annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15532982
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372074
Et andet syn 1980581
Jesu ord 1518197
Åndelig Føde 1464857
Galleri
Delfin i Aalborg Nørresundby
Hvem er online?
0 registrerede 228 gæster og 259 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#11197 - 27/07/2011 11:38 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Hvis det er rigtigt, at en del af årsagen til terrorhandlingen/massakren i Norge er, at vi i Norden ikke har haft en åben debat om det aktuelle emne, så burde vi vel tage den debat også her på Trosfrihed.dk.?

Emnet kunne vel med fordel centreres om:
Indvandring - ja eller nej?

Hvis du er med på at bruge denne tråd til dét, forsøger jeg mig gerne med et "Ja"-svar.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#11198 - 27/07/2011 12:24 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Der har vel egentlig aldrig været nogen rigtig debat om indvandring eller ej, den eneste der rigtig turde stå frem var Glistrup med hans "berømte" rotteræs.

Jeg vil svare bare ja og nej til indvandring, det kommer an på hvilke mennesker vi skal indbyde til vort land, nogle kommer kun for at få del i goderne og snyder og bedrager med alt, jeg har selv været ude for mange af slagsen og det er kun muslimer der er i denne kategori. dog ikke alle muslimer, de der kommer fra Iran har såvidt jeg kan se, en helt anden opfattelse af hvordan de skal opføre sig, de er også gerne mere veluddannede end de muslimer der kommer fra bl.a. Pakistan, Irak,Tyrkiet o.s.v. og er netop flygtet på grund af de ikke kunne leve under det strenge islamitiske system der er i Iran.

Om du får held med at indbyde til en debat om emnet her, er nok tvivlsomt, men da meget ønskeligt.

Her i Sverige er det nok umuligt at få en debat igang, da man så at sige ikke må nævne ordet: muslim.

Og problemet eksisterer i så at sige alle lande uden undtagelse, af hvilken grund spreder disse mennesker sig i hele verden? tror du?? der kunne jo være er formål med dette.

Du hører aldrig om nogen problemer med Vietnamesere, koreanere, thaier, kinesere m.fl., folk der er glade for at få et arbejde her og ikke tager sig for af retterne som andre er gode til, ikke stiller krav om både det ene og andet, som ikke belaster vort retssystem i den grad som den anden gruppe gør.

Og så lige lidt om at håne, jeg håner alle religioner og deres tilhængere og det vil jeg blive ved med, for religioner er noget at fanden har skabt, hvis der ellers findes en fanden, men det er så tåbeligt at jeg kun har foragt tilovers for det, men det er du vel heller ikke i tvivl om??







Redigeret af treram (27/07/2011 12:27)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#11199 - 27/07/2011 21:17 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg forstår dig sådan, at du mener, det er en god idé at søge startet en debat for og imod indvandring, selvom du er skeptisk overfor, om det kan lykkes.

Men det ka’ vi jo ikke vide, før det er forsøgt, så her kommer mit:

Forsvar for indvandring
”I have a dream”, sagde Martin Luther King – en vision om et retfærdigt samfund uden raceskel.
Og uden sammenligning i øvrigt blinker har jeg også en drøm:
Den, at vi ca. 7 milliarder mennesker kan bevæge os helt frit på denne dejlige planet, der har alt, hvad vi har brug for – og mere til.
En drøm om at alle vi mennesker vil agte og respektere hinanden – samt alt andet på denne klode.

Der er rigeligt med ressourcer – både til os og til alt andet eksisterende.
Og vi mennesker har udviklet evner til at skaffe os selv alt, hvad vi har behov for.
Vi har tillige udviklet intelligens til indse følgerne, når vi overforbruger klodens ressourcer.
Vi har også de midler – der er nødvendige, for at undgå at beskadige klodens økosystem (ressourceforbrug med omtanke, et-barns-politik).

Kort sagt, det er helt klart muligt for os at skabe ”Paradis på jord” – både for os selv, for vore ca. 7 milliarder artsfæller, og for alt andet her på planeten (Til ateister: Undskyld det bibelske udtryk – kunne ikke lige finde et andet).
I et sådant samfund – i en sådan ”global landsby” – er det ikke nødvendigt at indskrænke menneskets globale bevægelsesfrihed.

Jeg kan ikke få øje på noget acceptabelt alternativ til en sådan fremtid, og det er fortvivlende at se, hvor åndsdovne, lidet konsekvente og lidet handlekraftige, vi er.

Vi kæmper vældige kampe om den sidste mineralske olie (det var ikke bibelsk blinker ) i stedet for at tage ordentligt fat om udviklingen af bedre energikilder.

Vi gør ikke rigtig noget ved befolkningseksplosionen (med Kina som en markant undtagelse).

Vi er kun lidt opmærksomme på de økologiske skader, der følger af vores produktion af, hvad der for os er goder – og vi er slet, slet ikke handlekraftige.

Dertil kommer, at vi udvikler stadigt voksende forskelle i levestandard os mennesker imellem - både i vort eget samfund, hvor det engang hed, at ”få har for meget og færre for lidt” (Grundtvig – starten på velfærdssamfundet), men i langt, langt værre grad gælder det jo desværre på det globale niveau.

Og det er jo så i denne situation, at indvandrerpresset opstår!

En helt uvildig dommer ville jo nok sige: Fri indvandring – som det mest retfærdige.

Men den vej vælger vi jo ikke, og det ville nok også blive en kortvarig retfærdighed, fordi vort rige og storforbrugende samfund i så fald hurtigt ville bryde sammen.

