annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15683928
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381927
Et andet syn 1991558
Åndelig Føde 1524351
Jesu ord 1523336
Galleri
Der var RAV i den/det idag.
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 201 gæster og 157 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#13772 - 01/10/2012 14:58 Re: En god oplevelse i kirken. [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7200
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Jo, dine ord:
Citat:
- ikke så meget, hvordan du har det ... men mere hvordan du ta´r det -
dem bruger jeg ofte - og ofte med held - når jeg er frivillig i vores lokale demenscafé smiler

Men angående "mental livskvalitet" når man er ateist, så kan man selvfølgelig ikke bruge ordene fra jødedom/kristendom:
Citat:
Du skal elske herren, din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din styrke og af hele dit sind, og din næste som dig selv.
Men måske kunne man bruge idéen bag - og så måske det kunne lyde:
Citat:
Du skal* elske dit sande selv - og resten af verden som dig selv.
*: "skal" i betydningen: Det ville være godt, hvis du kunne nå frem til at

Den "køber" ateisterne her på Trosfrihed.dk jo nok ikke.
Men hvad sætter de mon så i stedet? blinker

Det sværeste er måske at elske sig selv - også det man ikke ka' li' - men ta'r man hele ens selv som en kostelig engangsgave, går det vel nemmere.
Og så er vejen åben, vil jeg mene, til at elske verden - af hele dit hjerte, af hele din sjæl, af hele din styrke og af hele dit sind smiler

Verden - denne flygtige verden - hvorom Jalal af-Din Rumi siger, at den "er et tegn på sandhedens mirakel" smiler

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#13774 - 01/10/2012 16:41 Re: En god oplevelse i kirken. [Re: Arne Thomsen]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Vrøvl, Arne, ingen her elsker vel sig selv mere end Hanskrist gør, og han elsker absolut ikke hele verden og ikke engang deltagerne i denne debat.

Dit eget eksempel er jo en yderligere grund til at "ateisterne ikke køber den", og vi har altå ikke behov for at sætte noget i stedet.

Man skal selvfølgelig kunne acceptere sig selv på godt og ondt, hvis man vil leve et harmonisk liv, og det er nemmest, hvis man ikke har nogle forskruede religiøse kærlighedsidealer. Vi er født med et yngelpleje instinkt, som udmønter sig i en kærlighed til vore børn, en seksuel tiltrækning som bl.a. kan medføre kærlighed til en partner i livet. Derudover har vi et socialt instinkt, som giver os samhørighed med den flok, vi er en del af. Resten af verden har vi intet reelt kærlighedsforhold til. Vi kan da suggerere os selv til at tro, at vi også elsker menneskeheden eller alt levende, men det er kun indbildning.

Sandhedens mirakel eksisterer ikke, og hvad Mevlana sagde om det, er revnende ligegyldigt for vores liv og lykke her og nu. Vi er hverken muslimer, sofister eller lige så uvidende, som han var, da han stiftede sin mellemøstlige sekt.

Mvh

Ole Bjørn :o)

P.S. Tror du virkelig selv på "urevangeliet", som Thomas gør?


Top Svar Citer
#13775 - 02/10/2012 16:24 Re: En god oplevelse i kirken. [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Ole..

"Sandhedens mirakel eksisterer ikke".

- Herregud, Arne hulker jo af masochistisk lettelse i sin jagt på dette Nirvana, himlen osv., og er omsider ved at opløse sit eget intellekt, det gik som bekendt fint at få reduceret tilgangen til en smule sund fornuft i beskrivelser tilbage i tiden.
Ligesom så mange andre troende kristne banditter tilbage i tiden, der i pludselig salighed fandt deres hjem i et vildnis af retoriske dybsindigheder fra østlig religiøs retorik, står nu Arne foran "essensen af det hele, er det guddommeligt sande". Du store kineser! De tibetanske munke ville klappe i deres små hænder! ;)
Ak ja, at diverse tibetanske munke så kan opleves som en parasitisk magtelite der i århundreder holdt den tibetanske befolkning nede i regulær trældom, det vil på ingen måde anspore Arne til kritiske eftertanker i et fornuftens skær - det ska' netop floskler som fx. "den sande harmoni med menneskets ukendte natur og evigheden" nok dæmme op for, det er jo selve meningen med den slags. Og synges den som et mantra i gentagelse på gentagelse, da ska' det såmænd nok lykkes her også.

Med mystik har han forlængst lagt afstand til mulige sande beskrivelser og betragtninger af verden, sandhedssøgen er blevet til en smule kæleri med gammel mystik. Derfor kommer han jo heller ikke videre og kan slet ikke bruges til i fællesskab at udforme et bedre samfund. For mennesker der politisk virkelig vil fremme bedre alternativer til noget bestående, vil jo ikke bolles i ørerne med floskler og mystik ingen kan sandsynliggøre. Den slags har jo udelukkende dette ene formål: at troende kan fremme interessen for sig selv, som mystifistiske dybsindige personager der adskiller sig fra alle andre pattedyr i et enestående billedsprog.

