekvenserne af på afrikanerne selv med alle mulige tiltag. Se, dét er usmageligt og uværdigt!

Det tar jo sin tid at skabe velfungerende politiske virkemidler, det er så problemet i demokratiske styresystemer. Fordelen er, at beslutninger kan skabes på veligennemtænkte ræsonnementer, forudsat politikere tænker på landets fremme og ikke bare på deres egen privatøkonomi og karriere i EU osv. I det lys ser jeg kæmpe problemer forude, med netværker af koruption og løgne, med lige tråd tilbage i det romerske senat - typer som Berlusconi minder i den grad om de gamle patriciers ignorance. Tendensen er som altid, at økonomiske fordele betyder langt mere end redelighed og god etik, og det er lidt surt for de af os, som stadig har en socialistisk nisse i maven..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (25/10/2012 11:11)
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af Anonym
29/03/2024 03:03
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Ukrainske energianlæg ramt af russiske ..
29/03/2024 07:50
Japan genoptager støtten til palæstine..
29/03/2024 07:30
To teenagedrenge anholdt for at stikke 2..
29/03/2024 06:18
Med Obama og Clintons hjælp når Biden-..
29/03/2024 05:47
Luftalarmer over hele Ukraine i nat: Én..
29/03/2024 02:41
Nyheder fra Religion.dk