Men jeg har stadig min drøm om at vi mennesker finder ud af at omgås hinanden og resten af verden på en ordentlig måde, og det fører mig til:

- Lad os tage imod så mange flygtninge/indvandrere, som vi kan integrere, og lad os integrere dem ordentligt, så de bliver gode samfundsborgere – samtidig med at vi respekterer, at de har deres egen kultur (og religion), men naturligvis, som alle andre, er underlagt vores samfunds demokratisk vedtagne lov og ret.

- Det må være en selvfølge, at flygtninge har forret for andre indvandrere.

- Lad os påtage os det globale ansvar for hele menneskehedens og hele klodens velfærd.

- Lad de, der vil beskytte vores ”smørhul” imod resten af planetens mennesker have ytringsfrihed til at argumentere som alle andre, så emnet kan blive åbent og grundigt debatteret – førende til demokratiske beslutninger.

- Lad de, der ikke vil være demokratiske i vores samfund vide, at de vil blive straffet for voldhandlinger.

Det er så min holdning til indvandring – og baggrunden derfor.
Andre har andre holdninger og denne tråd ville være velegnet til at præsentere dem, vil jeg mene.

Det ville være godt, tror jeg, hvis de, der har andre holdninger, kom åbent og klart frem – så de ikke skjult giver næring til udemokratiske voldshandlinger, som dem vi netop har set i vores naboland – medmindre det er dét, man ønsker.

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (27/07/2011 21:17)
Top Svar Citer
#11200 - 28/07/2011 07:58 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Jo det er da en meget god idé med denne debat og jeg håber da nogle flere vil deltage.

Jeg har selv i mine unge år, bl.a. da jeg var i USA 1952/53 været i "kamp" for at hjælpe negrene i Mississippi hvor jeg boede, vi var 20 danske flysoldater på kursus og var meget forargede over den måde negrene blev behandlet af de hvide på, jeg var tit i byens negerkvarter og spillede fodbold med negerdrengene, i starten var de godt nok lidt tilbageholdende, men vi fik da løst op og havde gode oplevelser der, det var vores måde at demonstrere mod slaveriet.
De danske indvandere vi også så tit, var noget fortørnede over vort initiativ.

Jeg kan så forstå på dig at du vil lade alle flygtninge og de der ønsker at indvandre til Danmark fri adgang, så mange der nu er plads til, men er der så megen plads tilbage i lille Danmark, jeg synes at vejene ikke kan tage flere biler, man køre tæt og tit i lange køer, det tager lang tid at komme fra punkt A til B.jeg ser det endnu tydligere nu hvor jeg bor i Sverige, der kan du selv på de store hovedmotorveje køre længe uden at se en bil.
Jeg er sikker på at økonomien bryder helt sammen, bare med få flere, de skal alle have del i sygevæsenet, folkepensionen o.s.v.

Jeg mener det er meget bedre at hjælpe de der er i nød, hvor de bor, det er billigere og derfor kan betydeligt flere få glæde af hjælpen og vi har jo heller ikke så megen plads her i lille Danmark til at huse et utal af flygtninge og indvandere, der har Sverige jo flere hundrede gange mer plads.

Problemet med netop de muslimske indvandere vil blive endnu større end det er idag, idet disse vil stille krav om både det ene og andet, hvilket ikke burde være dig ukendt.
Desuden vil muslimske indvandere ikke rspektere andre end deres egne, vi er alle vantro, kristne eller ateister, så de har et kæmpeproblem.

Vi vil også ved en fri indvandring desværre få en masse forbrydere af enhver art her til landet, har du slet ingen krav til indvanderne overhovedet, de der har gode job og er veluddannede vil jo nok ikke udvandre til Danmark, de tyrkere og parkistanere der kom i tredserne-halvfjerserne kom jo fra landdistrikterne og var meget "muslimske", det var yderst sjældent veluddannede bybeboere der kom og vi ser den dag idag stadig kvinder fra den tid, der overhovedet ikke kan et ord dansk.

Du skriver at vi kæmper om den sidste olie, hvilket du nok har ret i, men hvad vil mennesket, vi ser idag at unge mennesker kæmper med næb og klør imod at der oprettes et vindmølle test center i en skov, et testcenter der skal udvikle bedre vindmøller, som et betydeligt godt alternativ til olien,et initiativ der kan give endnu flere arbejdspladser til danskerne og taler vi om opstilling af vindmøller på land, vil ingen have dem i sin nærhed, ja endda havvindmøller er mange imod, hvordan skal samfundet så overleve uden olie, alle er så energirigtige bare de ikke får vindmøller tæt på, hvilket i vor lille land næsten er en umulighed.

Jo vort lille Paradis vil garanteret blive endnu mer splittet end det er idag, men en massiv indvandring, kirkerne vil forsat blive nedlagt og istedet vil et utal af moskeér skyde op, for det varer længe inden muslimerne mister interessen for deres allah og vågner op.



Top Svar Citer
#11201 - 28/07/2011 09:07 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Anonym
Uregistreret

Morgentanker:

"Hvis hver og én af os begynder at besinde os på den vej, vi er på, ja så er der kun én ting, som kan og vil hjælpe:

Alle må vi vende opmærksomheden indad og lytte til vort "Højere selv"/Sjæl/Helligånden og forsøge at VÆRE den fred, som kan og vil overgå al forstand". ..."

Netop hjemvendt fra en holistisk højskole i Sdr. Jylland har jeg endnu den fred i mig, og kunsten består nu i at bevare den i den brogede verden, som møder én med det samme, man forlader stedet.

Man kan indvende, at en enkelt ikke kan være udslaggivende, men alt begynder jo ved den enkelte, så måske ikke det mest uhensigt-mæssige sted at starte?

Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Kreml beder populært russisk socialt me..
28/03/2024 10:21
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Nyheder fra Religion.dk