Etablerede religioners kriser viser på utallige måder hvordan det faktisk er lykkedes den religiøse moral at synke langt under gennemsnitsmenneskets egentlige niveau i nutiden. Og de bekymrede sjæle der stadig ses på tanke- og dannelsesrejser østpå, i stedet for at deltage politisk aktivt for at medvirke til forbedringer af reale forhold de kritiserer, taler jo for sig selv - eskapisme.
Behovet for flugt fra en uoverskuelig verden er menneskets egen historie, men viser mere om selve verdensbilledet end om religioners nødvendighed. For ikke at tale om de søde anekdoter der klinger sødt i ørerne og som let får næsen til at løbe af med den troende, der i sin higen efter et ståsted i livet, blindt accepterer at sluge alt råt og af denne grund sætter en kritisk tilgang i skammekrogen.

Et utal af historiske forf. har med dramatisk poesi og prosa i århundreder parodieret denne overtroiske blindhed hos det mennesker, som visualiseres langt ind i politiske forhold af ingen mindre end Shakespeare, hvor den tronde i følelsers vold må agere på livet med hovedet under armen. Hvad Arne mellem linierne siger er, at han ikke aner sine levende råd og af den grund vælger blindt at tro på de søde små historier, i håbet om at strået holder i blæsten. Hvad så denne slags følelsesporno har at gøre med verden og mennesket som individ, har egentlig heller ikke han interesse. Det er ikke sandsynlighed i beskrivelser der kan hjælpe nogen til en bedre forståelse, der driver ham - mere resignation ud i fantasier, og det viser vel så noget om hvor rædselsfuldt han skuer verdens tilstand fra forestillinger, ikke mindst synet på de frygtelige ateister - du sidder nok stadig godt på hylden Ole, og har indirekte en indflydelse på tænkemåden gennem små provokationer; keep up the good work..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (02/10/2012 16:38)
Top Svar Citer
#13776 - 03/10/2012 00:10 Re: En god oplevelse i kirken. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7200
Sted: Sydsjælland
Jeg ser, at et par af Trosfrihed.dk's ateister svinger sig helt op i de løgnagtige svinerier, blot fordi jeg gør mig nogle tanker om mental livskvalitet helt fri for guder.
Tænk, at så lidt kan bringe dem så meget i affekt.

For mig ser det ud, som om de to stiller sig udenfor verden og derfra iagttager den ensidigt nøgternt og fonuftsorienteret - uden selv at leve i den - være i den - snarere blot "laller afsted".
Dem om det, det vil jeg ikke spilde min tid på.

I stedet glæder jeg mig over så helt enkelt at have fundet en kurs i min tilværelse, som gør mig lykkelig.

Det gi'r mig overskud til også at interessere mig for, hvilken kurs andre vælger - hvis de da ellers har en blinker

Arne smiler
Top Svar Citer
#13777 - 03/10/2012 08:49 Re: En god oplevelse i kirken. [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683

"Tænk, at så lidt kan bringe dem så meget i affekt".

- Kritikken af dine meninger afspejler ikke følelser.
Er det ikke belastende at være så overfølsom på en debat?

"For mig ser det ud, som om de to stiller sig udenfor verden og derfra iagttager den ensidigt nøgternt og fonuftsorienteret".

- Dine forklaringsproblemer skyldes fikse idéer uden objektive referencer, kritikken drejer sig om et verdensfjernt natur- og livssyn.
Man løser ingen problemer fordi man propper dem med kærlighed, og religiøs dogmetro er ingen elegant forklaring på verden og menneskene i den. Den slags er set før men virker ikke, Arne.

"Det gi'r mig overskud til også at interessere mig for, hvilken kurs andre vælger - hvis de da ellers har en".

- Sir du det, på støt kurs mod gud, er du på pilgrimsrejse Arne? ;)
Synd overskuddet ikke rækker udover næsetippen her på debatten. Vi er en del med interesse for den fælles verden og menneskers forhold i den - men endogene himmelnisser er i høj kurs på planeten dér?

mvh
Simon
Top Svar Citer
Array
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
24/04/2024 19:40
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Kom op på bjerget...
af ABC
23/04/2024 13:13
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
23/04/2024 11:55
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
USA har i hemmelighed sendt langtrækken..
24/04/2024 21:08
Seks fly fra København aflyses på grun..
24/04/2024 20:56
SF: Smidt ud af forhandlinger om handica..
24/04/2024 20:43
Spaniens premierminister overvejer sin f..
24/04/2024 20:06
Medicinrådet anbefaler medicin til beha..
24/04/2024 19:55
Nyheder fra Religion.dk